Парфюмни размисли и страсти - 228

• 58 713
  • 760
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
Благодаря Атти!

Признавам, че не съм парфюмно обсебена, най-малко не мога да си позволя да имам толкова парфюми, но темата ми е интересна, обикновено чета мненията за даден парфюм, който ме е впечатлил тук, правя си списък с парфюми, които сте харесали и след това поетапно пробвам. Обикновено поддържам около десетина- петнадесет парфюма, което си прави 100-200 лева на месец и това е предела ми и като потребление и като финансова граница, не си позволявам да купувам малки разфасовки, освен мостри при поръчка на парфюм от сайт.

С удоволствие ще изчета материалите от линка, ще си позволя да постна нещо, бях чела статия за сокове и носове и силно се впечатлих от:  

Скрит текст:
„Дойде ми до гуша хората да ни наричат „носове” и да казват, че създаваме „сокове”. Аз никога не използвам тези две понятия, които намирам за ужасни и изключително неуважителни за професията ни. „Нос” за мен е обиждащо понятие, което е толкова далеч от нашата реалност като парфюмеристи. То изобщо не отчита факта, че ние използваме мозъка си на първо място, за да работим – като всеки, отдаден на някакво изкуство. Един пианист или писател не се нарича „пръсти”, нито пък танцьорът се нарича „тяло”, крака” или „ръце”.
Francis Kurkdjian

# 181

Благодаря за темата.
С интерес ви следя и си записвам. Нямам спирачки, еййй Joy
Моето черно е малко, но много си го харесвам.

# 182
Аз съм предала/припомнила на маркетинг мениджърката на Campomarzio70 поканата на Натали към Мосю Кюркжиян да посети България. Тя обеща да му предаде, както и поздрави от българското парфюмно общество. Той прави много често представяния в магазините в Милано и Рим и е много интересно да се следят онлайн. Показва и разказва невероятни неща.

# 183
  • някъде под слънцето...
И аз помолих лично  преди няколко години  Том Форд да оторизира продажбите на Сахара Ноар в Мадрид,  
Той любезно обеща, но ексклузивитета за Испания си остана за Порто Бану, а и  разбрах, че вече я е спрял....Simple Smile.
Така, че на популярни личности вяра нямам.

Последна редакция: чт, 25 юли 2019, 21:22 от sl

# 184
  • До сърцето...
Аз съм предала/припомнила на маркетинг мениджърката на Campomarzio70 поканата на Натали към Мосю Кюркжиян да посети България. Тя обеща да му предаде, както и поздрави от българското парфюмно общество. Той прави много често представяния в магазините в Милано и Рим и е много интересно да се следят онлайн. Показва и разказва невероятни неща.

Денси, Hug

Ще споделиш ли като наближи такова представяне, иска ми се да го видя. Благодаря.

# 185
Разбира се, ще ти пиша. ❤ Излъчват в инстаграм.

# 186
В тон с цвета на темата, аз почти нямам черни парфюми, но май скоро ще имам. Най-после намерих за тест тази синьорина: https://www.fragrantica.com/perfume/Salvatore-Ferragamo/Signorin … eriosa-32646.html Heart Eyes Не я намирам за много мистериозна, но е сладка и леко пудрена, според мен не е за сега, но за топли есенни дни. Много се размечтах и най-вероятно ще я купя. Единственото, което малко не ми допадна, е че сока е леко оцветен и бих внимавала да не нацапа дрехите.

# 187
  • София
Аз не съм от най-запалените фенове на черното по принцип, а явно и парфюмно. Ето например, нищо на Ермес не възприемам като черно, а знаете за моите залитания в тази посока  Blush

И все пак, имам някои любимци ми в черно, например Вy Kilian Voulez-Vous Coucher Avec Moi, By Kilian Amber Oud, Givenchy L’Ange Noir, L'Artisan Pierre Guillaume Paris PG10 Aomassai, Serge Lutens Santal Majuscule, Tom Ford Tobacco Vanille

Отделно, не в топ на най-големи любимци, но все още сред харесваните и носени се нареждат Comme des Garcons Wonderwood, Parfumeur Noir Exquis, PG Tonkamande, Tom Ford Plum Japonais и Shanghai Lily.

