На море в Турция - тема 62

• 65 171
  • 726
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте, някой успя ли да мине по новата магистрала Истанбул - Измир открита преди 2 дни?
Обмислям го като алтернатива на Варна-Чанаккале-Кушадасъ. Гмапс още не я е заснел и не мога да си направя точно сметката дали няма да е по-бързо.

# 256
Здравейте, някой успя ли да мине по новата магистрала Истанбул - Измир открита преди 2 дни?
Обмислям го като алтернатива на Варна-Чанаккале-Кушадасъ. Гмапс още не я е заснел и не мога да си направя точно сметката дали няма да е по-бързо.

Ако  Ви устройва  цената 256ТЛ пусната е.

Не съм сигурна доколко идеята за преспиване в Сапанджа на отиване е добра. Това е по средата на пътя, а обикновено първият ден е добре да се вземе по-голяма част от разстоянието, защото на втория вече има и умора от пътя. Само казвам, всеки има различен стил на пътуване. Иначе добри варианти за спирки по пътя, където човек може да разгледа и да отпочине са: Ескишехир, Афион, или дори Кютахия.

Напълно съм съгласна. Целта е наистина да се вземе по-голямото разстояние и за 3-4часа на другият ден да се пристигне в хотела.

# 257
Скрит текст:

Ако  Ви устройва  цената 256ТЛ пусната е.

Не съм сигурна доколко идеята за преспиване в Сапанджа на отиване е добра. Това е по средата на пътя, а обикновено първият ден е добре да се вземе по-голяма част от разстоянието, защото на втория вече има и умора от пътя. Само казвам, всеки има различен стил на пътуване. Иначе добри варианти за спирки по пътя, където човек може да разгледа и да отпочине са: Ескишехир, Афион, или дори Кютахия.

Напълно съм съгласна. Целта е наистина да се вземе по-голямото разстояние и за 3-4часа на другият ден да се пристигне в хотела.
[/quote]

След Сапанджа съм резервирала за 2 дни евтин хотел в Сиде, в който само да преспим. На следващия ден да разгледаме водопадите, Античния град и ако има време вечерта за пазар. Правим втора нощувка в същия евтин хотел и чак на 3-я ден сутринта отиваме за закуска във Von. Миналата година почти два дни от инклузива ни отидоха на вятъра, за да обиколим забележителностите около Кушадасъ, затова сега така съм го измислила. Последния ден във Von мисля да тръгнем към 16-17ч, резервирала съм нощувка в Ескишекир, което е сравнително близо, само за нощувка. Така със 6 нощувки ползваме почти 8 пълни дни Wink Тънки сметки, но ходим компания, зададен ми е доста нисък бюджет и трябва да се вместя в него. 240лв за 4-ма ми излизат 4 нощувки преди Von. 6 нощувки във Von - 1700лв., та дори съм 60лв под определената ми сума.

# 258
Като цяло не е добра идея за почивка в тези курорти началото на октомври, защото рискувате с времето!

Vogue Bodrum
Baja Bodrum
Club turban Мармарис
Orla Lotus Мармарис

Кой от тези хотели да избера според вас за началото на октомври?

# 259
  • Sofia
Vogue Bodrum
Baja Bodrum
Club turban Мармарис
Orla Lotus Мармарис

Кой от тези хотели да избера според вас за началото на октомври?
За хотелите нищо не мога да кажа, но лично аз бих се насочила към Анталия, където ще става за плаж. За Бодрум и Мармарис през октомври, според мен си е на късмет!

# 260
  • София
От тази тема разбрах за сайта на travelrepublic и вече гледам активно хотели. Същевременно обаче потърсих мнения за платформата на българи, резервирали през нея. Срещнах информация за цени за туристи от Острова и такива за останалите граждани на ЕС. Как мога да бъда сигурна тази цена, която гледам, за кого се отнася? Става въпрос за ie версията на сайта.
blackisback, когато изберете хотел от Травъл Републик в Правилата за резервация на всеки хотел е посочено за кого се отнася тази оферта.
Ако пише, че е за граждани на ЕС резервирате смело. Няма нужда да се обаждате на никого.
Ако пише, че е само за граждани на UK and IE е добре първо да попитате съпорта дали можете да резервирате на тази цена, тъй като сте с Българско гражданство. Ако нямате резервация 99% е сигурно, че ще Ви кажат да не правите резервация.
Ако обаче имате резервация, платили сте си 1€ и след това попитате чрез Customer Support в резервацията  дали хотела ще признае резревацията на тази цена, те ще се обадят до хотела и в 90% от случаите хотела ще каже да, може. Като получите отговор "да",  си продължавате смело с резервацията до края.
За тази година във форума има поне пет човека / единият от тях съм аз/, които направиха такава резервация и не доплащаха нищо.
Ако нищо не пише в резервацията процедирате по същия начин както и при UK and IE случаите. Тоест правите резервация, плащате 1€ и след това питате.
Има такси при анулиране.
В случаите, които разглеждахме досега ако хотела не признае резервацията след като сте питали, от Травъл републик ще Ви позволят да анулирате резервацията безплатно.
Но ако всичко си е ОК и Вие сама решите да си анулирате резервацията ще платите тогава неустойка. Дали ще е 40€, дали ще е повече или по-малко зависи от периода, който остава до изпълнение на резервацията. Плащал съм и 30€ и 40€ неустойки.
Тоест колкото е по-близо до датите на резервацията толкова  неустойката е по-голяма.

# 261
Роже, супер изчерпателен отговор! Много благодаря!

# 262

Хем искате да минете Истанбул през нощта хем смятате да направите нощувка в Афион нещо не ми се връзва.

Ако минем към 2-3ч. Истанбул ще сме сутринта в Афион, където ще разгледаме ще се наспим и на следващата сутрин продължаваме към Сиде.

Отново ще кажа че не разбирам, защото ако пътуване нормално/без катастрофа или затворена магистрала/ около 6.30-7 часа ще сте в Афион. Той е курортен град като нашият Хисар. Навсякъде настаняват след 14 часа, а Вие ще бъдете уморени от нощното пътуване. Иначе смятам че избора за междинка е добър.

Миналата година почти два дни от инклузива ни отидоха на вятъра, за да обиколим забележителностите около Кушадасъ, затова сега така съм го измислила.

Споделям от личен опит. Много харесвам Сиде. Вече 3-пъти сме ходили там и никога ол инклузива не ни е спирал да разглеждаме. След обяда разгледахме музей и амфитеатъра. Останките от храма на Аполон сме ги разглеждали n- наброй пъти след вечеря.водопадите в Манавгат сме ги разглеждали отново след обяда, а самият град след вечеря.

# 263
  • Димитровград
Роже 
исках да попитам как става самото плащане?Когато дойде датата на падежа автоматично ти ги дърпат от картата ли?Моята дата за плащане е 16.08.

# 264
  • Берлин
 Не съм Роже,но и аз през този сайт резервирах. Можеш да платиш когато искаш (има бутон с опция плати сега). Ако не,на 16-ти ще изтеглят парите автоматично и ще ти пратят ваучера за настаняване по мейла.

# 265
  • Варна
Отново ще кажа че не разбирам, защото ако пътуване нормално/без катастрофа или затворена магистрала/ около 6.30-7 часа ще сте в Афион. Той е курортен град като нашият Хисар. Навсякъде настаняват след 14 часа, а Вие ще бъдете уморени от нощното пътуване. Иначе смятам че избора за междинка е добър.
Ако се тръгва вечерта след работа, то в Афион се пристига около 6 часа с почивките, ако няма някакви непредвидени забавяния. Което е идеално за сутрешно кафе на старбъкса по пътя, но е рано за каквото и да е друго, то реално по това време от целия мол работи само старбъкса. Мисълта ми е, че ако не се държи на престой във Афион, може спокойно да се продължи до Сиде и да стигнете по обед, че и преди това. Което спестява един ден пътуване и добавя един ден море.

# 266
Ако може да предложите други хотели тип Holiday Village с добри отзиви, които да следя за следващата година, ще е чудесно Simple Smile

Kamelya K club - по-добър е Von Resort по отношение на стаи, храна и алкохол, плажът е на същата ивица, но е още по-голям, само кей няма и аквапаркът е доста по-малък.

https://www.youtube.com/watch?v=DtmfSJMRKUc

# 267
Ако може да предложите други хотели тип Holiday Village с добри отзиви, които да следя за следващата година, ще е чудесно Simple Smile

Има доста хотели тип холидей вилидж, които са с добри, дори прекрасни отзиви, но или са на по-висока цена, или с по-лош плаж, или без аквапарк. Като съчетание на ниска цена, прекрасен плаж и аквапарк Von Resort е почти без конкуренция.

Погледнете Sueno Hotels Beach Side. Той е на хубав плаж, има вилички, има 7-8 водни пързалки. Като пари е в средния ценови клас, но е по-скъп от Von Resort.
Blue Waters Club е чудесен комплекс на отлично ниво, но цената е по-висока.
Има няколко огромни комплекса, които са на по-лош плаж, но заслужават внимание, защото са добри. Вижте Alibey Park, който има голям аквапарк и красива територия или Silence Beach, който е с хубава клубна част и лунапарк.
Има и други хотели, разбира се. Просто трябва да определите на какво държите най-много - ниска цена, хубав плаж, клубна част или аквапарк, защото всичко накуп май няма да намерите.

# 268
Благодаря на Adventurer и Марги! Решила съм да вдигна бюджета за следващата година, но май ще трябва и да видя как ще вървят цените все пак 🙃 Мъжът ми държи да е с клубна част. Ще разгледам изброените предложения и като дойде време за резервиране ще питам вече конкретни въпроси.

# 269
Здравейте, след голямо търсене се сорях на два хотела IC GREEN PALACE и KAMELYA K CLUB, наистина не мога да преценя кой от двата е по добър за дете на 3год и половина от към забавления и детски кътове? Дайте мнения, или ако сте почивали в някой друг хотел тип kids conception споделете! 👶😊

Общи условия

Активация на акаунт