Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 60

• 38 154
  • 745
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте, от каква помпа за изцеждане бяхте доволни, ръчна или електрическа. Важно ли е да я имам още в болницата? Благодаря.
Мои приятелки,които родиха през последната година ползват все електрически на Авент.И аз съм се насочила към същата.Доволни са.Едната първо ползва ръчна на Авент и каза,че е мъчение.

# 361
Здравейте, колко време след положителния тест посетите гинеколог и чухте пулс?

# 362
Здравейте, колко време след положителния тест посетите гинеколог и чухте пулс?

Гинеколог посетих веднага ,след като видях двете чертички.Пулс в 8 г.с чухме.

# 363
Здравейте, от каква помпа за изцеждане бяхте доволни, ръчна или електрическа. Важно ли е да я имам още в болницата? Благодаря.

На мен ми дадоха ръчна на Авент. Ще видя как ще потръгнат нещата като родя и ако е необходимо ще купя електрическа, със сигурност ще е по-лесно.

А дали ще я взимаш в болницата е твое решение, някои болници държат да имаш.

# 364
Здравейте . Почти в 6 г.с съм . Лекарката ми ще може да ме приеме чак вторник за първи преглед .
Днес видях че леко съм зацапала жълто -кафеникаво. Повече отива към жълто . Много се притесних защото и на лекар не мога да ида сега .Не знам какво да правя ...
Има някакви болки в яйчниците и в кръста ама не са нетърпими.  До колкото знам  те са си нормални . Това течение много ме тревожи...

Знам че бялото и прозрачно течение не е опасно ама има ли цвят не е добре Disappointed  .... страхувам се ..

# 365
Спешен кабинет? Пий 2 но - шпа и отивай!

# 366
Но -шпа не са ли болкоуспокояващи? Аз нямам такива силни болки .Даже се чувствам супер . Само течението . Намирам се в град където е повече като село и няма такъв спешен кабинет където да ме видят сега Sad
Пътуваме другата седмица към голям град за преглед:(

# 367
Но - шпа е за отпускане на гладката мускулатура (предпазва от спазми на матката). Друго, което се сещам ,че може да вземеш е Магнерич, но не знам.. Звънни на лекарката ти и я питай? Не знам ..

# 368
Ще взема Но -Шпа днес задлжително ...
Моята лекарка е на почивка за една седмица и не вдига  . Каза че е в чужбина . Понеделник е на работа . Просто се тревожа защото знам че не е добре да има жълто течение ..

# 369
Но-Шпа можеш да го пиеш до 3×2 на ден(не е за болки само,при бременни се изписва за контракции или зацапване)- почивай си повече,всичко ще е наред. Simple Smile

# 370
Но -шпа не са ли болкоуспокояващи? Аз нямам такива силни болки .Даже се чувствам супер . Само течението . Намирам се в град където е повече като село и няма такъв спешен кабинет където да ме видят сега Sad
Пътуваме другата седмица към голям град за преглед:(
При моя бременност,отначало имах леко розово прокървяване,но се оказа че това било течение за залепване на плацената към матката.Не съм сигурна,че го обеснявам точно.Но в крайна на сметка всичко беше наред.По възможност почивай си повечко и при първа възможност отиди на лекар.

# 371
  • Сан Франциско

Аз пък пробвах електрическите на Avent и на Medela в болницата и в крайна сметка си купих ръчната на Medela. Не ми харесаха електрическите въобще. С ръчната ми беше много лесно и бързо - цедих всеки ден, 6 месеца.

# 372
Здравейте, в 36+5 гс съм почти 37 и имам ужасно силни болки, които почват от кръста и продължават ниско долу!  Цяла нощ не съм спала въртя се от болки и не ми минава от хапчета! Днес цял ден бях по лекари и в болница и ми говорят че са били подготвителни болки, обаче аз никъде и от никого не съм чувала за такива болезнени потготвителни болки! Едната докторка ми каза, че вече и да родя си е нормално обаче можело да задържим. Не ми е ясно щом е нормално защо ще задържаме! Единия пък вика че е рано! Направо ще полудея от мисли!
Има ли такива мами, които са имали подобни проблеми?

# 373
  • София
Щом са те прегледали и нямаш разкритие, което да расте, значи са подготвителни контракциите. Не е рано принципно, но и защо да предизвикват раждането, ако все още не е започнало. Мисля, че предизвикват чак след 40та седмица и то след като видят състоянието на водите и други показатели. До тогава- колкото повече стои вътре, толкова по-добре за него. В седмиците от 36 до 39 имах контракции всеки ден, включително една цяла нощ с много силни. Родих 6 дни преди термин, истинските контракции са на равен интервал от време. В родилна зала ги измерваха с един апарат и се виждаше, че са доста силни. 

# 374
Здравейте, в 36+5 гс съм почти 37 и имам ужасно силни болки, които почват от кръста и продължават ниско долу!  Цяла нощ не съм спала въртя се от болки и не ми минава от хапчета! Днес цял ден бях по лекари и в болница и ми говорят че са били подготвителни болки, обаче аз никъде и от никого не съм чувала за такива болезнени потготвителни болки! Едната докторка ми каза, че вече и да родя си е нормално обаче можело да задържим. Не ми е ясно щом е нормално защо ще задържаме! Единия пък вика че е рано! Направо ще полудея от мисли!
Има ли такива мами, които са имали подобни проблеми?

Здравей. И аз съм в 36 + 5 дни и по същия начин имам болезнени контракции и менструалноподобна болка, но все още нямам разкритие. Всяка вечер се чувствам, все едно ще родя, но това така и не се случва. Важното е да сме спокойни, кажи речи сме изкарали 37 седмици, от тук нататък когато и да родим, бебчетата се водят доносени и не би следвало да имат проблеми с адаптацията. Ходи си всяка седмица на тонове, ако са добри, значи нещата са под контрол. А че ще ни е дискомфортно до раждането и ще се чудим днес ли е големият ден, това си е неизбежно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт