На море в Турция - тема 62

• 64 993
  • 726
  •   1
Отговори
# 480
Не дават оферти, искат аз да им дам бюджет и това не ми харесва.
Чувствам го като някакво надлъгване.

Не го приемай като надлъгване, а като желание по-бързо да успеят да ви дадат оферта, която ще ви устройва.
Големите туроператори предлагат по 400-500 хотела в Анталия. Голяма част от тях са 5-звездни и много от тях си заслужават. Бърза справка ми показа, че има хубави хотели, които предлагат добра почивка за 7 нощувки за трима ви за около 2600-2700 лв., а има и такива за 3900 лв. Това не е никак малка разлика, а имай предвид, че гледах само хотели, които си заслужават, които са на до час път от летището и които са в средния ценови клас. Ако включа и топ хотелите, и тези дето са много отдалечени, тогава разликата ще стигне няколко хиляди.
Много по-лесно могат да се дадат добри предложения ако има някакъв ценови лимит и ако определите конкретни изисквания. Това че не сте определили дата допълнително затруднява търсенето на хотели. Не че е невъзможно, но е много трудоемко, а и рискувате да получите предложения, които не са подходящи за вас.

# 481
  • Варна
По принцип, за да получите задоволителен отговор, трябва да си зададете правилно въпросите. Период на почивката, район, колко човека сте, сума, която можете да отделите и на какво държите, лукс, храна, атракциони и много други неща. В никакъв случай не се опитват да ви надцакат. Трябва си уточнение, щото са различни цените на хотелите и периода, иначе потъваш в море от хотели.

# 482
Здравейте!
За догодина и ние планираме почивка в Турция, живот и здраве. Насочили сме се към хотел PrimaSol Hane Family. Бихте ли споделили мнения за него от този сезон. Храна, база, обслужване и всичко което ви е направило впечатление.
Благодаря!

# 483
  • Пловдив
Гурал-Белек има цени в сайта на Турс клуб до 15.09 е около 2100лв на човек със самолет за 7 нощувки

# 484
Скрит текст:
Цитат
Храма на Артемида - едно от седемте чудеса на света.
А това пък по-зле от къщата на Девата, както казва бащицата един гьол, може би беше валяло ама точно гьол беше и една колона стърчи като....химикалка. И обикалят с едни енциклопедии ли са атласи ли са мисля по 5 евра бяха. Ама налитат като конски мухи и ти ги бутат в ръцете. Пълно разочарование за мене е къщата и храма, цялата работа май опира да те завлекат в завода за масла, във фабриката за кожи, в златарската, в тази за зехтин и да се набуташ в пъти повече за нещо. И не на последно място посрещащата агенция да напълни гушките, ако въобще те ги организират.

Много са скъпи тези екскурзии от Ориент 99. Там на място дано са на по прилична цена.

Последна редакция: ср, 28 авг 2019, 09:27 от Nadia_6817

# 485
  • София
Този аутлет близо ли е до хотел Палм уингс ефесус?

Не. Отивате до центъра, търсите маршрутка 6 или 7 мисля 42 и 43 също, или такава на която под предния джам пише Сьоке-Кушадасъ. И други има ама само тия знам.

# 486
овите глоби в Турция /копирано от една от фейс групите /
YENI TRAFIK CEZALARI Belli Oldu. Iste h?z limitine gore ceza fiyatlar? Yuzde Bin Art?s Sagland?:
Iste yeni Fiyatland?rmalar:

Sehir ici h?z 50 km//при ограничение от 50 км в населено място//
?55 km-65 km aras? 535 TL ceza//карате м/у 55-65км глобата е //
?65 km-75 km aras? 988 TL ceza
?75 km ve yukar?s? 5002 TL ceza
H?z limiti 80 km istenen yerde//при ограничение от 80 км-градско//
?88 km-104 km aras? 935 TL ceza//карате м/у 88-104км глобата е //
?104 km-120 km aras? 2488 TL ceza
?120 km ve yukar?s? 4002 TL ceza
Sehir d?s? iki yonlu yol= 90 km//при ограничение от 90 км--извънградско//
?99 km-117 km aras? 935 TL ceza//карате м/у 99-117км глобата е//
?117 km-135 km aras? 2488 TL ceza
?135 km ve yukar?s? 4002 TL ceza
Sehir d?s? bolunmus yol= 110 km//при ограничение от 110 км--извънградско//
?121 km-143 km aras? 335 TL ceza//карате м/у 99-117км глобата е//
?143 km-165 km aras? 988 TL ceza
?165 km ve yukar?s? 4002 TL ceza
Otoban h?z 120 km ise//на магистрала ограничението е 120//
?132 km-156 km aras? 535 TL ceza//карате м/у 132-156км глобата е//
?156 km-180 km aras? 608 TL ceza
?180 km ve yukar?s? 4002 TL ceza
Ehliyetsiz arac kullananlar 9.918 TL ,//без книжка//
Emniyet kemeri takmayanlar 1008 TL,//без колани//
Trafik isaret ve levhalar?na zarar vermek, yola cop atmak ve trafigi engellemek gibi duzeni bozan ihlaller, 488 TL
Хвърляне на боклуци и увреждане на пътните знаци
(Alkollu arac kullanman?n --//под въздействието на алкохол //
1. seferinde 1.002 TL, --1 нарушение
2. seferinde .3256 TL,
3. seferinde 4.018 TL)
Alkolmetreye uflemeyi reddetme 9.869 TL,//отказ от алкохолна проба--дрегер//
Yaya gecidinde yayaya yol vermemek 678 TL--ходите по пеша по шосето /магистрала или първокласен път//
(Sigortas?z arac kullanmak 1008 TL +//шофирате рисково//
Ters yonde arac kullanmak 2000 TL//каране в обратната посока на движението//
K?rm?z?da gecmek 936 TL//преминаване на червено//
3 kez gecince 15 gun ehliyete el konur.//ако те хванат 3 пъти да минеш на червено за 15 дни без книжка//
6 kez gecince 30 gun ehliyete el konur.
7 kez gecince 45 gun ehliyete el konur.)
Cep telefonu ile konusmak 535 TL--//говорите по мобилен телефон//
Park yasag?n? ihlal etmek 709 TL--паркирате на забранено

# 487
  • Русе
Скрит текст:
Сакън недей....Девата се гледа за няма минута, пълна скръб е там /мое мнение си е това не ми пука, че ще ме нападнат разни индивиди/, Ефес обаче е уникално място, за 2 часа се разглежда, айде нека са 3. В Кушадасъ какво ще гледаш, то няма нищо, сергии и дондурма на всяко кьоше. Ефес в никакъв случай не го отлагайте. Само да не е жега, че ще се изпотите и под езика.

Девата е пълна глупост и бутафория и няма нищо общо с историческата истина.Нали не вярвате , че дървения кон в Троя е същия който е строил Одисей Simple SmileSimple SmileSimple SmileТо и по Истиклял си е ''сергии и дондурма на всяко кьоше'' ама си ходят хората Simple Smile А за шопинг по добре на - Kuşadası Alışveriş ve Yaşam Merkezi който е по известен като Флора аутлет защото е до х-л Флора ,на около 500 - 600 м. на изток от плаж Лонг Бийч.Герда на турпазара са към 8 000 хотела и от всеки има и хиляди недоволни и хиляди доволни - много хора са ходили по 10 - 15 пъти и пак си ходят.Почни от Емералд - те са най големите . Ей на имам си море на 15 мин. пеша от вкъщи и пак ходя на 1 200 км. Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Скрит текст:
Този аутлет близо ли е до хотел Палм уингс ефесус?
Само на 13 км. е Grinning

# 488
Мина цяла седмица, откакто се за върнахме от Мармарис!
След 17 год. посетих отново този град.
Мармарис е различен курорт, според мен.
Прекрасен е!
Бяхме в хотел Посейдон.
За цената си е твърде добре!
Много сме доволни!
Екскурзии по Егейските острови, с яхта и лодка по Далян.
Видяхме две костенурки, дали ги пускат като атракция по реката, или наистина се развъждат там......?
Факт е, че ги видяхме и снимахме!
Но.... Мармарис е друг свят!
Живот, купон, танци, музика, усмивки!
Е, да не забравя да уточня, бяхме сами с дъщеря ми, 20 годишна купонджийка! 😜
Двете..... без мъжете от семейството!
Вече мислим за догодина!

