Отговори
# 375
при доход 6272,15 за сама с 1 дете - 261,34  или ,33 пишем?
6272,15/12/2 = 261,339

# 376
# 377
В крайна сметка аз не разбрах имам ПИК, но нямам ел. подпис, да речем някак незнайно изкарам тия бележки (ако има кой да ми ги прати по електронен път), ще мога ли да подам без този ел. подпис? То от прочетеното с две думи никакъв шанс? Е аз как да изляза с тия 2 деца като съм сама, едното е бебе на 11 мес., кака му на 7.Позволявам си в краен случай да отскоча до магазина.. Но и това не е редно.
Влязох си в Система за сигурно електронно връчване с ПИК.Отидох на заяви електронна услуга и избрах -Агенция социално подпомагане отляво и после отдясно Помощ за отглеждане на дете до 20г( за да се избере първо цъквате върху празното поле до лупата и после избирате(маркирате коя агенция,след като я изберете се отварят опции за какво може да се подава и пак първо в празното поле преди да маркирате какво). После ми излезе табличка в лявата страна документ във формат pdf  за сваляне - свалих го ,попълних го(трябва да имаш Adobe Reader) и накрая избрах да го подпиша като във опциите за подпис избрах последното да се генерира сега мисля от Windows - малко тъпо но докато следвах подписването имаше момент ,в който  трябваше задължително да си напиша името на латиница иначе не ставаше подписа .Всъщност вляво са обяснени стъпките- да се запази документа и без да се променя името му да се попълни. След като го попълних и подписах го прикачих в мястото за прикачане.Имах проблем с прикачването на бележките - има втора таблица където уж трябва да има редове за да се прикачат съпътстващите документи примерно бележките за доход ,имунизации,но при мен там няма редове и оставаше единствено опцията прикачи допълнителен документ - но пък там може само един(пробвах да прикачвам последователно ,но показва само последния) и затова просто всички бележки ги архивирах в RAR  формат прикачих него и накрая бутон подай .Генерира ми код който всъщност съвпада с кода който се генерира още при подписване на декларацията в pdf формат. Сега ще чакам да видя какво ще стане.Проверих в опцията изпратени съобщения - има го подадено.Ако стане ще означава ,че все пак става само с ПИК ,без електронен подпис.

# 378
Всички бележки за доход и имунизации са сканирани ли?

# 379
Здравейте, в заявлението за подаване на месечни помощи за дете, в т.11 - периода за 12 месеца назад - от април 2019 до април 2020 ли е или от април 2019 до март 2020г.?
Благодаря!

# 380
  • София-Младост
Здравейте, в заявлението за подаване на месечни помощи за дете, в т.11 - периода за 12 месеца назад - от април 2019 до април 2020 - до 12 се брои ли е или от април 2019 до март 2020г.?
Благодаря!

Ако подавате сега през април,  април 2019 - март  2020 вкл

# 381
А бележката за ваксина от Април ли трябва да бъде?

# 382
  • София-Младост
Мога да кажа, че съм подавала януари с бележка от декември.
Мисля, че не съм видяла конкретно изискване в закона и правилника за актуалност на бележката. Така че, дори и да е по-стара, подайте, ако има проблем, поне ще имате 14 дневен срок за подаване на нов документ за имунезациите.

# 383
Много благодаря!

# 384
Здравейте, имам въпрос свързан със социалните помощи за отглеждане на дете. На 22 съм студентка имам детенце на 1г.и 6м.
Когато родих ми отпуснаха еднократна помощ за майки-студентка, еднократна за раждане на дете и попълних декларация за месечни помощи за дете до завършване на средно образование, но не повече от 20-годишна възраст.Всичко добре, получих еднократните помощи и в продължение на 1 г. всеки месец получавах по 140лв., но уви получавах докато детето ми направи 1г. с др.думи от октомври 2019 не получавам помощи.Бихте ли ми помогнали какво трябва да направя, за да получавам отново помощи ?

# 385
Всички бележки за доход и имунизации са сканирани ли?
Да

# 386
Здравейте, имам въпрос свързан със социалните помощи за отглеждане на дете. На 22 съм студентка имам детенце на 1г.и 6м.
Когато родих ми отпуснаха еднократна помощ за майки-студентка, еднократна за раждане на дете и попълних декларация за месечни помощи за дете до завършване на средно образование, но не повече от 20-годишна възраст.Всичко добре, получих еднократните помощи и в продължение на 1 г. всеки месец получавах по 140лв., но уви получавах докато детето ми направи 1г. с др.думи от октомври 2019 не получавам помощи.Бихте ли ми помогнали какво трябва да направя, за да получавам отново помощи ?
След навършване на 1 година на детето може да получавате само т.нар. детски. Необходимо е да подадете отново декларация в АСП по настоящ адрес. 40 лв./месец.

# 387
Трябва да е от месеца на подаване.

# 388
  • София-Младост
Трябва да е от месеца на подаване.
Къде го пише това?

# 389
Искам да ви попитам как да изкарам удостоверението за доходите на семейството ми  понеже моят мъж не работи на договор, аз също не работя, а прочетох, че документа се издава от работодателя ?

Общи условия

Активация на акаунт