Пазарът на недвижими имоти във Варна - какво се случва реално? - 4

• 38 407
  • 744
  •   1
Отговори
# 375
И какво ще рече "обитаване с обществено обслужване"?
Детски градини, ясли, училища, болници...
ПП Въложителят е "ПЕНЕМАТ“ ООД, което предполага,
че там ще е сервиз и паркинг за ТИР-ове.
http://penemat.com/about-us/
Може и закусвалня, и мотелче....
Парцелът се е предлагал за продажба (ПЛОЩ: 11606 КВ.М. 180 000 €):
http://www.romel-bg.com/offer.php?id=291

Последна редакция: чт, 29 авг 2019, 12:43 от Анонимен

# 376
Силно учудена съм от развитието около Фемили гардън и така бързо разпродаване на имоти. Ако пък и е вярно, че на пролет ще получат разрешително.... Като цяло ми харесва проекта им, ако оставят и озеленяването в същите  квадрати обаче. Но, продажби в този етап, колкото и да сигурен строителя, не знам ....

До днес 105 апартамента са "продадени". Всъщност само се резервира на този етап. Продажбите са след одобрен архитектурен проект.
Днес бях в офиса им, и доста добре вървят нещата, въпреки задаваща се криза и "пукане на балон". Laughing

# 377
  • Варна
Сградата на пазарчето в Чайка добре се е получила.

От другата страна на пътя вече се действа, багери копаят - сградата с необичайната форма.

# 378
  • Варна
Сезони и те почнаха да строят, гледам имат клипче с някакъв багер на в групата във ФБ.

# 379
  • Варна

Днес бях в офиса им, и доста добре вървят нещата, въпреки задаваща се криза и "пукане на балон". Laughing

Издай някоя тайна от кухнята,нещо по-конкретно? Simple Smile

# 380

Няма тайни. След дни цените ще са на сайта и всичко ще е ясно. Няма одобрен архитектурен проект все още, нито подизпълнител. В момента е много изгодно, защото цените са ниски. Да се знае, че нещата ще стават бавно, ако бързате и гоните срокове, не е оферта. АКТ 16, според тях 2023та. 

# 381
  • Варна
Ами отварям Имот.бг и гледам и такива примерно гарсониера готова да речем с общи площи 55-60кв. Явор каквато продават за 32-33 000 минимума като цена е 40 000 евро и то подозирам някакви силно измислени обяви. Смятам наем 350лв за 3 г. и това прави 6-7 000 евро, като при Явор си си спестил комисионната от брокер, избрал си си имота, но пък ще чакаш и малко или много всеки се тревожи...трудно се решава как е правилно да го отиграеш.

# 382
  • In transit

Няма тайни. След дни цените ще са на сайта и всичко ще е ясно. Няма одобрен архитектурен проект все още, нито подизпълнител. В момента е много изгодно, защото цените са ниски. Да се знае, че нещата ще стават бавно, ако бързате и гоните срокове, не е оферта. АКТ 16, според тях 2023та
Лъки, това са 4 години! Open Mouth Ти резервира ли нещо?

# 383
Скрит текст:

Няма тайни. След дни цените ще са на сайта и всичко ще е ясно. Няма одобрен архитектурен проект все още, нито подизпълнител. В момента е много изгодно, защото цените са ниски. Да се знае, че нещата ще стават бавно, ако бързате и гоните срокове, не е оферта. АКТ 16, според тях 2023та
Лъки, това са 4 години! Open Mouth Ти резервира ли нещо?
Толкова са, да.  Laughing

# 384
Mного ми е интересно какво точно купуват без одобрен архитектурен план и кое гарантира, че няма да цопнат още 2-3 сгради между нарисуваните така?
Не знам колко от вас си спомнят как започна Фамилията и на каква свинщина заприлича след това - първо бяха уж 6 блока (такава схема показваха при продажбата), сега строят някакви мънички в уж  зеленото пространство по първоначален план.

# 385
  • Варна
Странно е наистина, че проекта не е готов и одобрен, да бяха се забавили малко с представянето. Младост също бързо се разграби, но поне проекта беше готов и по-важното - одобрен. Тук се говори за разрешително чак пролетта, ама хората си пазарят, няма проблем. А, ако изцвъкат някоя сграда в мястото, което трябва да е парк ще е голяма гавра.

# 386
  • In transit
Не знам колко от вас си спомнят как започна Фамилията и на каква свинщина заприлича след това - първо бяха уж 6 блока (такава схема показваха при продажбата), сега строят някакви мънички в уж  зеленото пространство по първоначален план.
Те даже първоначално не бяха 6 блока, а само 1...

# 387
Странно е наистина, че проекта не е готов и одобрен, да бяха се забавили малко с представянето. Младост също бързо се разграби, но поне проекта беше готов и по-важното - одобрен. Тук се говори за разрешително чак пролетта, ама хората си пазарят, няма проблем. А, ако изцвъкат някоя сграда в мястото, което трябва да е парк ще е голяма гавра.
На първо четене ми хрумват две неща, заради които бързат толкова много. Или им трябва свеж капитал, или наистина е страшно много новото строителство, което се предлага и ще се появи в близките две години, и гледат да продадат от сега колкото могат повече. За да не зациклят. Такива огромни проекти първи се разклащат при свръх предлагане. Като цяло не е нормално да се продава преди разрешително за строеж.

# 388
  • Варна
Чак пък свеж капитал..., има схеми 20/80 с 80% след акт 16. Относно пренасищането на пазара също много може да се каже и пак няма да познаем какво ще се случи. Може да паднат цените, може и да се качат още. Ето например аз търся да купя, отварям тук и так и гледам тавани, партери, панели, ремонти, ателиета и всякакви ужасии, а което не е, то или вече е продадено или струва майка си и баща си. Може би и затова се разпродават тези жилища така.

# 389
  • Варна
Но пък едно не може да се отрече - от към цени го докарват /на такъв етап/. Никъде не може да се вземе апартамент на такава цена, каквато ще ти предложат на схема 80/20. Дори и в кайс гардъна. Разбира се, трябва да имаш свободни пари за целта. И да 'имаш топки' за да рискуваш, защото си е риск, без значение кой ти е инвеститор/изпълнител.

Общи условия

Активация на акаунт