Парфюмни размисли и страсти - 228

• 58 668
  • 760
  •   1
Отговори
# 285
В моята бутилка не са сложили краставици и по- добре. Смокини и сантал имам аз.

# 286
  • Пловдив
Във всички бутилки има краставици, но но не всеки има кураж да го признае. Не е изтънчено да си купиш краставица в бутилка. Stuck Out Tongue Winking Eye И за други издънки, прехвалени, се сдържах да пиша, ама този води класацията убедително и не мога да го подмина.

# 287
Dazel, парфюмите имат свойството да ухаят различно на всяка кожа.
Това са просто твоите усещания. Да не оспорваме това, което усещат другите.

# 288
Парфюмният свят е толкова красив и необятен, за всеки има по нещичко, само трябва да е готов да го открие. Пробва ли вече La Belle и какво е мнението ти за него?
Парфюм за деня: Une Nuit Magnetique The Different Company Heart
Отдавна искам да ти напиша, че си парфюмен профайлър Heart Ти не просто обичаш, познаваш и препоръчваш парфюми, ти имаш смелостта да извадиш от нас това, което не познаваме самите ние в себе си. Аз не знаех, че си падам по ванилия, бензоин, плодове и бели цветя като прозрачна транспаранта  за парфюма. Остава парфюмните мацки да престъпят личната си граница и да се убедят, че светът на парфюмите наистина е безкраен.
Искам да не спираш да търсиш, да мотивираш,  да намираш за себе си, да се влюбваш в парфюми, отново и отново, да бъдеш удовлетворена и да вдъхновяваш. Мечтая текстовете ти да намерят заслужено място в книга за парфюмите на български.
La Belle е с разкошно шишенце. Взех го с толкова мн внимание, държах го в ръце, мирисах го, хареса ми, обаче, след качественото извличане и смесване  на ванилията в други известни парфюми, тук тя показа някакъв ресурс и спря, завладя ме на 70 процента. Ще пробвам отново, защото аз не пръснах по себе си.

# 289
Във всички бутилки има краставици, но но не всеки има кураж да го признае. Не е изтънчено да си купиш краставица в бутилка. Stuck Out Tongue Winking Eye И за други издънки, прехвалени, се сдържах да пиша, ама този води класацията убедително и не мога да го подмина.
Не в моята няма и не си ти човекът, който да ми казва какво има на кожата ми. Какъв кураж, за какво ми е да мириша на краставица? Имам толкова много все прекрасни парфюми, че да трябва да мириша на красавица или да нося парфюм, който не харесвам как мирише. А и не съм си го купила, подарък ми е.
Не разваляй темата със заяжданици и проблеми. Peace

# 290
При мен е мляко и смокини. Смокиня имаме вкъщи на Аква ди Парма по-хубава, та Сантал бланк не ме привлече изобщо.

# 291
....и на моята кожа няма никаква,ама никаква краставица....спря ме факта ,че имам много летни нови парфюми вече и би било нахално от моя страна да искам още/имам си принцип,че всичко прекалено е вредно/,и другото ,което ме спря е сумата от 267 лева....хахаха

# 292
  • Пловдив
Отивам да го тествам отново,защо ми стана интересно колко различни възприятия имаме хората.
Този път хубаво ще се напръскам,за да видя как ще се развие.
Като видях бутилката първата ми асоциация беше на нещо бяло,нежно, чисто.
Densi, с теб имаме близки вкусове, харесвам 80% от ароматите,които и ти харесваш. Досега съм купувала много пъти насляпо по твои коментари или ревюта и нямам грешки.
Щом казваш смокиня,отивам да я търся. (обожавам смокини), да видим на моята кожа,дали ще се появи.

# 293
Лили, щом усещаш таратор и краставица, няма смисъл от повече проби. Виж и други момичета споделят за такова развитие при тях. Един дерт по- малко!
Има толкова много красиви аромати вк. и със смокини. Ще си намериш по- добър.

# 294
  • при морето
Ох,Ковачева,говори ми,говори ми!:smiles:Smile
Магьосница си ти,като балсам са думите ти за душата ми,така хубаво ги редиш,че искам още и още.И как ама тъкмо тези сякаш чаках..."..От една страна съм почти сигурна, че този парфюм ще ти допадне. Ти си гърмян заек в тази сфера и ще го издържиш. От типа на Амбр наргиле е, но не е толкова сладък и хармоничен, а е по-мъжествен, по-нагнетен и остър, по-смолист . Тютюнът е доста мъжки, зелен и много остър, и в комбинация с анималистичен уд идва малко труден в началото. Ромът в комбинация с уда също дава едно прашно и тежко усещане. Ако издържиш острото и доста мръсно за мен начало, което много ми напомня началото на Ред Табак на Мансера, натам става хубаво..."
Отстрелях го,мила,имам вътрешно усещане,че ще е много мой,дано не се самоподведа,сума дни вече чета за него,а в руск. ф-ка го сравняват с Phaedon Turkish blend,а аз него много го харесвам.Нали знаеш,че мен острото и натегнато ,пък даже и мръсно ако ще да е ,начало, не ме плаши, хич биля.Все по-натегнати,остри,смолисти,прашни и тъмни ме влекат...пък тютюна и рома са допълнителни екстрички,ехаа.
А за гърмяния заек си също права,хаха,все продължавам обаче да се навирам между куршумите,белким най-сетне точния  ме уцели право в сърцето:smiles:

Последна редакция: пт, 02 авг 2019, 19:12 от Winter fairy

# 295

Моите любимци! Simple Smile

# 296
Разкошни черни любимци!❤ Почти всички са ми любими! Всъщност абсолютно всички от снимката са ми любимци.
Имаме доста еднакъв вкус.

