Аз ли съм крива?

• 11 866
  • 330
  •   1
Отговори
# 105
Извинявай, ама ще отида точно, както на мен ми е удобно и желая. Роклята си я обличам заради мен самата, както и когато искам, не защото съм на първа среща. То пък чудо голямо първа среща...
В момента, в който въпросният господин ме огледа критично дори и без да направи забележка за облеклото, ще замине "у лево", щото на мен такива емоции са ми излишни.

# 106
Неуважение към мен самата е да се обличам по определен начин заради човек, който изначално не ме уважава. Конкретните парцалки в случая нямат особено значение.
И да, показаните рокли, с тези тантелки и главозамайващи токчета, предполагат някакъв по-особен повод и/или място. Роклята с пайетите е особено претенциозна.
Аз категорично не нося токчета. Да разбирам, че това е признак за липса на самоуважение ли? Защото аз принципно го ползвам като знак към чалга момченцата да си търсят късмета на друго място, не при мен.

# 107
Не знам...въпрос на вкус/разбирания/предпочитания.
За мен са ежедневни рокли, напълно подходящи за непретенциозна вечеря в ресторант.Нормален, не гъзарски/скъпарски.
За нещо "тежко" бих сложила и по-"тежка" рокля.

# 108
Франсоаз, в случая не роклите, а цялостната визия е претенциозна. Аз тези рокли ги нося с обувки или кецове.
Сандал с 10 санта токче не е ежедневна обувка, освен ако не си комплексирана кинта и двайсе.

# 109
Прозрачни роклички и дантелки за лолитки с падащи рамена "ела, вълчо, изяж ме" ли е ежедневна рокля? Непретенциозно иначе, само се изхлузва... Grinning

# 110
Добре де, понеже доста ..дами се "вързаха" за претенциите на господина, да обърнем нещата.
Разбирате се с мъж, когото като цяло харесвате, да вечеряте, тип среща.
Вие се понаглясате-грим, тоалет, харесвате се, а той пристига .....със ежедневните скъсани на коленете дънки и измачканата тениска, с която цял ден се е мотал из офиса.И не, че е нямал време да се преоблече/постегне малко, не, просто е решил, че така му е удобно и не си струвате усилието да се постарае малко заради вас.
Ще оцените ли естествеността му?И ще пренебрегнете ли факта, че дори на първа среща той не ви смята за толкова важна и неповторима, че да положи поне малко усилия във "ваша чест"?
Аз честно казано, бих се почувствала обидена в известна степен....импулсивното ми мнение би било:"Че защо изобщо ме кани?Хич ли пък не съм важна, че дори не се е преоблякъл в нещо различно от офисната му "униформа"?!"....
Не знам...може аз да съм "странна птица", ама за мен, незачитането на конкретната ситуация и човек, си е обикновено невъзпитание и пренебрежение.
И аз не бих излязла втори път с подобен човек.

Дрехите са нещата, които гледам от към това дали са чисти и изгладени, без значение самата дреха. Да дойде с дънки и тениска е нормално облекло, ако се излиза на заведение без конкретен повод. Какво, ако се е "мотал" в офиса цял ден с дрехите? Да не е в свинеферма случайно?

Какво точно нагласяне очакваш от мъжа на първа среща? Костюм, вратовръзка, смокинг?

Ама няма лошо, де. Ти, щом се гласиш с рокли, грим и прическа, може да изискваш и от него. Както казах по-назад, всеки се събира с подходящия за него.

# 111
  • София
Моите представи за ежедневна дреха са без дантели и отблясъци (или поне в минимални количества) и доста по-семпли, тип роклите от линка.
https://www.pinterest.com/pin/308637380699160405/

# 112
Неуважение към мен самата е да се обличам по определен начин заради човек, който изначално не ме уважава.
Скрит текст:
Конкретните парцалки в случая нямат особено значение.
И да, показаните рокли, с тези тантелки и главозамайващи токчета, предполагат някакъв по-особен повод и/или място. Роклята с пайетите е особено претенциозна.
Аз категорично не нося токчета. Да разбирам, че това е признак за липса на самоуважение ли? Защото аз принципно го ползвам като знак към чалга момченцата да си търсят късмета на друго място, не при мен.
Е, мъж те кани на вечеря....
Като как точно реши (предварително), че не те уважава?   Smiley И щоТ не те уважава, ти пък, на пук, ще идеш по дънки.... 
Или ти по дифолт приемаш, че всеки мъж, поканил те на среща, не те уважава?

Ама, пишете ги едни....Ходете както искате, то за първа среща няма дрес код.
Ама после не се цупете и не дуднете по форумите, как не ви уважават и ви слагат в "долна категория".
Пак:
ако мъж ме покани на среща, на вечеря, и се появи така
http://img.shopzone.bg/cache/data/products_new/2018/09/901863711 … Point-450x550.jpg
https://static.glami.bg/img/500x500t/166755318.jpg
и аз ще реша, че не ми е в категорията и повече няма да изляза с него.
Уточнявам, става дума за вечеря, не за кафенце или биричка в първото "кръчме".

# 113
Да те върна тогава към припомнянката ти, че посрещат по дрехите, но изпращат по акъла. Героят от предните страници не казва нищичко за акъла на девойката, само за дънките, с които е дошла. Хората се възмущават от липсата на неща, които ценят. Не видях в ни едно мнение дори намек за възмущение, че девойката била тъпа като дупе.
Местата, на които аз излизам, предполагат абсолютно кежуъл облекло, вкл.прокъсани дънки. Нямам нищо против да ми се появи някой така, стига цялостнатс му визия да е в един стил - дънки, тениска, летни обувки (а не примерно дънки, потник и джапанки).
Приоритети. Аз избягвам компанията на хора, за които да лъснат возилцето за пред пачата, че да е по-хващащо окото, е по-важно от темите за разговор.

# 114
Много точно казано!

Ама някои хора си имат приоритети.
Не разбрах само защо въпросната жена е била под нивото на господина?

# 115
Е как защо, защото не е била в рокля Grinning Ех, жалко, че вече си имам мъж, иначе ако трябваше да ходя по среши първо щях да звънна да питам ще мине ли колата през автомивката, че да знам дали да си облека балната рокля Grinning Всъщност като се замисля... слава Богу, че си имам мъж, че нямам нерви вече да се занимавам с тия глупави игрички...

# 116
Не разбрах само защо въпросната жена е била под нивото на господина?

Прекалено обикновена или грозновата за неговата красота. По принцип излиза с красавици явно.

Не намирам назад какви рокли гледате, но според мен господинът е очаквал това:

https://www.pinterest.com/pin/791226228267428401/

Последна редакция: чт, 25 юли 2019, 15:03 от tainichka

# 117
Ахаа, красавици.....брех!

Ама то на тази полирана кола и ленена риза, минимум Мис България и то в къса рокля. Всичко друго е компромис...

# 118
Точно така, Франсоаз - спортни кежуал рокли с приятен за крака й сандал с леко токче - чудесно. Не кокили.
Първата и последната - бялата, са идеални за лятна вечеря. Тежък грим също може да се избегне, за сметка на по-семпъл, все пак е и млада жената Wink .
Няма какво да се учудваш - българката масово няма балансиран вкус и е по крайностите.
Бургундското червено и този стил, с който е мацката, за да се вържа с нея, трябва да сложа студената вълна и коприна, ако ме разбирате, и става прекалено формал. Това е друга тема.

Не къса риза, дълга е ленената "ризка"(нали, за любопитките Wink ), дишаща, идеално скроена по широчина и дължина Wink, прекрасно се чувствам с нея - от климатроника в колата, та в ресторантчето, кеф.

Agent Provocateur, сори, пропуснах те в предния си пост. Ахам, идеално си схванал за какво говоря Simple Smile.

Сега те разбрах, Tainichka. Добре, всеки има право на мнение.

Няма "контене" и "лъскане" специално за нещо си и някой си, както се хилят някои зад клавиатурите. И аз се хиля, реципрочно е Laughing. Перманентно съм си във форма, ако ме разбирате  bowuu.

Gal, обожавам жена в секси дънки по тялото й, класика, естествено. Но, не и на 25-30 градуса лятото, ако ме разбираш Satisfied .

Edit : Социалният ми експеримент явно ще се окаже успешен. Да видим докъде ще го докарат някои Wink. Адекватни коментари имаше точно от 3-4 потребителя.

So lucky, нещо си се объркала много сериозно Simple Smile, но и ти там с масата в кюпа  Peace .

Последна редакция: чт, 25 юли 2019, 16:23 от FragranceFanatic

# 119
Не си губи времето във форума, тук сме ти под нивото.

Общи условия

Активация на акаунт