В съвсем други цветови гами, но черни като усещане са ми Dior Eau Noire (той и поименно си е черен), James Heeley Cardinal и L'Erbolario Myrrhae (не всички тамяни възприемам в черно, но тези двата със сигурност).

А имам и черни шишета или основни акценти, които обаче въобще не са ми черни като усещане - Frederic Malle Eau De Magnolia (усещане за най-чистото бяло) и En Passant (бледо лилаво), Tom Ford Champaca Absolute (наркотично-упойващо, но все пак бяло). Черни или не, обичам си ги и трите  Heart Eyes

Отделно, понеже знаете за моята лудост с минитата, мога да се похваля и с няколко такива черньовци - от някои от тях съм имала и големи бутилки през годините, но с течение на времето са изпаднали от списъка на баш любимците. Миниатат реално не ги нося, те са си точно само колекция.
Bvlgari Jasmin Noir, Bvlgari Bvlgari Man, Calvin Klein CK be, Chanel Allure Homme Sport Eau Extreme, Christian Lacroix Tumulte pour Homme, Donna Karan Woman, Etienne Aigner Aigner Black, Ferrari Ferrari Extreme, Ferrari Vetiver Essence, Armani Code Sport, Armani Attitude, Gucci L'Arte di Gucci, Halloween Man, Hermès Voyage d'Hermes Parfum, Lancome Hypnôse Homme, Lanvin Arpege, Lanvin Arpege Pour Homme, Narciso Rodriguez For Her, Paloma Picasso, Versace Crystal Noir, Yves Rocher Ispahan.

# 188
Привет, парфюмни! Имам бързо питане относно дамския Pure xs на Пако Рабан.Във фрагрантика го сравняват с Олимпеата,според вас имат ли нещо общо двата аромата?Харесвам Олимпеа,а трябва бързо да реша дали искам и другия.

# 189
  • Бургас
Не си приличат за мен,харесвам Олимпея,а другия не.

# 190
Ето и от мен едно съвсем новичко черно попълнение/с едно Мон-че за разкош 😁/

# 191
Привет, парфюмни! Имам бързо питане относно дамския Pure xs на Пако Рабан.Във фрагрантика го сравняват с Олимпеата,според вас имат ли нещо общо двата аромата?Харесвам Олимпеа,а трябва бързо да реша дали искам и другия.
Не мога да преценя за Олимпеата, пробвала съм го, но нямам спомен. Pure xs го получих като подарък и честно казано, не бях никак очарована при първа проба. След това го пробвах пак и ми хареса, но не го намирам за нещо изключително. Ванилия, муск, праскова...не е лош, но за мен не е и нищо особено. Има сравнително добра трайност.

За черните парфюми, а и нали сега откривам Мансера аз Wink,  пробвах Black Vanilla вчера, долу-горе по същото време...Още усещам, макар и леко, малко ванилия на китката си. Такова нещо не ми се е случвало с парфюм, моята кожа е суха и им е трудно на парфюмите...Сега много се чудя между него и Orchidée Vanille на Ван Клийф за есента и зимата. Имам време да реша, де.

Последна редакция: пт, 26 юли 2019, 20:16 от Фенси

# 192
Мансера остава и по дрехите след пране. Като получих Ауд Орхид си пръснах на рамото веднъж, че в топлото незнаех как ще ми понесе. Сутринта обличам същата тениска изпрана и до обяд се чудя откъде ме лъха от време на време парфюм, е сетих се откъде.

# 193
Вчера получих комплимент за Yellow Diamond. Стана ми приятно, защото хората около мен рядко ми забелязват парфюмите. Вероятно просто не се вълнуват от такива неща.   
А тези дни в ума ми е само Alien Fusion. На косъм съм да го взема без предварителна проба.

# 194
Ето и от мен едно съвсем новичко черно попълнение/с едно Мон-че за разкош 😁/

От къде поръча

Общи условия

Активация на акаунт