Аз ли съм крива?

• 11 857
  • 330
  •   1
Отговори
# 90
Добре де, понеже доста ..дами се "вързаха" за претенциите на господина, да обърнем нещата.
Разбирате се с мъж, когото като цяло харесвате, да вечеряте, тип среща.
Вие се понаглясате-грим, тоалет, харесвате се, а той пристига .....със ежедневните скъсани на коленете дънки и измачканата тениска, с която цял ден се е мотал из офиса.И не, че е нямал време да се преоблече/постегне малко, не, просто е решил, че така му е удобно и не си струвате усилието да се постарае малко заради вас.
Ще оцените ли естествеността му?И ще пренебрегнете ли факта, че дори на първа среща той не ви смята за толкова важна и неповторима, че да положи поне малко усилия във "ваша чест"?
Аз честно казано, бих се почувствала обидена в известна степен....импулсивното ми мнение би било:"Че защо изобщо ме кани?Хич ли пък не съм важна, че дори не се е преоблякъл в нещо различно от офисната му "униформа"?!"....
Не знам...може аз да съм "странна птица", ама за мен, незачитането на конкретната ситуация и човек, си е обикновено невъзпитание и пренебрежение.
И аз не бих излязла втори път с подобен човек.

# 91
Аз се обличам в съответствие с избраното място на срещата. И когато не е конкретизирано, че това е ресторант, а не леко по-скъпичко кръчме, отивам кежуъл.
С цялото ми уважение, няма как там, където се допуска мъж с ленена лятна риза, дрескодът за жена да е от коктейлна рокля нагоре.
Разминаването във вкусовете беше представено като немарливост и неуважение, което показва много повече отношението на мъжа към дамата, от това дамата да влезе с дънки в Хепи.

# 92
  • Агент под прикритие
Отношението за мен се изразява в това да дойда навреме в дружелюбно настроение и с усмивка, готова да опознавам човека насреща.
Това, естествено, никой не го отрича, само че ще ми направи впечатление, ако тя дойде на срещата с примерно рокля (без значение къса или дълга или каква да е), особено при положение, че досега единствено съм я виждал по дънки или къси панталони и някаква тениска, и съм почти убеден, че няма да се е облякла така, само защото така се чувства по-удобно.

# 93
Колко пък да си важен и неповторим на първа среща... Ето, горният господин се е изтупал външно, но отива на среща с жена, която определя като "под таргета си" и се сърди, че не била с къса рокличка. Е, можело и дълга в краааен случай. Тя пък му прави забележка, че е само по риза. Ми то смешно, намерили са се куку и пипи, обзалагам се, че и за нея е бил под таргета. Повърхностни хора с нула умения за общуване.

# 94
  • София
А верно куку и пипи!
Ти що си с риза?
А ти що не си с рокля?
И наместо да се захилят и да отидат на пицария, са се нацупили.

# 95
  • Агент под прикритие
Аз лично силно се съмнявам, че "горния господин" ще тръгне да прави каквито и да било постъпки, за да излиза с момиче, което на пръв поглед е определил "под таргета си". Ама свят шарен, хора всякакви...

# 96
Колко пък да си важен и неповторим на първа среща... Ето, горният господин се е изтупал външно, но отива на среща с жена, която определя като "под таргета си" и се сърди, че не била с къса рокличка. Е, можело и дълга в краааен случай. Тя пък му прави забележка, че е само по риза. Ми то смешно, намерили са се куку и пипи, обзалагам се, че и за нея е бил под таргета. Повърхностни хора с нула умения за общуване.
Ами така ще се получава, като се възпитават в естетични ценности основно от фотошопа из интернет, реклами и робокопско излъчване. Все по-големи и нереални изисквания, със силно преувеличена самооценка и възможности.

# 97
Tainichka, и какво казваш за "дислексията" в обществото? Така де, за неадекватността ?

Мисля, че не беше уместно да споделяш тази случка във форум, посещаван предимно от жени. Претенциите, които проявяваш, снизхождението към това момиче, лекичката арогантност... неприятно ми стана, като го прочетох, а и виждаш реакцията на другите потребителки.

Представям си наперено да изпляскам в някой мъжки форум, че на първа среща не приемам нищо по-малко от костюм. Ще им пламне сървърът от псувните, които ще последват после.

# 98
Аз лично силно се съмнявам, че "горния господин" ще тръгне да прави каквито и да било постъпки, за да излиза с момиче, което на пръв поглед е определил "под таргета си". Ама свят шарен, хора всякакви...

Е не му е пуснала, драма голяма, случай на т.нар. Шрьодингерова жена. Както котката на Шрьодингер е едновременно жива и мъртва, така и Шрьодингеровата жена е красива преди срещата, но в същото време грозна и под таргета след като отхвърли мъжа. Класика.

# 99
  • Далече, далече

Господинът си е полирал колата (освен че се е хигиенизирал и облякъл в ленена ризка) и то за жена, за която прави компромис, защото не е на "нивото" му. Grinning

Тя хем не е показала, че оценява компромиса, хем с облеклото си не е показала, че ще има секс в обозримо бъдеще. Как да не се разочарова човек.Joy

# 100
  • София
Кремавата ленена риза с къс ръкав не е върха на естетиката и елегантността, както и полираната кола, че да има конкретни очаквания към дамата, с която има среща. Самият изказ как решил да ѝ даде шанс, нищо, че била под таргета, както и че не очаквал да мисли за нищо друго, освен да пръска чар, за мен говори за едно снизходително отношение, което най-вероятно се е и усещало. В такъв контекст, левентът колкото и да се е нагиздил, няма как да оправи лошия привкус от срещата.

# 101
хем с облеклото си не е показала, че ще има секс в обозримо бъдеще.
Успокоих се, че не съм само аз крива. От 2 страници се чудя само на мен ли изискването за рокличка ми звучи като дрескод, който осигурява достъп на юнака до пещерата на змея.

# 102
  • София
Ами то самото очакване тя да е с рокличка, щото, видиш ли, бил си полирал колата...Ще кажеш, че я е завел в супер лъскав ресторант, където няма да ги пуснат, ако не са подходящо облечени. А и както писах, ако са били такива намеренията му, редно е било да предупреди предварително за дрес кода.

# 103
Скрит текст:
Аз се обличам в съответствие с избраното място на срещата. И когато не е конкретизирано, че това е ресторант, а не леко по-скъпичко кръчме, отивам кежуъл.
С цялото ми уважение, няма как там, където се допуска мъж с ленена лятна риза, дрескодът за жена да е от коктейлна рокля нагоре.
Скрит текст:
Разминаването във вкусовете беше представено като немарливост и неуважение, което показва много повече отношението на мъжа към дамата, от това дамата да влезе с дънки в Хепи.
Къде точно пише това?Че нещо съм пропуснала....   Smiley
Скрит текст:
Сори, ама на покана за вечеря да се появиш така
https://i.pinimg.com/originals/15/93/ba/1593ba583784ce39cc01d038df90c0d9.jpg
е неуважение първо към теб самата.
А това не са коктейлни рокли и напълно са подходящи за неангажираща вечеря в нормално заведение.
https://danini.eu/image/cache/data/SUMMER%202017/16357523_101543 … 1_o-1255x1800.jpg
https://lp2.hm.com/hmgoepprod?set=source[/ec/11/ec1117bbc8ee0adb0a3556dc96ec5db5b91daecf.jpg],origin[dam],category[ladies_dresses_mididresses],type[LOOKBOOK],res[m],res,hmver[1]&call=url[file:/product/main]

# 104
  • София
За мен показаните рокли, с изключение на тази от бяла дантела, предполагат посещение на по-изискан ресторант или най-малкото повод за по-официален вид. В противен случай дамата ще изглежда излишно претенциозно.

Общи условия

Активация на акаунт