Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 30
 • Мнения: X
За мен е логично да бъде по 250 лв. на дете. И да не са близнаци, да бъдат породени децата, тръгвайки заедно на училище помощта е за всяко дете.

# 31
 • София-Младост
 • Мнения: 21 297
ЗА всяко дете по отделно има помощ, но имайте предвид промяната от 01.08.2019
Чл. 32. (Нов - ДВ, бр. 93 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г., изм. - ДВ, бр. 71 от 2006 г., изм. - ДВ, бр. 80 от 2015 г., в сила от 16.10.2015 г., изм. - ДВ, бр. 60 от 2019 г., в сила от 01.08.2019 г.) (1) Еднократната помощ за ученици, записани в първи клас, се изплаща на два пъти, като:
1. петдесет на сто от размера на помощта се изплаща или предоставя след влизане в сила на заповедта за отпускането и;
2. петдесет на сто от размера на помощта се изплаща или предоставя в началото на втория учебен срок, ако детето продължава да учи.

# 32
 • Мнения: 1 196
Много благодаря за отговорите момичета, ще се подготвя с по два комплекта от необходимите документи пък да видим.
Иначе за изплащането на два пъти беше много полезно, ще го имам впредвид, не че ще спрем училище,но явно взимат предпазни мерки.

# 33
 • София-Младост
 • Мнения: 21 297

Fireche
Смятам, че не са ти необходими два комплекта документи. С един можеш и за двете деца. Погледнах заявление-декларацията.

# 34
 • Мнения: 1 196
Може би ще звънна да проверя със сигурност преди да отида да ги подам.
Благодаря много.

# 35
 • Варна
 • Мнения: 232
А аз да питам, след като съм подала за първокласник преди 1 август, пак ли ще я изплатят на 2 пъти?

# 36
 • София-Младост
 • Мнения: 21 297
Мисля, че да.

# 37
# 38
 • Варна
 • Мнения: 20
Здравейте!
Скоро попаднах на публикация,че от 01.08.2019г отпада бележката за ваксини при подаване на документи за детски надбавки....Има ли някой подал документи този месец,изискват ли още бележка за ваксини?

# 39
 • Мнения: 10 501
Аз ще подавам и ходих да питам оня ден- искат бележка за ваксини, казаха че можело без акта за раждане, но аз ще занеса, за всеки случай копие. Бележка от училище- не.

# 40
 • София-Младост
 • Мнения: 21 297
ППЗСПД
чл.17
(3) (Доп. - ДВ, бр. 38 от 2019 г.) Към заявлението декларация се прилагат следните документи, в случаите, в които дирекция "Социално подпомагане" не може да получи информацията по служебен път:
1. удостоверение за брутните месечни доходи на семейството за последните 12 календарни месеца, предхождащи месеца, през който е подадено заявлението декларация;
2. решение на регионалния екип за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците със специални образователни потребности към регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование, че детето не може да посещава училище - в случаите по чл. 18, ал. 2;
3. (отм. - ДВ, бр. 79 от 2017 г.)
4. (отм. - ДВ, бр. 38 от 2019 г.)
5. (доп. - ДВ, бр. 79 от 2017 г.) копие от влязло в сила решение на съда за допускане на развод между съпрузите - само в случаите, в които дирекция "Социално подпомагане" не може по служебен път да получи информация за съдебното решение;
6. копие от удостоверение за назначаване на настойник или попечител;
7. служебна бележка, издадена от личния лекар на детето, а при липса на избор на личен лекар - от регионалната здравна инспекция, удостоверяваща, че всички задължителни имунизации и профилактични прегледи съобразно възрастта и здравословното състояние на детето са извършени;
8. (изм. - ДВ, бр. 38 от 2019 г.) експертно решение на ТЕЛК/НЕЛК (само в случаите по чл. 7, ал. 8 от Закона за семейни помощи за деца).

# 41
 • Мнения: 2 441
Аз ще подавам и ходих да питам оня ден- искат бележка за ваксини, казаха че можело без акта за раждане, но аз ще занеса, за всеки случай копие. Бележка от училище- не.
Акт за раждане НЕ се изисква вече

# 42
 • Плевен/Пловдив
 • Мнения: 873
Здравейте!
Скоро попаднах на публикация,че от 01.08.2019г отпада бележката за ваксини при подаване на документи за детски надбавки....Има ли някой подал документи този месец,изискват ли още бележка за ваксини?
Подадох тази седмица, изискваха ми : бележката за доходите и имунизациите на децата.
Ала-Бала ви е копирала и удебелила нужните документи.

# 43
 • Мнения: 135
https:// Аз преди два дни подадох за първи път и пиша , за да съм полезна на тези които им предстои . Последните 12 месеца съм била на 3 работни места и на бюрото по труда. Във форума ме посъветваха да си взема бележка от НАП за доходите и така и направих. Обаче служителката в Социалното като я видя така ми се накара, каза сигурно някой ми е казал че може , но трябва от всеки работодател да се вземе и на въпроса как майка с бебе ще обикаля работодателите , като един от тях е в други населено място , тя каза че това не е неин проблем и такива са изискванията. В крайна сметка ми взе бележката от НАП , но каза че може да ми звъннат , ако тези които обработват документите не я приемат и да ми изискат от всеки работодател...Иначе искаха и за имунизациите и оригинала на акта за раждане за справка само.

# 44
 • Мнения: 154
Аз подавах преди 10 дни. Искат бележката за имунизациите, акт за раждане не искат. Относно бележката от НАП, когато сте били при различни работодатели това е начина. Питах в общината специално за това и те го потвърдиха. А и от Социалното винаги си проверяват всичко, независимо от множеството документи, които носим всички.

Общи условия

Активация на акаунт