Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 60

• 38 055
  • 745
  •   1
Отговори
# 165
Ще ги пробвам. Знаете ли вече пола?
Имате ли обилен косопад през бременността?
В началото на 3месец съм, но имам обилен косопад. Закова нещо не ми се е случвало с предната бременност. Тогава дори и след раждането не съм имала косопад
Аз съм така...или поне бях.В 4-ти месец съм и до преди една седмица косата ми падаше като луда.Смених си балсама и шампоана и май има резултат.Колкото и да не ми се вярва резултата в от един Лидaлски шампоан,марка Cien.Това първото сивото,но шампоана.
https://cdn.bg-mamma.com/LMB6/4fNqP.jpg
Балсама  е от ДМ или Лили ,много е хубав,не отежнява.Този е https://i.makeup.bg/e/et/etzfjzzthtrd.jpg Yum

Казаха ни 90% момче😊 Дано сега на 28.08 стане 100%☀️

# 166
Имам следната питанка - понеже пия антибиотик "Аугментин", но трябваше да си направя изследванията отдавна и скоро направлението ще изтече, колко време след като спра да го пия, мога да си пусна изследвания, че да няма отражения върху резултатите?

# 167
Имам следната питанка - понеже пия антибиотик "Аугментин", но трябваше да си направя изследванията отдавна и скоро направлението ще изтече, колко време след като спра да го пия, мога да си пусна изследвания, че да няма отражения върху резултатите?

Хубаво е да са минали 10-14 дни.

# 168
Дами извинявам се ако въпроса в глупав в 22 г.с съм и ми пуснаха изследвания за антитела какво представлява това на вас правили ли са ви имам ли повод за притеснение ?!

# 169
  • София
Дами извинявам се ако въпроса в глупав в 22 г.с съм и ми пуснаха изследвания за антитела какво представлява това на вас правили ли са ви имам ли повод за притеснение ?!

Има доста различни антитела. Ако става въпрос за еритроантитела, изследват се когато жената е с отрицателен резус фактор, таткото е с положителен. В случай че има положителен резултат доколкото знам след раждане се поставя инжекция на майката.

# 170
Здравейте, вчера бях на преглед за сърдечна дейност и за моя изненада излезе че и двата ембриона са се захванали не мога да повярвам , не смея да се радвам още,защото имам два аборта единия с кухо яйце а другия в 9г.с спря сърдечната дейност. Надявам се този път да стигнем до края. Успех на всички Kissing Heart

# 171

На мен също ми правят такива изследвания , защото моят съпруг е положителна група , а моята е отрицателна и се правят тези изследвания ,за да може ако плода предаде положителни анти тела на вас да ви сложат инжекция .

# 172
Здравейте момичета, аз съм почти в 30та седмица и от няколко седмици имам дискомфорт в пръстите на ръцете. Сутрин особено, не мога да ги сгъна, дори и сега ми е трудно. При обикновени дейности като захващане или отвъртане на кранчетата удома, използвам 2 ръце. Много е странно. Дори като си пипам пруститете и усещам мн лека болка.
Някоя от вас сблъсквала ли се е с такъв дискомфорт?

На мен също ми правят такива изследвания , защото моят съпруг е положителна група , а моята е отрицателна и се правят тези изследвания ,за да може ако плода предаде положителни анти тела на вас да ви сложат инжекция .

Аз съм в чужбина и понеже пия Еутирокс, ендокриноложката ми пуска за антитела. Питах я защо и тя каза за автоимунни заболявания и болест на Грейвс. Днес ми излезе резултата и е в норма, ако правилно съм го разчела.

Последна редакция: чт, 08 авг 2019, 22:16 от AnMary

# 173
  • Пловдив
Здравейте момичета, аз съм почти в 30та седмица и от няколко седмици имам дискомфорт в пръстите на ръцете. Сутрин особено, не мога да ги сгъна, дори и сега ми е трудно. При обикновени дейности като захващане или отвъртане на кранчетата удома, използвам 2 ръце. Много е странно. Дори като си пипам пруститете и усещам мн лека болка.
Да, и мен ме болят и ги сгъвам трудно. Четох проучване, че такива оплаквания има при около 20% от бременните. Отзвучават спонтанно след раждането.

# 174

Както отговориха вече, вероятно Вие сте с отрицателна кръвна група, а таткото е с положителна. При мен е същото и при моята майка също е било така. Аз лично, освен от нея, се информирах повече от тази статия:
www.mamatatkoiaz.bg/article/172/бременност-и-резус-конфликт
и после, когато говорих за това с АГ, той ми каза доста сходни неща, така че мисля, че е достоверна.

Иначе, самото изследване при мен беше с даване на кръвна проба, нищо по-специално.

Последна редакция: чт, 08 авг 2019, 18:28 от Medlinniel

# 175
Да, и мен ме болят и ги сгъвам трудно. Четох проучване, че такива оплаквания има при около 20% от бременните. Отзвучават спонтанно след раждането.

Говорих с акушерка, и тя каза че е заради някаква течност, не уточни. Каза че ще става и по-зле, но след раждането щяло да мине. Просто си мислех да не е липса на витамин или нещо такова.

Мерси за отговора.

# 176
Не е лошо да си следиш и кръвното. Отоци сутрин може да имат връзка с високо кръвно. Консултирай се за всеки случай с АГ.

# 177
Момичета в начална бременност съм и имам доста дърпания и болки ниско долу ту в ляво ту в дясно, на лекар съм след 10 дни.. Да се притеснявам ли? С първата бременност не си спомням да съм имала такива болки.. Sad

# 178
Привет на всички. Не знам дали е за тук въпроса ми, но ще пробвам. В първия триместър съм бременна и ми предстои пътуване със самолет. Какво е вашето мнение за пътуване в ранна бременност? До момента всичко с бременността е отлично. Полетът ще е около 3часа дълъг.

# 179
Привет на всички. Не знам дали е за тук въпроса ми, но ще пробвам. В първия триместър съм бременна и ми предстои пътуване със самолет. Какво е вашето мнение за пътуване в ранна бременност? До момента всичко с бременността е отлично. Полетът ще е около 3часа дълъг.

Аз съм в същото положение... Доколкото изчтеох и се консултирах с познати летели така, извода е, че ако Б не е рискова няма проблем. Надявам се и при нас да е така, успех!

Общи условия

Активация на акаунт