Пазарът на недвижими имоти във Варна - какво се случва реално? - 4

• 38 317
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
Ами почнали са...ама даже не ми стана ясно ситуацията на сградата и кой апартамент накъде гледа от сайта...да не говорим, че не може да се увеличи чертежа...явно трябва да се логна в Stonehard където гледам има чертежи ама утре ще ми зазвъни отговорната брокерка по офертата им...и все пак ме тревожи около сградата какво ще става и дали ще се облагороди въпреки, че май още една сграда ще има там на тая улица.

# 616
Ами почнали са...ама даже не ми стана ясно ситуацията на сградата и кой апартамент накъде гледа от сайта...да не говорим, че не може да се увеличи чертежа...явно трябва да се логна в Stonehard където гледам има чертежи ама утре ще ми зазвъни отговорната брокерка по офертата им...и все пак ме тревожи около сградата какво ще става и дали ще се облагороди въпреки, че май още една сграда ще има там на тая улица.
Не се занимавай с брокери, ще ти дам телефона на инвеститора.
Ако желаеш. Peace

# 617
  • Варна
Аз телефона го имам, има го във фейсбук групата и сайта, просто исках да видя големи чертежи. Друго ме вълнува мен за този проект...главно инфраструктурата. Иначе брокери - само на вторичен пазар, за строежите сам си преговарям.

# 618
За Фемили гардън групата. Не можах да добавя с и мейл някои хора, така, че който желае да се присъедини сам :
https://www.facebook.com/groups/507350570105435/

# 619
Винаги съм била честна в мненията си и тук е момента отново да бъда. Не съм доволна от Явор. АД като инвеститор. Случи се следното: на резервация схемата ми е със 2 спални по 13 м2, днес на предварителен договор се оказва по скица, че всъщност едната спалня е 13, а другата 10м2.  Архитекта се объркал, а брокера не видял грешката в размерите. Не успяха да ме заблудят със стени и зидове. От всякъде погледнато ми се губят 3м2. Тъй като вече няма остнали добри 3-стайни апартаменти, да избирам друг, предложиха ми 1 000евро отстъпка от паркомястото. Приех, но се чувствам излъгана. И всички които са купили (зашото са купени и 8те апартамента) това разположение, губят 3 м2 от една спалня. 3 квадрата светла площ не са 1000 евро.
За последно купувам от Явор, и на всички ще споделям за некомпетентността им.
Дамата с която подписвахме беше много мила и всвъщност не е тя виновна, но от бързане да пуснат продажбите са допуснали груби грешки.
Като започне строежа , вземи една рулетка и измери реално колко са светлите части , че да няма изненади и там .
Долното е от един друг форум и в София , ама все пак .
Цитат
Така, харесахме едно жилище ново строителство и днес минах отново да го видя и реших да поизмеря с рулетката. На хола при ширина 5.0м по чертеж измерих 4.6м и едни 40см нещо ги няма. Дебелината на стените са отбелязани отделно на чертежа, съответно 25 и 12 см изцяло вътрешни без светли отвори и няма как цялата стена да я смятат към хола. Както и да го мисля друго освен шашма на строителят не виждам какво може да е. За жалост нямаше днес човек, който разбира от строежа и утре по телефона ще се разправяме. Това са едни 4 квадрата само от хора по-малко, останалите стаи не ми се мисли. Иначе жилището ни харесва и почти сме го купили.

# 620
  • Варна
Фемили Гардън твърдят, че за пръв път във Варна ще се строят сгради в холандски  стил.
Я на какво попаднах, доста ми прилича на холандски къщички (от Аспарухово по пътя за Галата са):

# 621
  • not found
Относно цитата на човека в София ,на мен брокер ми е казвал ,че при новото строителство в квадратурата на стаите влиза и стената,т.е. се мери външния размер на стаята ,тогава не му повярвах тъй като искаше да ми продаде доста неизгоден имот старо строителство,но сега вече се замислих.

# 622
В общата квадратура влизат и стените, но когато е изписано ширина 3,80 си е от стена до стена, а не от средата на едната до средата на другата Simple Smile

# 623
Пишете във форуми за имоти, научете ги вече тези квадратури.
В новото са 3
— ЧЖП или още известна като Светла площ. Това е реалната квадратура в която живеете
— ЗП това е чистата + стени и зидове
— ОП  е застроената площ плюс прилежащите общи чсти

При старите строителсва горното не важи.

# 624
Да, при старите строителства не важи. Но сега законът е изменен. При новото строителство влизат и стените в квадратурата. Доколкото знам, външните стени, които са по-дебели, влизат наполовина, а вътрешните - изцяло.

# 625
Това холандските къщурки много, ама много са грозни.

# 626
Здравейте аз съм нов във темата харесвам Варна и скоро ще си купя жилище там - ориентирал съм се за Възраждане 3 и Аспарухово , не съм от града но понеже съм 30 + Аспарухово ми се вижда спокойно проблем може да е естеството на обитателите на квартала повече от 52 К Е не бих отделил понеже невиждам особен шанс за растеж във града . Имате ли идея фалита наТомас Кук как ще се отрази на пазара особенно на курортникутийки , аз например вярвам че на Слънчака цените ще паднат доста предполагам подобен ще е и ефекта във Златните на север. Ще ми е интересно да чуя различни мнения

# 627

Е, чак пък "много грозни", защо? Защото на вас не ви харесват?
Честно казано, предпочитам тях, пред онова триъгълното "нещо" в чайка. Доста други по-неприятни сгради има в града.

# 628
Здравейте аз съм нов във темата харесвам Варна и скоро ще си купя жилище там - ориентирал съм се за Възраждане 3 и Аспарухово , не съм от града но понеже съм 30 + Аспарухово ми се вижда спокойно проблем може да е естеството на обитателите на квартала повече от 52 К Е не бих отделил понеже невиждам особен шанс за растеж във града . Имате ли идея фалита наТомас Кук как ще се отрази на пазара особенно на курортникутийки , аз например вярвам че на Слънчака цените ще паднат доста предполагам подобен ще е и ефекта във Златните на север. Ще ми е интересно да чуя различни мнения
Зависи с каква цел го купуваш. Ако е за даване под наем, моя съвет е да се замислиш по сериозно.
Последствията от фалита на Томас Кук те първа ще се изчисляват.

# 629
  • In transit

Е, чак пък "много грозни", защо? Защото на вас не ви харесват?
Честно казано, предпочитам тях, пред онова триъгълното "нещо" в чайка. Доста други по-неприятни сгради има в града.
На мен ми допаднаха много.

Petre_33, не вярвам фалита на Томас Кук да се отрази по какъвто и да било начин на цените на имотите...особено на тия в Аспарухово и Пчелина.

Общи условия

Активация на акаунт