# 489
  • София...........
Здравейте!След две седмици ни предтои почивката в Кушадасъ.Досега сме пътували с автобус,но този път решихме да сме с колата и детето.Мислим на отиване да го вземем без междинна нощувка.Бях набелязала маршрута Бургас-М.Търново-Гелиболу-Бандърма и от там магистралата към Измир и Кушадасъ.Но жената от ТА ни препоръчва да минем през Еджеабат-Чанаккале-Измир-Кушадасъ,понеже опашките за ферибота били по-малки.Ще пътуваме през нощта.Доколкото видях часовете на тръгване на двата ферибота са горе долу еднакви.Какво ще кажете, кой от двата маршрута е по-добре?На връщане мисля да нощуваме някъде, но се чудя къде да е...какво ще препоръчате? Благодаря предварително Simple Smile

fifkata, според мен определено по-добре е ферибота Гелиболу, защото пътя Гелиболу-Ечеабат е по-кофти отколкото Лапсеки(Чардак)-Чанакале.
След това дали през Бандърма - Балъкесир ... или Чанакале- Едремит ... зависи по кое време на денонощието ще минавате. През деня през Едремит е натоварено, пътя минава през населените места и ...

# 490
Здравейте!След две седмици ни предтои почивката в Кушадасъ.Досега сме пътували с автобус,но този път решихме да сме с колата и детето.Мислим на отиване да го вземем без междинна нощувка.Бях набелязала маршрута Бургас-М.Търново-Гелиболу-Бандърма и от там магистралата към Измир и Кушадасъ.Но жената от ТА ни препоръчва да минем през Еджеабат-Чанаккале-Измир-Кушадасъ,понеже опашките за ферибота били по-малки.Ще пътуваме през нощта.Доколкото видях часовете на тръгване на двата ферибота са горе долу еднакви.Какво ще кажете, кой от двата маршрута е по-добре?На връщане мисля да нощуваме някъде, но се чудя къде да е...какво ще препоръчате? Благодаря предварително Simple Smile

fifkata, според мен определено по-добре е ферибота Гелиболу, защото пътя Гелиболу-Ечеабат е по-кофти отколкото Лапсеки(Чардак)-Чанакале.
След това дали през Бандърма - Балъкесир ... или Чанакале- Едремит ... зависи по кое време на денонощието ще минавате. През деня през Едремит е натоварено, пътя минава през населените места и ...

Благодаря! Мислим да сме на ферибота около 3 часа посреднощ.А ума ли нещо вярно в това,че през нощта ферибота на Чанакале не работи...попадна ми такава информация?

# 491
Здр , тази седмица трябва да преведем пълномощното за колата на турски , някой знае ли как вървят цените на тази услуга , за Сф става въпрос

# 492
  • Варна
Благодаря! Мислим да сме на ферибота около 3 часа посреднощ.А ума ли нещо вярно в това,че през нощта ферибота на Чанакале не работи...попадна ми такава информация?

И двата ферибота на Чанак Кале не работят през ноща !
Само фербот Гелиболу-Лапсеки е 24/7/365

# 493

на Чанак Кале ферибота не работи от 00.00-02.00 часа,в 02.00 часа е първия за деня до 06.00 часа са на всеки час,след това стават май по на гъсто,но за това не съм точно сигурен! Flushed

# 494
Здравейте, може ли да ми препоръчате хубав петзвезден хотел в Белек. Бюджетът ни за двама възрастни и едно дете е около 3000 лв. с чартър за 7 дни.

Общи условия

Активация на акаунт