Защо няма тема за хакването на личните данни от сървърите на НАП?

• 35 277
  • 923
  •   1
Отговори
# 690
аз не се намерих.

майка ми фигурираше покрай стара фирма (ЕТ).

# 691
Сега ходи доказвай, че са ти хакнати данните и, че си понесъл вреда. Няма торенти, няма доказателства.
Все пак са ги махнали за да не ги сваля всеки. Надявам се...

# 692
Сега ходи доказвай, че са ти хакнати данните и, че си понесъл вреда. Няма торенти, няма доказателства.
Все пак са ги махнали за да не ги сваля всеки. Надявам се...

Е, те толкова дълго седяха, че който не искал, той не ги е дръпнал. Има как да се докаже дали са манипулирани оригиналните файлове.

# 693
как ще ги съдиш нап. никак. дори и след като стане измама. все пак няма как да докажеш че от там са тръгнали нещата.

добре го измислиха, добре го изпълниха. измамнически пир + там за каквото го направиха. 2 в 1 печалба.

# 694
Искаш да ми кажеш, че вещо лице в съда, ще докаже, че нечии данни са били манипулирани?!  А те от НАП пък като ще му дадат достъп да рови и да проверява...

# 695
Искам да кажа, че може да се докаже дали хакнатите данни са променяни след това. Не съм писала дали НАП ще даде достъп.

# 696
А какъв е смисълът на такова доказване?
Аз имах предвид, че няма официален източник, от който да се докаже, че данните на някой, който твърди, че заради хакването е понесъл вреди, са в хакнатите и са изтекли точно от НАП. Ако има такива дела, НАП ще дават на вещите лица каквато информация си решат.
На практика се предпазиха хората да не ги съдят за обезщетения.
И в КЗЛД да се подаде жалба, нали пак трябва да се докаже, че данните ни са в хакнатите, че са разпространени и т.н.

# 697
смс-а който ви казва че сте сред хакнатите.

може би хората, които не са се проверили могат да очакват измами повече от тези, които са се.

# 698
Да, премахнат е - не само в Биволь, а и в другите сайтове, в които имаше линкове.

В Бивол не е имало никакъв линк към торент. Линкът там беше към съвсем друго нещо.
Как да не е имало? Много хора от там си провериха има ли изтекли данни за тях.

Никакъв торент нямаше. Имаше търсачка само. И не можеха да се теглят файлове. Имаше само списък с тях и при натискане на друг бутон можеше да се види какво съдържат. Примерно "ЕГН", "адрес", но самото ЕГН и адрес не се виждаха. За торент пък въобще не може да става дума.

# 699
  • There I was on a July morning
смс-а който ви казва че сте сред хакнатите.

може би хората, които не са се проверили могат да очакват измами повече от тези, които са се.
За СМС-те се сетих и аз, обаче пак не са доказателство, тъй като на тях не пише за кое ЕГН се отнасят. Например, аз може да съм проверила за друг човек.

Последна редакция: ср, 31 юли 2019, 00:05 от Скубиду

# 700
Забелязвате ли, как обвинението за незаконно проникване в системите на НАП бавно се насочва към обвинение за тероризъм чрез всяване на паника? Такова дори няма да влезе в съда.

# 701
Забелязвате ли, как обвинението за незаконно проникване в системите на НАП бавно се насочва към обвинение за тероризъм чрез всяване на паника? Такова дори няма да влезе в съда.

Точно.

Но не е вярно, че Тад груп е нямала нищо общо - обучавали са служители на ГДБОП. Поредните, които имат вземане даване с властта и изгарят като бушон в някаква схема. С тази наша, т. нар. власт, много горят ей така, без значение кадърни или некадърни, виновни или не.

# 702
  • София
Разследване на Григор Лилов
https://www.facebook.com/grigor.lilov/posts/2300938370022089

# 703
Този какъв трябва да е? Че доста неверни неща е написал

# 704
  • София
Бахти "разследването"... Пълно е с глупости и невежество вътре, а където е напипал някое фактче, просто е спрял дотам.

Общи условия

Активация на акаунт