На море в Турция - тема 62

• 64 990
  • 726
  •   1
Отговори
# 450
Аз не съм забелязала да има разлика между цените на полетите от София и Варна.

# 451
Кои агенции имат собствени програми освен Емералд, Тез тур, Астрал холидейз?

# 452
Не знам защо Гюрал Премиер ме грабна. Някой знае ли коя фирма го предлага?

Хотелите Гюрал Премиер се предлагат от Тез тур. До колкото знам само този туроператор има оферти, а ако не е само той, то има ексклузивни права за БГ. Пакети на Тез тур се предлагат от почти всички туристически агенти, изброени са в сайта им. Имате голями възможности за избор при кой агент да резервирате ако се спрете на оферта на Тез тур.

# 453
Тез тур не работят ли приоритетно с руски туристи и ако са българи    тях ги обслужват по-различно в Турция?

И Астрал Холидейз ще погледна.
Тез Тур по цени са им групирани офертите, предлагат и 5 нощувки, което ме накара да се замисля, че с малко дете, май, е по-добре.

Последна редакция: пн, 26 авг 2019, 23:11 от Анонимен

# 454
Здравейте!След две седмици ни предтои почивката в Кушадасъ.Досега сме пътували с автобус,но този път решихме да сме с колата и детето.Мислим на отиване да го вземем без междинна нощувка.Бях набелязала маршрута Бургас-М.Търново-Гелиболу-Бандърма и от там магистралата към Измир и Кушадасъ.Но жената от ТА ни препоръчва да минем през Еджеабат-Чанаккале-Измир-Кушадасъ,понеже опашките за ферибота били по-малки.Ще пътуваме през нощта.Доколкото видях часовете на тръгване на двата ферибота са горе долу еднакви.Какво ще кажете, кой от двата маршрута е по-добре?На връщане мисля да нощуваме някъде, но се чудя къде да е...какво ще препоръчате? Благодаря предварително Simple Smile

# 455

Сакън недей....Девата се гледа за няма минута, пълна скръб е там /мое мнение си е това не ми пука, че ще ме нападнат разни индивиди/, Ефес обаче е уникално място, за 2 часа се разглежда, айде нека са 3. В Кушадасъ какво ще гледаш, то няма нищо, сергии и дондурма на всяко кьоше. Ефес в никакъв случай не го отлагайте. Само да не е жега, че ще се изпотите и под езика.
[/quote]
Не те нападам -ама минута  за къщата на Дева Мария е просто смешно- то само опашката, за да влезеш е минимум 10-20 мин / зависи и от сезона/. После ако решеш и да си налееш вода от 3те извора.....Ако си самостоятелно може да стане всичко за до час , но ако е организирана екскурзия -отиде 1,5-2часа. Дали е пълна скръб - не оспорвам, че е  турците са го направили капан за туристи и  знаят как да печелят от чужда история, но нека не забравяме че мястото е осветено от папата и много вярващи го посещават ...
Относно Ефес - мястото е уникално и ако случиш на читав гид, а аз случих на такъв- бе толкова сладкодумен, че към нас се присламчиха една руска група и още една българска ....и  отиде половин ден ... В резюме аз съм фен на историята-затова препоръчвам  тези места  и не ме интересуват сергии и молове - достатъчно ми е да вляза в 1-2 аутлета - а те пътьом са много

# 456
Тез тур не работят ли приоритетно с руски туристи и ако са българи    тях ги обслужват по-различно в Турция?

И Астрал Холидейз ще погледна.

Тез тур имат представителства в 12 страни. По отношение на програмите, предназначени за българския пазар, всичко е добре направено и точно. Категорично нямам впечатление българите да се обслужват по-лошо в хотелите, по време на трансфера или на допълнителните екскурзии. Напротив - последните два пъти, в които пътувахме с тях, в хотелите ни дадоха по-добри стаи, отколкото бяхме платили и винаги се съобразяват с допълнителните ми изисквания за етаж, местоположение на стая и т.н. Не твърдя, че това е заслуга на Тез тур, вероятно е жест от страна на хотела, но така или иначе е жест към клиент на Тез тур, така че в никакъв случай не съм получавала лошо отношение като българка.
Пътувала съм няколко пъти и с Емералд и също всичко е беше наред, но с тях не съм имала ъпгрейдване на стаите. Wink

# 457
Марги, мерси за мнението.
Не бях помисляла за местоположението на стаята, като съм с мъниче, което си ходи накъдето си иска.

# 458
Здравейте. Може ли да ми кажете хубав мол в Анталия и магазин LC WAIKIKI.
Магазин на Уайкики защо? Простете, че питам но ми стана интересно да не би да има промяна в цените последните години. Ние бяхме в Кушадасъ  в средата на септември 2013 и цените бяха същите като тук, спомням си, че нямаше намаления. Аз отидох с нагласата, че ще е по-евтино, но не беше.

Nadia_6817 ако имате възможност да вземете, няма да ви е излишно едно тънко поларено одеяло. Има и мънички размери, ще са удобни за пътуване, препоръчвам затворени обувки за през нощта. Студено е нощно време не само през септември, но и през юни! Проблемът е в шофьорите, които дънят нощно време климатика, а ти умираш от студ, защото си мислиш, че като си тръгнал лятото в жегата не ти трябва връхна дреха. Това лято ходихме с дъщеря ми с нощен автобус до Загреб. Добре, че носех в ръчния багаж една рокля да има  с какво да завия детето, а аз си зъзнах цялата нощ.

# 459
  • Варна
Оф,като почнете така, зимно яке за 30 лв/ 50 лири  да сте си купували от БГ ? Дънки за 10 лв/ 30 лири, айде да не изброявам. Изгодно си е в Турция.

# 460
Благодаря на включилите се по моя въпрос!
Май ще реша на момента, защото мисля и за в бъдеще да почивам в Турция ( ДАЙ БОЖЕ) , та затова се чудех дали да не оставя тази екскурзия за друг път. Ето копирам по програма как ще са нещата :
 4-ти ден - По желание полудневна екскурзия с местен екскурзовод с разглеждане на древния град Ефес - един от най-известните градове на античността, познал властта на йонийци, лидийци, персийци, римляни и турци; посещение на Къщата на Дева Мария, където е прекарала последните дни от живота си; посещение на Храма на Артемида - едно от седемте чудеса на света.
Отпътуване за Измир - третият по големина град в Турция и второто по големина пристанище, след това в Истанбул. Един от най-забележителните монументи е часовниковата кула, разположена в средата на площада Конак с височина от 25 м. Свободно време за самостоятелно разглеждане на града и обяд.

И след като наобед трябва да сме в Измир, а сутринта ще е полудневната екскурзия, си мисля, че много ще се претупат нещата и съм склонна да я оставя за догодина Thinking

# 461
Оф,като почнете така, зимно яке за 30 лв/ 50 лири  да сте си купували от БГ ? Дънки за 10 лв/ 30 лири, айде да не изброявам. Изгодно си е в Турция.
Ами да купувала съм и затова вече имам 20 чифта дънки и не смея да вляза в магазин : D
За якето - не, за 40 лв. съм купувала зимно яке от тук - на Зара и беше с пух.
Много ясно написах кога съм ходила и какви са били цените - същите като тук и без намаления и говоря само за магазина на Уайкики, защото не съм посещавала молове. Никъде не съм твърдяла, че това е така постоянно и не виждам какво се дразните толкова на въпроса ми.
Можеше да напишете кога и къде е най-изгодно да се пазарува или да не ми отговаряте въобще. Доброто възпитание се изпарява нощно време ...

# 462
Скрит текст:
Оф,като почнете така, зимно яке за 30 лв/ 50 лири  да сте си купували от БГ ? Дънки за 10 лв/ 30 лири, айде да не изброявам. Изгодно си е в Турция.
Ами да купувала съм и затова вече имам 20 чифта дънки и не смея да вляза в магазин : D
За якето - не, за 40 лв. съм купувала зимно яке от тук - на Зара и беше с пух.
Много ясно написах кога съм ходила и какви са били цените - същите като тук и без намаления и говоря само за магазина на Уайкики, защото не съм посещавала молове. Никъде не съм твърдяла, че това е така постоянно и не виждам какво се дразните толкова на въпроса ми.
Можеше да напишете кога и къде е най-изгодно да се пазарува или да не ми отговаряте въобще. Доброто възпитание се изпарява нощно време ...
Турската лира 2013г е била 0,70лв, а миналата година беше 0,27лв, сега 0,32лв. Доста изгодно беше пазаруването миналата година, надявам се и сега, защото мисля да обзавеждам учениците от Турция.

# 463
  • София
Цитат
Храма на Артемида - едно от седемте чудеса на света.
А това пък по-зле от къщата на Девата, както казва бащицата един гьол, може би беше валяло ама точно гьол беше и една колона стърчи като....химикалка. И обикалят с едни енциклопедии ли са атласи ли са мисля по 5 евра бяха. Ама налитат като конски мухи и ти ги бутат в ръцете. Пълно разочарование за мене е къщата и храма, цялата работа май опира да те завлекат в завода за масла, във фабриката за кожи, в златарската, в тази за зехтин и да се набуташ в пъти повече за нещо. И не на последно място посрещащата агенция да напълни гушките, ако въобще те ги организират.

# 464
Цитат
Храма на Артемида - едно от седемте чудеса на света.
А това пък по-зле от къщата на Девата, както казва бащицата един гьол, може би беше валяло ама точно гьол беше и една колона стърчи като....химикалка. И обикалят с едни енциклопедии ли са атласи ли са мисля по 5 евра бяха. Ама налитат като конски мухи и ти ги бутат в ръцете. Пълно разочарование за мене е къщата и храма, цялата работа май опира да те завлекат в завода за масла, във фабриката за кожи, в златарската, в тази за зехтин и да се набуташ в пъти повече за нещо. И не на последно място посрещащата агенция да напълни гушките, ако въобще те ги организират.

И аз го гледах този храм в нета какво е останало, и го гледах какъв е би трябвало да бъде в Миниатюрк, и се смях, смях........... Значи само Ефес си заслужава !

Общи условия

Активация на акаунт