# 297
Даа,така е. Simple Smile Аз не винаги пиша,но следя темата и отдавна съм забелязала,че ни съвпадат вкусовете.Ако не познавам някой аромат се ориентирам по мнението ти и чета редовно ревютата ти.😍🥰

# 298
Пиша се и аз към почитателите на смокинята, макар да не съм пробвала много аромати с нея, но този ми е любим
https://www.fragrantica.com/perfume/Salvatore-Ferragamo/Bianco-d … -2013--20578.html

# 299
  • София
Привет и от мен в новата черна тема 8ball
Не съм много по-черните парфюми, но видях, че и аз имам няколко. Все пак най-черния черен, който го възприемам като такъв в дълбочина и се чувствам истински Черньо или може би нещо като Кристиан Грей е този парфюм:
John Varvatos Dark Rebel

Много секси, мъжествен, тъмен, зрял, лош, но и привлекателен, дълбок, предизвикващ... черен Misc Ghost Шегата настрана, страхотен парфюм!
Искам да похваля едно ново попълнение в колекцията, пак черно - мега лудница!
Ajmal Black Onyx

За него трудно ще се намери смислена и достоверна информация, за това споделям една пирамида, която намерих в руски сайт и някак ми звучи автентично/ползвайки парфюма/, като добавям моето усещане от нотки/в оцветените/:

Връхни нотки: Галбанум, Бергамот, Ананас
Сърце: Здравец, Водна Лилия, Лавандула
Базови нотки: Кедър, Ветивер, Мускус, Дъбов Мъх

Много мъжествен, стилен и класен! Дизайнерите от обичайните хитови световни марки, не правят такива парфюми. Биха им дошли твърде смели и дървесно-зелени.

Бих искал да приветствам специално Lewiss с добре дошъл! Всеки мъж и мъжко мнение е ценно, особено когато в България все още се смята, че парфюмите са си чисто женска територия... Чудесна черна колекция! Hands Ok Hand

Milen Ivanov и Valeri Cirilov Wine GlassWine Glass Прекрасни снимки! С кеф да ползвате тези съкровища Hands Plus1

Преди дни направих две слепи поръчки и ми се иска да споделя две думи за едната.
Става въпрос за Jeanne en Provence Néroli Intense

По-рано си говорихме за неролита и това, според мен също заслужава място в нашата тема.
Невъзможно е да намерите пълната му пирамида в нета/към момента/, поне аз не успях. Но ето я, от гърба на опаковката:

Връхни нотки - Лимон, Мандарина, Розмарин
Среда - Портокалов цвят, Жасмин, Нероли
База - Амбър, Дървесни акорди

При първо пръсване се усещат някои общи черти с Tom Ford Neroli Portofino, но това далеч не е буквално копие или евтина реплика. Давам го само като лек ориентир. Аромата на Jeanne en Provence Néroli Intense е много натурален, мек, изискан, обгръщащ като кадифен воал. Усещам чисти и сапунести нюанси, поднесени изискано, но и някак непосредствено. Без много заобикалки. Може би точно в това му е чара и затова ме плени мигонвенно... Ухае на току що изкъпана кожа с луксозен сапун, леко зелено и ароматно, допълнено от велеколепна доза живителен лимон. Като споменах лимон, радвам се, че парфюма е далече от всякакви мъжкареещи бръснарски истории, няма ретро лимони, билки и тн нюанси от времето на Фройд. Smile
Крастотата на този аромат е в това, че успява да поднесе усещането за чистота по един мек и ефирен начин. Не е така трептящ, пронизващ и напиращ, както доста от парфюмите с нероли. Тук за радост имаме друг подход. Нещата се случват бавно, полека, меко, като смятам,че нотката на жасмин играе много ключова роля и именно той дава една кремава мекота и перилно внушение, сякаш носите току що изпрана и изгладена дреха... Прекрасен избор за ежедневието, офиса или когато сте у дома и просто след душ искате да удължите аромата на бяла чистота.
Та това е. Аромата е прекрасна находка за мен, защото всичко в него - от опаковката, дизайн на бутилка, пръскало, композиция, цена - абсолютно ми дава право да му дам 10 от 10!  Как е като трайност и шлейф - трайността му е чудесна - цял ден си го усещах в офиса, а като шлейф - може би първите 2 часа е по-интезивен и после се прибира, но особено при климатик се усеща идеално!
Между другото, докато тествахме с жена ми Jeanne en Provence Néroli Intense, тя беше много учудена, че се води мъжки и сподели, че с удоволствие ще го носи при всяка възможност. Мисля, че чара на този парфюм се крие в това, че носи по малко от характеристиките на различни други и все пак има свой облик накрая. Смятам, че има нещо и от  Maison Francis Kurkdjian Aqua Universalis Forte и тн аромати от тази му изчистена и перилна линия.

В някой от следващите постове ще споделя и за друг аромат от марката - Jeanne en Provence Iris & Néroli

Последна редакция: сб, 03 авг 2019, 00:08 от Deetron

Общи условия

Активация на акаунт