На море в Турция - тема 62

• 64 798
  • 726
  •   1
Отговори
# 690
  • Пловдив
На Армеец застраховката - на моя близка се наложи да ползва, но не се е обадила на асистънса първо, а чак от болницата. При това положение възстановяват до 100 евро и нито цент отгоре.
Не знам ако е инцидент или нещо супер спешно и не можеш да говориш.

# 691
Четете си полиците, там е описано.
При ситуации, когато не си в състояние да се обадиш - до 24 часа от настъпване на застрахователното събитие трябва да ги уведомиш.

Но иначе да, не е правилно на своя глава да избираш болница, без да се обадиш и застрахователят е в правото си да не покрие разходите.
Това се отнася за състояния извън спешна помощ, разбира се.

# 692
  • Пловдив
Ами не знам, жената не е можела да диша (астматичен пристъп) - дали не е било спешно?

# 693
А те с какво основание са й отказали покриване на разходите?

Това е от сайта на Армеец:

При настъпване на застрахователно събитие:
- да уведомите незабавно (лично или чрез трето лице) Асистанс компанията и да изпълните всички указания, дадени ви от нея. В случай, че е било практически невъзможно да се свържете с Асистанс компанията или Застрахователя преди да получите медицинска помощ, трябва да го направите в момента, в който състоянието ви позволи, но във всички случаи преди напускане на медицинското заведение;
- да предоставите на Застрахователя пълна информация за настъпилото събитие и да съдействате за изясняване на обстоятелствата и фактите, касаещи застрахователното събитие.
Задълженията ви са подробно описани в Общите и Специални условия по застраховка„Помощ при пътуване в чужбина“.

# 694
  • Пловдив
Не знам. Тя или мъжът й (не помня) са се обадили от болницата след прегледа, разбрали, че една инжекция няма да спаси положението. Лекарят е говорил от нейния телефон какво точно е състоянието й и какво трябва да се направи.
Асистънс компанията са заявили, че щом вече са в болницата покриват максимум 100 евро.
Състоянието й е било не спешно, а критично.

# 695
Ако предварително в условията на договора, не е било упоменато, че покриват до 100, може доста да се поспори.
 А в случая на Мадам Тиква, ако не са реагирали своевременно и са се забавили, това е недобронамерено действие от тяхна страна и тя има право да посети лекар, който си е избрала сама, защото те не са и предложили такъв! и те трябва да й покрият разходите.
 По-лесно и по-евтино е да възстановиш просто едни разходи до определен размер.

Дано детето е по-добре на мадам Тиква и когато има възможност да пише с кой туроператор са били, за да не го ползвам.
Дано пише как са.

# 696
  • Пловдив
Пишело е. Обаче случаят е/не е спешен. Тук е заигравката.
Може да се спори, да, но първо си плащаш лечението няколко стотин евро, пък после я камилата, я камиларя.

# 697
Здравейте,
На 17ти заминаваме за Кушадасъ, спрели сме се на Pine bay. Имам няколко въпроса, надявам се да ми помогнете.
Първо, през къде пътувате за Кушадасъ и колко струва ферибота?
Второ, ако някой от вас е посещавал хотела, какви са ви отзивите? Също ме интересува с интернета как стоят неща. Дали има в целия хотел или само на определени места?
Благодаря! Hug

# 698
  • София
Здравейте,
На 17ти заминаваме за Кушадасъ, спрели сме се на Pine bay. Имам няколко въпроса, надявам се да ми помогнете.
Първо, през къде пътувате за Кушадасъ и колко струва ферибота?
Второ, ако някой от вас е посещавал хотела, какви са ви отзивите? Също ме интересува с интернета как стоят неща. Дали има в целия хотел или само на определени места?
Благодаря! Hug

За тоя хотел, Рокситата в Дидим и Ария до преди по-малко от месец се пишеха само суперлативи. От месец насам били отврат, особено тия в Дидим. Нещо се случва. Дано да не съм прав.

# 699
  • Варна
Всяка застр.  компания работи с определени болници, имат си договорни отношения. Звъните на компанията, тя се свързва с най-близката болница, с която имат отношения и ви пращат кола да ви вземе от хотела, става доста бързо.

# 700
  • Пловдив
Май всяка година изникват проблеми с някой хотел.Започват много добре. Юни които са почивали доволни а септември пълна промяна .Миналата година не си спомням точно но имаше и в Анталия такива.

# 701
За тоя хотел, Рокситата в Дидим и Ария до преди по-малко от месец се пишеха само суперлативи. От месец насам били отврат, особено тия в Дидим. Нещо се случва. Дано да не съм прав.

Дано не си, ама май си. За Рокситата стана ясно, че е имало стачка на персонала, което пак не е готино, щото цяла година чакаш тая пуста отпуска, пък накрая отиваш и никой не иска 2 яйца на закуска да ти свари.  За Pine Bay пишат като цяло еднообразна храна и проблеми с интернета. Тук-таме срещам по лош отзив за хигиената, както и за неучтив персонал. Би било жалко хотел на такова прекрасно място да го похабят. Иначе 4/5 в трипадвайзър, 7,4 в букинга.

# 702
  • Варна
Май всяка година изникват проблеми с някой хотел.Започват много добре. Юни които са почивали доволни а септември пълна промяна .Миналата година не си спомням точно но имаше и в Анталия такива.

Винаги съм почивала октомври и два пъти септември, е не съм имала проблеми.

# 703
Здравейте!
Интересува ме мнението на някой, който е прекарвал нова година в Палмс уингс ефесус Кушадасъ?
Какво работи от хотела през този период, има ли анимация, ол инклузивът, много по-ограничен ли е?
Дали има по - специална организация за празничната нощ?
Става въпрос за синът и дъщеря ми и техни приятели, около 25 годишни.
По принцип, много харесват Турция и се надявам да останат доволни от празника!
Ако прецените, може и на лични, ако някой има мнение!
Благодаря!

# 704
  • have faith and be patient ..
Здравейте! Записвам се отново е темата, предстои ни ваканция от 01.10 в Lyra resort spa в Сиде.. В темата намерих 1 мнение като цяло, другото е само въпроси за този хотел, както и да е.. Започвам 1 месец четене Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт