Пазарът на недвижими имоти във Варна - какво се случва реално? - 4

• 38 428
  • 744
  •   1
Отговори
# 405
  • Варна
Мале-мале, Кайсиева май е най-застрояваният район в момента.

Последна редакция: пт, 30 авг 2019, 14:04 от Киса

# 406
  • Варна
Сега сигурно ще ме замерите с нещо, но аз Кайсиева я виждам по перспективна от Владиславово. Като се направят новите блокове ще има магазини, заведения, тротоари и.т.н. и квартала ще продобие друг вид. Пък реално е по-близо до Центъра от Владиславово.

# 407
И аз това разправях преди време - това е шансът на Кайсиева да стане нормален квартал не-спалня. Ама не, живущите си искат пущинаците с кърлежите и псуват новото строителство.

# 408
  • Варна
Сега сигурно ще ме замерите с нещо, но аз Кайсиева я виждам по перспективна от Владиславово. Като се направят новите блокове ще има магазини, заведения, тротоари и.т.н. и квартала ще продобие друг вид. Пък реално е по-близо до Центъра от Владиславово.

Мен една спирка ме дели от Кайсиева, но живея реално във Владиславово. Вече започвам да се чувствам по-близо до центъра. Joy

# 409
  • Варна
За живущите новото строителство не е добре дошло защото става по-нагъчкано и ще има конкуренция за паркирано, затова който има глава на раменете ако взема ново в Кайсиева ще си вземе и паркомясто. Също така го има и човешкият фактор - новите блокчета са хубави на външен вид и сравнение с шаренията по панелките сигурно дразнят хората по панелките, може и да не е така.

# 410
ще има конкуренция за паркирано, 
Виц: " Ако видиш, че на съседа му крадат колата, то тичай да паркираш своята на освободеното място."

# 411
  • Варна
Виц не виц, ама си е проблем паркирането напоследък и постоянно се задълбочава.
Аз, ако съм собственик на апартамент в панелка и близо до мен се строи нов блок, бих инвестирала в паркомясто.
Ама повечето се стискат.

# 412
Те по центъра и Левски се стискат, вие за Крйсиджъ чакате  да се купят паркоместа та. В нашето каренце има над 20 некупени паркоместа. Всеки иска да има по 2 коли и да си ги паркира пред блока. За мен трябва всеки имот да има паркомясто директно включено в цената на умота. Няма магазин няма ателие, няма офис ..

# 413
За мен трябва всеки имот да има паркомясто директно включено в цената на умота.
Познавам достатъчно хора/семейства без автомобили, ползващи градски транспорт, велосипеди.
Може би обратното - при закупуване на автомобил да показваш, че имаш собственост гараж.
(и пак не става, защото може да подпишеш фиктивен договор за наем на гараж)
Постоянно наблюдавам, че в автомобилите е само по един човек - шофьора.   Wink

# 414
  • Варна
.............................................
Относно бъдещия проект на Червенков - https://mait.bg/%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4%d1%81%d1%82%d0%be%d1%8f … 0%ba%d1%82%d0%b8/
Ще бъде на ул. Ал. Батенберг - само това се изпуснаха Simple Smile, не на Цар Асен. Не бяха много любезни и отзивчиви Simple Smile, казаха да следя на сайта им, там ще описват по-подробно за този и другите им проекти Simple Smile.
Аз знам от друго място, за един парцел/стара къща ъглова на Батенберг в близост до тунела Шипка, че ще се събаря и строи, като това го знам от две години. И рендера пасва на това място.  Може и да се лъжа, но че ще се строи там е сигурно, дали Червенков или някой друг. Сега трябва да чакам някоя друга "птичка" с информация за Цар Асен Simple Smile, че те не се издават Simple Smile

На Цар Асен има ли разрешително за строеж? Миналото лято точно срещу руското консулство на Македония бяха оградили един парцел. Там има ли някакво раздвижване? Oт Явлена миналото лято ми казаха че се очаква някакъв голям проект в района на общината но цените май ще са високи от порядъка на 1500 евро.

Ако беше излязло разрешително, тук щеше вече да сме го разконспирирали Simple Smile)))
Няма такова.
Това на Македония все още си стои заградено, нищо не се прави.
Виж това за Раковски 21 е интресно, не бях попадала.
НЯма как в района на общината да не е скъпо, логично е.
Някой питаше за Елит Хоум, аз също преди време търсех информация, но не попаднах. Направиха много добре изглеждаща сграда на Цар Асен Simple Smile, но към общината между Раковски и Македония. На Преслав - до клуб на архитекта също направиха/или правят все още, че не съм ходила последните месец/два там, интересна сграда с покрив купол. и още нещо някъде четох за тяхма сграда, но забравих.

А това до Алати, да не са прословутите общежития? 4 блока ли бяха и те...

Шегата настрана, но гаражите тепърва ще поскъпват Simple Smile. Повечето семейства искат да имат по два автомобила...а къде ще се пракира...не се мисли, докато заградят поредната поляна и стара къща ...
На Ана Феликсова е кошмар, имаме познати във високите блокове, те се чудеха дали от Сезони или другия комлекс до него да си купят гараж/паркомясто. Там преди 5 години беше коренно различно. Сега като отидем на гости, обикаляме за място....

# 415
При комплекс с 50 000 РЗП разлика от 200 евро за м2 прави 10 000 000 евро печалба. Дори и за големите фирми близо 20 000 000 лева си е сериозна печалба и няма да я пропуснат ако няма обективни причини.
По принцип разсъждаваш правилно, но има и друг момент.
Парите в джоба ти сега, са по добри от парите ти на по късен етап. Защото тези в джоба можеш веднага да ги реинвестираш и пренасочиш, а другите, макар и повече не са ти ликвидни днес.
Като цяло покупка в този комплекс при тези цени звучи смислено. Особено ако е за живеене, а не за под наем. Цените са достатъчно добри и според мен дори да има в даден момент спад на пазара той няма да е толкова голям, че цените да спаднат до сегашнато равнище на преди разрешително за строеж. Преди време заради ниските цени в блока на Марто погледнах с какви материали ще се строи и се учудих, че в този ценови клас Явор работят с доста прилични материали. Много от фирмите когато продават на такива цени строят с по-нисък клас продукти. Чест им прави на Явор. Неслучайно се развиват толкова добре.

Последна редакция: пт, 30 авг 2019, 16:12 от Анонимен

# 416
Не, чудя се още. На мен казаха, че ще заложат в договора срок от 24 месеца, след което, при забава, имало неустойки. За тези + 8 месеца нищо не споменаха Simple Smile
Аз пък резервирах, защото такава друга цена няма, а и парите ми са налични. Отдавна исках нов имот и то от Явор, дано не ме разочароват.

# 417
  • Варна
Не, чудя се още. На мен казаха, че ще заложат в договора срок от 24 месеца, след което, при забава, имало неустойки. За тези + 8 месеца нищо не споменаха Simple Smile
Аз пък резервирах, защото такава друга цена няма, а и парите ми са налични. Отдавна исках нов имот и то от Явор, дано не ме разочароват.
Честито!
Както казах, за мен това е един добре замислен комплекс, фамилен. Като по принцип много ме радва зеленото пространство, което е оставено. Цените са наистина добри. Дано всичко бъде наред! 

# 418
  • Варна
NikoT - то това за материалите е лъжа, нали една госпожа/г-ца се включи тук и каза така. Иначе как ще падат плочите докато ги леят, пълни шмекери и измамници са! Simple Smile)

Лъки и тук - честито и дано всичко е наред!

# 419
Марто, мерси.  Peace
Твоите хора днес излизат от 2ра плоча, минах от там пак. Не падат вече плочите, тръгнаха нещата на добре.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт