Защо няма тема за хакването на личните данни от сървърите на НАП?

• 35 260
  • 923
  •   1
Отговори
# 855
  • София
Аз се осигурявам по БУЛСТАТ, различен от ЕГН. Току-що пробвах да проверя здравния си статус в сайта на НАП по БУЛСТАТ и дата на раждане - дава ми "Въведен е невалиден идентификатор". С ЕГН всичко си излиза.
Просто ми стана любопитно и затова пробвах. Защо е въобще тази опция с БУЛСТАТ там, щом била "невалиден идентификатор"? Поредното НАП-овско недоразумение...

Последна редакция: чт, 22 авг 2019, 21:34 от NumLock

# 856
Какво точно работите, че се осигурявате по Булстат? Просто ми стана любопитно

# 857
  • Countryside
Аз чакам НАП да излязат със становище точно какви данни са изтекли за всеки един човек персонално и да предоставят проверка на сайта си по ЕГН, ако може криптирано.
Ти сериозно ли го чакаш това?
Да, от КЗЛД ме уведомиха, че ще се случи. Да видим.

# 858
  • София
Какво точно работите, че се осигурявате по Булстат? Просто ми стана любопитно
Като основание за осигуряване се нарича "свободна професия".

# 859
Като упражняващ свободна професия вие сте регистрирана с ЕИК по Булстат, но здравните ви осигуровки са по ЕГН.
Майка ми преди години се осигуряваше по този начин

# 860
малко за смях https://btvnovinite.bg/bulgaria/borisov-veche-sme-visokotehnolog … gurnost-v-ek.html

малко по темата https://btvnovinite.bg/bulgaria/prokuraturata-otnovo-publikuva-d … robiva-v-nap.html

Последна редакция: пт, 23 авг 2019, 17:48 от sweetdidi

# 861
Като онзи виц с мутрите... "Въртим едни пари тук, шефе." Joy
Ох, тоз пък киберсигурност искал. Flushed

# 862
А, баш..

# 863
# 864
  • Другата България
 Laughing След като "изтекох" от НАП, сега и от единствената банка, на която съм клиент от над 20 години остава да "изтеча". Въпреки, че не разбрах кой ги е изтеглил тези данни и с каква цел? Thinking
Сметката ми е празна, почти.
Кредитна карта имам, но сумата е малка. Не се притеснявам.
Нотариални актове не съм им носила.

# 865
Не можах да разбера тези кредитни досиета са на хора, които са имали/имат кредити или на всички клиенти.

# 866
Гледам всички сме без думи

# 867
Аз тъкмо се зарадвах, че нямаме нищо общо с тази банка, когато се сетих, че майка ми има сметка там и после прочетох в медия следното:

"В тези досиета се съдържа информация и на свързани с клиентите трети лица – в това число роднини, наследници, поръчители и продавачи."

🙄

# 868
  • София
Потече отвсякъде...  Sad
Къде ще е следващата дупка?
Яд ме е, че измъкват от нас информация всякаква, нужна и ненужна, че и с глоби плашат, ако не я представиш, а после - "Въх, к'во стана!"

# 869
  • I want it all and I want it now.
Нямам думи. 🙄 Отвратително е.... Ще има доста измами.

Общи условия

Активация на акаунт