Пазарът на недвижими имоти във Варна - какво се случва реално? - 4

• 38 281
  • 744
  •   1
Отговори
# 105
Някой с лично мнение от Трансстрой като строител?

Да. След половин година чакане на разрешение за строеж (което уж да вземат "до края на месеца" и така всеки път), за да подпишем договор, накрая ми вдигнаха цената на апартамента и ме принудиха да се откажа. В последствие чух, че е честа практика.

# 106
  • Варна
Даяна, не рискувайте с този краен квартал. Нищо положително няма и във "Владиславово", на 15км от града. Крими контингент, малцинства - гето.
Във кв." Възраждане ", кв. " Победа "може да откриете оферти за ново строителство и на по - ниска цена. Информирайте се и се свържете пряко с инвеститора. Оглеждайте прецизно, брокерите заблуждават.

Последна редакция: чт, 08 авг 2019, 01:50 от Viviana91

# 107
Да де, ама всеки като си каже личното мнение, изобщо с нищо не помага на човека, който пита дали да си купи там. Ето, ти в Кайсиева даже не си била, не познаваш района, но твърдо заявяваш НЕ!

Къде прочете, че не съм била? Ходила съм на гости 2-3 пъти в живота си. Знам къде е много добре. По път за джъмбо виждам и новите строежи които се пръкват там.
Не познавам квартала добре, колкото други квартали.

Има зададен въпрос "бихте ли купили", отговори се "не" със аргументи.

Благодаря ви за споделените мнения.💐
Утре ще отида да видя къде точно в кайсиева е апартамента,но като цяло не желая да е в този квартал.
Предвидената сума е до 45000€
Търся двустаен в строеж,около 60-65кв.,южно изложение.
Според вас за тази сума в кои квартали би могло да се намери нещо отговарящо на изискванията?
За тази сума може да намерите в строеж, т.е. на зелено в бизки до центъра райони.

# 108
  • Варна
За сумата може да се намери и на по-добро място. Малко ме прктеснява квадратурата, не знам дали очаквате да имате на разположение 60-65м2. Защото двустайните ги пишат такива квадрати, но реално имате за ползване около 42-45.

# 109
Някой с лично мнение от Трансстрой като строител?

Да. След половин година чакане на разрешение за строеж (което уж да вземат "до края на месеца" и така всеки път), за да подпишем договор, накрая ми вдигнаха цената на апартамента и ме принудиха да се откажа. В последствие чух, че е честа практика.

Благодаря за мнението . Възможно ли е да ви обезпокоя на лични?

# 110
  • София
Най много искам да намерим в близо до центъра квартали.
Не се знае дали някой ще живее там със сигурност от семейството ми,но е твърде възможно това да съм аз.Важно е все пак да е на хубаво място,за да има вариант и за наем след време(малко е вероятно да го дадем,но все пак),както и за продажба(също е малко вероятно).
Имаме познат човек в Адрес,но съм чела от ваши коментари,че са измамници.
Казаха,че в момента нищо не могат да предложат според тези изисквания.

# 111
  • Варна
Най много искам да намерим в близо до центъра квартали.
Не се знае дали някой ще живее там със сигурност от семейството ми,но е твърде възможно това да съм аз.Важно е все пак да е на хубаво място,за да има вариант и за наем след време(малко е вероятно да го дадем,но все пак),както и за продажба(също е малко вероятно).
Имаме познат човек в Адрес,но съм чела от ваши коментари,че са измамници.
Казаха,че в момента нищо не могат да предложат според тези изисквания.
Точно така, следя цените от около година, в момента има някакъв прираст от поне 10% нагоре. За тези пари може да намерите само нещо за основен ремонт и то след "Трошево", "Иван Рилски" нагоре или около "Христо Ботев" към "Максуда", в района около ул. "Капитан Райчо". Но все пак следете обявите, разгледайте района около Патриарха, там има доста нови строежи и мястото е сравнително добро. Влезте в сайтовете на фирми строители и търсете какво строят и директно продават. Макар, че почти винаги хубавото е продадено на зелено.
Ето пример -  мой познат продаде съвсем скоро панел Владиславово крайната част, ама за тотален ремонт 61  кв. м. за 38 К. 
Наскоро изразих възмущение как всичко в момента в Левски, Младост , Цветния, тухла , панел няма значение (дву-  и тристайни) е 1000 Евро квадрата. А те НЕ са Централни квартали.
Успех все пак. Simple Smile

# 112
  • София
А за този строеж какво мислите?
До дом Младост е.

# 113
  • Варна
С тази тема само се ядосвам, особено с някои мнения дето хич не отговарят на истината, ама вече не ми се занимава да споря. Joy

# 114
  • Варна
Ако не ви притеснява, че юг-а гледа към панел, който е на 20 метра и, че има едни прекрасни далекопроводи много близо до сградата -защо не?!
Личното ми мнение е, че това е най-неприятната част на Младост, не ангажирам никой.

Киса - нали сме от Варна, трябва да си покажем рогите, да се заяждаме за това онова, да си върви темета. 😃

# 115
Според мен отделете около 10-15х Е повече и потърсете в централните части.

Живяла съм в Чайка , Възраждане 4 , а сега зад Катедралата и за мен това/последният /  е най-удобният във всеки аспект район .
И най-тих !!!
Скоро и аз ще започна да наблюдавам по-обстойно обявите  за апартамент като главно ще гледам последен етаж , тераси  ,  изложение ,  паркинг място .

# 116
  • Варна
Освен да избереш „добър” район (както разбрахме, всеки влага различен смисъл в това), много е важно и на какви съседи ще случиш. Районът може да е тих, но съседите не. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 117
До дом Младост е.

Какво да кажа освен че е в индустриална зона - ДАП , затвора и други дабрики наоколо, скупчен е
 между два блока, в голяма близост до тях, далекопровод ..

# 118
Гледам оня ден един транспарант опънат на една тераса във Възраждане 2 гледаща към Цар Освободител. Влязох в обявите, гарсониера 44 кв., 44000 евро. Еми 1000 е на квадрат, не знам ще го продадат ли на тази цена, плюса е че терасата е много широка и може да се усвои. Та това НС в Кайсиева Градина 60кв за 45000 евро, няма да е по голямо от тази гарсониера във Възраждане. Но все пак цената ми се вижда твърде висока.

# 119
До дом Младост е.

Какво да кажа освен че е в индустриална зона - ДАП , затвора и други дабрики наоколо, скупчен е
 между два блока, в голяма близост до тях, далекопровод ..
Погледнато в перспектива този район може да се оживи, тази индустриална зона би трябвало да изчезне от там, преди е био края на града, а скоро ще се води широк център Nerd

Общи условия

Активация на акаунт