Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 60

• 38 151
  • 745
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте, какъв стерилизатор използвате и наистина ли е необходим? Благодаря.

Зависи как ще храните бебето. Ако е с АМ стерилизирането е задължително. Но дали ще го правите на котлона или в специално за това направен уред, решавате вие.
Аз не взех преди раждането, но за съжаление нямаше как да кърмя и се наложи да вземем шишета. В началото използвахме тенджера, но след седмица взехме стерилизатор и сушилник за шишета, за да пестим време.

# 346
Здравей,
И на мен ми изписаха Пренатал.... който съдържа нужната фолиева киселина, но ми казаха да си пия и Неофолик-а.
Не се ли натрупва много?
А и другото, което малко ме притеснява с Пренатал е , че ако го пия веднага с Неофолик до 10 минута започвам да повръщам... Това нормално ли е?

Здравейте, в 8-ма седмица съм, а АГ-то ми изписа Пренатал още в 6-та, когато бях на първия преглед. Една мисъл ме човърка обаче за съдържанието му. Чела, недочела, знам че трябва да се внимава с витамин А през бременността. Ето това съдържат Пренатал:

Витамин А 300 mcg RAE-1.000 IU;

Някой може ли да сподели мнение?! 💐

# 347
Да, при мен е същата ситуацията със фолиевата киселина, освен витамините вземам по едно хапче. Питах преди време възможно ли е предозиране, но един лекар ми каза, че все едно съм изяла една много голяма шопска салата и няма проблем. Ако оставим това на страна, бях чела, че всъщност дневната нужда е около 600 мкг при бременност, затова е хубаво поне 400 да се приема като добавка. Иначе аз ги пия по отделно - сутрин Пренатал, а по- късно ФК. За повръщането не знам, много хора се оплакват, че от тях им става зле, но при мен в началото дори се успокои малко (може и да е съвпадение, не знам, аз съм на приливи и отливи до сега, но най-сигурното ми ядене е на обяд, само тогава не ни става зле). Твоя лекар каза ли нещо за Вит. А?

Здравей,
И на мен ми изписаха Пренатал.... който съдържа нужната фолиева киселина, но ми казаха да си пия и Неофолик-а.
Не се ли натрупва много?
А и другото, което малко ме притеснява с Пренатал е , че ако го пия веднага с Неофолик до 10 минута започвам да повръщам... Това нормално ли е?

Здравейте, в 8-ма седмица съм, а АГ-то ми изписа Пренатал още в 6-та, когато бях на първия преглед. Една мисъл ме човърка обаче за съдържанието му. Чела, недочела, знам че трябва да се внимава с витамин А през бременността. Ето това съдържат Пренатал:

# 348
Честно казано не, не ми е казвал нищо за вит. А, но предполагам, че за да ни го изписват, значи всичко е наред.
В най-лошия случай... Ако продължавам да повръщам мисля да заменя Пренатал с
Прегнакеър.
Препоръчвам ти да го погледнеш и в последствие да се консултираш с твоя АГ.

Скрит текст:
Да, при мен е същата ситуацията със фолиевата киселина, освен витамините вземам по едно хапче. Питах преди време възможно ли е предозиране, но един лекар ми каза, че все едно съм изяла една много голяма шопска салата и няма проблем. Ако оставим това на страна, бях чела, че всъщност дневната нужда е около 600 мкг при бременност, затова е хубаво поне 400 да се приема като добавка. Иначе аз ги пия по отделно - сутрин Пренатал, а по- късно ФК. За повръщането не знам, много хора се оплакват, че от тях им става зле, но при мен в началото дори се успокои малко (може и да е съвпадение, не знам, аз съм на приливи и отливи до сега, но най-сигурното ми ядене е на обяд, само тогава не ни става зле). Твоя лекар каза ли нещо за Вит. А?

Здравей,
Не се ли натрупва много?

Последна редакция: ср, 28 авг 2019, 13:16 от AnMary

# 349
Здравейте мацки🌞Преди малко бях на ехографски преглед и ми казаха,че в момента на прегледа имам контракции.Нямах болки или оплаквания,лекаря каза че това е добре.Изписа ми Магнерич 3х2 и Нош па ,но съм притеснена.От какво се получават тези ранни контракции и опасни ли са за детето (в 19г.с. съм)?П.с.С първата си бременост съм нямала такива проблеми и не ми е много ясно🙃

Последна редакция: ср, 28 авг 2019, 20:12 от Aloxomora

# 350
Здравей,аз си имам от края на 3ти месец - не съм имала проблем заради тях. Утре влизам в 33та седмица. Simple Smile

# 351
Понякога подготвителните започват рано, така че е съвсем нормално. Пий си магнезия и си свиркай. Grinning

# 352
Моята акушерка ми каза много да внимавам с витамините, дори ми препоръча въобще да не пия такива. Сподели, че в практиката често й се случва при майки, които са пили стриктно витамини, да се втвърдят костиците на главата на бебето малко повече от необходимото и да не може да се роди нормално по тази причина. С първата бременност не съм пила нищо и бебето се роди с перфектни мерки. Сега с втората май също няма да си вземам.

# 353
Да, вярно е. Освен това и бебето може да стане по-едро заради приема на витамини през бременността. Затова не е желателно да се пият без причина, а, например, при недостиг или през сезон, когато няма много избор на плодове.

Аз и двете бременности съм приемала само ФК, но ядях плодове всеки ден. Нямах нужда от допълнителен прием на витамини, не са ми и изписвали.

# 354
  • Пловдив
И аз не съм привърженик на безразборното пиене на витамини.

# 355
Някоя от вас пила ли е Огестан? ФК + още 3,4 витамина

# 356
Аз пих малко витамини, само в началото, имах много нисък витамин Д. Моят АГ каза, че не е нужно да се приемат ако резултатите от изследванията са ок. Хапвам страшно много плодове, мисля че това е по-добрият вариант.
Моята акушерка ми каза много да внимавам с витамините, дори ми препоръча въобще да не пия такива. Сподели, че в практиката често й се случва при майки, които са пили стриктно витамини, да се втвърдят костиците на главата на бебето малко повече от необходимото и да не може да се роди нормално по тази причина. С първата бременност не съм пила нищо и бебето се роди с перфектни мерки. Сега с втората май също няма да си вземам.

# 357
Да, много лекари предпочитат при нужда да изписват отделни винамини, а не комбинирани такива.

Не съветвам бременните на своя глава да си самоизписват витамини, ей така. Еденственото абсолютно задължително е фолиевата киселина. Оттам насетне каквото ви изпише лекаря.

# 358
Здравейте, от каква помпа за изцеждане бяхте доволни, ръчна или електрическа. Важно ли е да я имам още в болницата? Благодаря.

# 359
  • Варна
Здравейте, от каква помпа за изцеждане бяхте доволни, ръчна или електрическа. Важно ли е да я имам още в болницата? Благодаря.
Определено електрическа, с механична е живо мъчение... В болницата, на мен, не ми беше необходима, детето си свърши чудесно работата Grin Stuck Out Tongue Winking Eye Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт