Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 60

• 38 087
  • 745
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте, в 7 г.с. пътувах до Малта, около 2 часа и 40 минути беше полета. Нямах проблем. Пих но-шпа преди полетите (по2), всичко беше наред.
Привет на всички. Не знам дали е за тук въпроса ми, но ще пробвам. В първия триместър съм бременна и ми предстои пътуване със самолет. Какво е вашето мнение за пътуване в ранна бременност? До момента всичко с бременността е отлично. Полетът ще е около 3часа дълъг.

# 181
В 8 г.с. пътувах до Дубай. 5 часа полет. Не съм пила нищо. Всичко си беше наред

# 182
А защо пихте Но-шпа?

# 183
На мен АГ ми каза да пия но-шпа преди полетите.
А защо пихте Но-шпа?

# 184
Превантивно се пие НоШпа за да успокои и да държи спокойна матката да не се образуват контракции. Разбира се някои лексри го препоръчваъ и изписват, други не. Аз в 13та седмица летях и ми казаха да пия 3х1 от ден два преди докато се върна. Всичко беше наред.

# 185
Имате ли представа дали е безопасен приемът на дименхидринат по време на бременност? Според следящия ме лекар мога да го пия, според листовката на лекарството - не.

# 186
Имате ли представа дали е безопасен приемът на дименхидринат по време на бременност? Според следящия ме лекар мога да го пия, според листовката на лекарството - не.
Моя лекар категорично ми го забрани.А аз задължително пиех преди пътуване,но разбира се като забременях не посмях.

# 187
Момичета в начална бременност съм и имам доста дърпания и болки ниско долу ту в ляво ту в дясно, на лекар съм след 10 дни.. Да се притеснявам ли? С първата бременност не си спомням да съм имала такива болки.. Sad

Това е често срещано в ранна бременност. Консултирай се с лекаря си да ти изпише нещо за болките.

# 188
Мами имам въпрос в 22 г.с + съм от една седмица имам болка в дясно ниско с едно тръпнене на крака,като ходих на лекар докторката и на магаре ме преглежда и на ехограф нямаше нищо каза да пия но-шпа и евентуално спазмалгон 3*1 .Та въпроса ми е други имали ли са подобни болки с това тръпнене и дали сте пили спазмалгон защото съм чувала че е забранен за бременни?!

# 189
Да ас съм в начална бременност и вече 1 месец имам много ама много силни болки долу ниско в дясно и не могат да ми кажат от каде са правих ме всички възможни прегледи и няма нищо

# 190
Според мен е нирмално до колкото някакви неща са нормални за бременността😁 Ако нищо не се видели не се притеснявай. Аз имам болки почти всеки ден, я силни, я слаби, я за 2-3 мин, я за по ден-два. Все нищо ми няма и все хапчета пия ама какво да се прави. Като не ме боли даже се притеснявам че нещо не е наред 😶 Просто някакви неща трябва да се изтърпят. Спазмалгон не мисля че се пие при бременност, Но Шпа и магнезий дават ако това са контракции. До колкото съм чела ори всяка болката може да е различина, с изтръпване, пристягане, притръпване, пулсиране, знам че може да се спусне по кракът .. Не мисля че трябва да се безпокоиш 🙂

# 191

Консултирах се с невролог още в началото на бременността относно дименхидрината, защото съм с кинетоза и ми се налага да го пия често, каза ми че мога да го пия спокойно. След това на който и гинеколог да съм казвала, че го приемам, не са възразявали по никакъв начин. По принцип се води рискова категория за бременност Б, като повечето лекарства, които са разрешени по време на бременност. Разбира се винаги трябва да се преценява съотношението полза:риск, но ако го приемате инцидентно преди големи пътувания, не би следвало да навреди.

# 192
Благодаря!

# 193
Аз съм летяла 4 пъти със самолет докато бях бременна като един път в 7 г с след това в 13 г с и 2 пъти в 6ти месец. Лекарят ми каза че няма проблем единственото,  което не е много хубаво за плода е скенерите на летището, защото все пак облъчват до кллкото знам, но не се притеснявай няма проблем да пътуваш при нормална бременност.

# 194
Здравейте.. имам един въпрос..! Някоя от вас да е пила Хуск за нормално ходене по голяма нужда? Просто е много гадно за прием и се чудя ако някоя е вземала как го е разтваряла ?!

Общи условия

Активация на акаунт