Парфюмни размисли и страсти - 228

• 58 721
  • 760
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Аз днес пробвах Roses Vanille. Очаквах чудовище, но на 4-ти час вече затихва. Почти не го усещам на ръката си. Рози почти не усещам, честно казано ми напомня на Lalique le parfum. Суха изискана ванилия. Около 5ч ще издържи.

# 196
Аз днес пробвах Roses Vanille. Очаквах чудовище, но на 4-ти час вече затихва. Почти не го усещам на ръката си. Рози почти не усещам, честно казано ми напомня на Lalique le parfum. Суха изискана ванилия. Около 5ч ще издържи.

За мен двата парфюма нямат нищо общо! Поне при мен, разликата е мнооого голяма.  
Roses Vanille при мен се задържа 12+ч. на кожа.. тествах няколко пъти и все в адски жеги, над 30 градуса.
Парфюмът на Лалик го харесвах много преди. Имах една голяма бутилка преди около 3 години, която изпръсках с голямо удоволствие и получавах комплименти за него. Мина се не мина година или две, купих си го пак. Обаче.. нещо не беше моето..  предполагам са го реформулирали. Трайността втория път ми се стори много малка, излъчването и шлейфа също. А първият беше.. доста добре по всички тези патаметри.

Не знам при теб и другите как е..  

Последна редакция: сб, 27 юли 2019, 07:47 от Jollie

# 197
  • София
Явно имам странна кожа. По принцип не ми се задържат парфюми, а бях с големи очаквания за този. След 6-я час вече нямаше никой. Joy

# 198
Lalique le Parfum не можа да се спогоди с мен преди 3 години. Иначе беше изключително траен. Покрай дискусиите по горе около Good girl реших да си го купя отново. Той при мен не се задържа за съжаление. Пръсках 3, 4 пъти и леко му се вдлъбна пулвелизатора. ММ решил да го поправи, счупил го и го разлял.

# 199
  • някъде под слънцето...
Имам този Лалик

Плътен и  траен .Не влачи голям шлейф, защото е чист парфюм.
На висулката, от  на кутията още не съм и намерила приложение.
Флаконът не е от най красивите   произведвния на Лалик, които могат да бъдат използвани за декорация.
Но в интерес на истината  сред последните им парфюми, не съм виждала бутилчета от кристал Лалик
Примерно
Скрит текст:

[/soiler]

Последна редакция: сб, 27 юли 2019, 20:09 от sl

# 200
Аз усещам рози в Roses Vanille, но за кратко. След това остава предимно ванилия и при мен. Иначе поне 10 часа ми се задържа. На мен пък на Hypnotic Poison ми докарва от двайстата минута нататък. Но аз само на китка съм ги тествала досега, тук беше много горещо до вчера и нямаше как да се офъщя хубаво с някоя Мансера.

# 201
Здравейте, имам въпрос ... Една приятелка ми подари Lancome - Hypnose, който е била забравила и не носи ... Интересно ми е обаче защо течността вътре е жълто - червена като трябва да е синкава ... Проверих го по кода и е произведен 2005 година (на около 14 години е) Та въпроса ми е ... Тогава така ли е произвеждан този парфюм тогава или от старостта си е променил цвета (ако е от това мога ли да го използвам ?)

# 202
Хинпозът си променя цвета. Моят е на 4-5 години и е променен, но ароматът не. Обикновено на силно оцветените парфюми слагат като добавка-стабилизатор на цвета бензофенон 3, но ако се излага на светлина така или иначе може да потъмнее. Ако няма промяна в аромата, не е проблем. Съмнявам се, че е на 14 години, кодовете се сменят на всеки 10 и старото инфо едва ли се пази по сайтовете.

# 203
Значи е от престояването и не е проблем да се използва ?

# 204
  • София
Здравейте, имам въпрос ... Една приятелка ми подари Lancome - Hypnose, който е била забравила и не носи ... Интересно ми е обаче защо течността вътре е жълто - червена като трябва да е синкава ... Проверих го по кода и е произведен 2005 година (на около 14 години е) Та въпроса ми е ... Тогава така ли е произвеждан този парфюм тогава или от старостта си е променил цвета (ако е от това мога ли да го използвам ?)

Някои аромати потъмняват с времето, но това не пречи, ако е съхраняван правилно и не си е променил аромата да се използва.
Днес съм с Chloe EDP 2008 г. и си ухае съвсем добре с 5 фъс около 7-8 часа

Последна редакция: сб, 27 юли 2019, 13:20 от chanel19

# 205
Благодаря ви ! Flowers Rose

# 206
  • BG-DE
Catcher, явно имаме сходни кожи, защото миналата седмица реших отново да дам шанс на Roses Vanille и в магазина здраво се офъщях, издържа горе-долу толкова колкото и при теб, а тогава тук дори не беше чак такава жега. Вчера, вече при доста по-високи температури, 😀 реших да пробвам Roses musk на Монтал и той вече ми събра очите 🤩 ръката ми миришеше над 12 часа и два душа, ако искаш пробвай го. BTW продавачката в магазина твърдеше, че Монтал били по-силни и "крещящи" като аромати докато Мансера по-прибрани, не знам дали е така но с Roses musk опредерено беше така, а и в него, аз поне рози не усетих 😃

# 207
Аз не се сдържах и днес поръчах Valentino donna noir abselu,вече съм спокойна😀Или не баш,чудя се и на Mancera black vanille,нея обаче мисля на сляпо да я отнеса .Определено след разносване съм очарована от Удовата орхидея,с голям кеф си се поливам,не е нещо невероятно и голяма любов,но някак все ме тегли да се офъскам с нея ,като наркотик ми действа.Онзи ден ,излизайки от банята изведнъж се разнесе аромата й все една току що съм се напръскала с нея,зачудих се от къде се носи тъй, като  не се бях пръскала с нея от два дни,ноо аромата идваше от косата ми,сякаш беше попила в нея въпреки,че беше измита ухаеше цялата на орхидеята,сякаш от водата се беше активирала отново.Върху мен показва страхотна трайност,но въпреки това се хващам ,че подновявам и потретвам за деня,харесва ми да се движа в облака ,който ме обгръща.Определено искам още такива парфюми.От Монталите ,за сега от около десетина тествани само един ме е грабнал до степен да го протежавам Embruns D'essaouira ,него също много харесвам,много траен и приятен,на мен ми мирише на море и е един от фаворитите ми за това лято,заедно с удовата орхидея и Valentino donna rosa verde,забелязвам че в жегите най често посягам към тях.

Последна редакция: сб, 27 юли 2019, 21:21 от renji

# 208
  • Sofia
Renji, хайде, моля, да споделиш откъде реши да я поръчаш, пък после ще споделиш и как е като аромат като я получиш. Hug

menerva, къде тестваш Мансерата, аз не съм я виждала Simple Smile))

Аз, благодарение на една страхотна съфорумка, се сдобих с отливка на Mancera Musky Garden и много, много ми хареса.Blush

# 209
  • BG-DE
В Германия съм 😏

Общи условия

Активация на акаунт