Отговори
# 405
В брак сме.Няма проблем да взима помощите от моя страна.Благодаря много!

# 406
  • София-Младост
Няма как да ги взима бащата, според мен. Отива и подава декарацията+документи...няма да има никакъв проблем. Нека носи само личната карта на майката.

# 407
Да разбирам, че към момента, за да продължа детските надбавки мога да им изпратя по и-мейл само молбата-декларация и удостоверението за доход, така ли?
Здравей!
Аз подадох документите по имейл на 20 .03.
На 23 .03 получих отговор,че моето заявление  е заведено в Интегрираната информационна система , с номер  ,примерно 3345.
А на 30 .03 вече получих заповедта ,че ми отпускат тези помощи.

Имейла е ao@asp.government.bg.
Докуметните ,които пратих ,бяха в сканиран вид:
-лична карта,
-лична карта на мъжа ми,
-свидетелствата  на двете ми деца,
-служебна бележка за доходи
-медицински бележки за ваксините на децата,
-ЗАЯВЛЕНИЕ–ДЕКЛАРАЦИЯ(която съм я попълнила на компютъра,изпринтена ,подписана от мен и мъжа ми ,после сканирана)
Тази декларация я изтеглих от тук:http://asp.government.bg/bg/deynosti/sotsialno-podpomagane/semeyni-pomoshti
 -документ от банката  с номера на сметката,в която да се превеждат парите.

Това е ,дано съм ти помогнала.
Аз по същия начин подадох документите тази седмица. Още чакам заповед. Само искам да допълня, че когато изпращате e-mail не трябва да е по голям от 10 МБ иначе не отива при тях.
Можете да го пратите на части.

# 408
Аз да попитам в т.І. Брутни доходи на семейството, облагаеми по Закона за данъците върху доходите на физическите лица   от Заявление–декларация за отпускане на месечни помощи за отглеждане на дете
и при липса на други доходи какво пиша в нея?

# 409
  • София-Младост
Аз да попитам в т.І. Брутни доходи на семейството, облагаеми по Закона за данъците върху доходите на физическите лица   от Заявление–декларация за отпускане на месечни помощи за отглеждане на дете
и при липса на други доходи какво пиша в нея?
Нямате доходи-нищо не пишете, или нула. Имате доходи-пишете сумата.

# 410
Ала-Бала, не съм го написала както трябва. Имам единствено доходи от заплатата си. Тях трябва ли отново да ги напиша в конкретната точка?

# 411
  • София-Младост
Да, вписвате брутната заплата. .

# 412
Благодаря ти! Simple Smile

# 413
Здравейте

Канех се да подам в социалните, документи и за двете ми деца.На 7г. и на 3месеца. Взех си бележка за доходите от Нап и заявление, попълних си всичко.Питането ми е днес като ходихме за имунизация, нали пуснаха зелен коридор ни дадоха само ротарикс, на 8май става на 4месеца и тогава първата имунизация. Мога ли да подам сега?
Да чакам до първата имунизация и тогава ли да подам?
Обърквам се каката има всички ваксини, но сега за малки бебета които нямат държат ли да имат за подване на детски или може и без заради извънредното ппложение?

# 414
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Подайте и за бебето, въпросът е към момента, всичко, което е било възможно за правене като ваксина да е направено ( и да не сте антиваксър) .

# 415
  • 70% Варна, 30% Шумен
Здравейте, съпругът ми април месец се регистрира в Бюрото по труда, а реално май месец ще има обезщетение за април. Аз пък май месец трябва да подновят документите за детски надбавки. Въпросът ми той като е с нулев доход за април ще ни се полага ли помощ?!
Благодаря Ви!

# 416
♥ LoVeLy Wife ♥ Благодаря, не не съм антиваксър .

# 417
Добро утро! Имам въпрос. Този месец април подадох за детски и ще получавам 80% , но след около 2 месеца доходът ни доста ще спадне. Ще мога ли тогава да подам отново, за да взимам пълния размер? Благодаря и хубав ден!

# 418
Добро утро! Имам въпрос. Този месец април подадох за детски и ще получавам 80% , но след около 2 месеца доходът ни доста ще спадне. Ще мога ли тогава да подам отново, за да взимам пълния размер? Благодаря и хубав ден!
не, помощта се отпуска зя 12 месеца.

# 419
  • София-Младост
Здравейте, съпругът ми април месец се регистрира в Бюрото по труда, а реално май месец ще има обезщетение за април. Аз пък май месец трябва да подновят документите за детски надбавки. Въпросът ми той като е с нулев доход за април ще ни се полага ли помощ?!
Благодаря Ви!
Пишете сумата в месеца на получаване, без значение за кой се отнася.

Общи условия

Активация на акаунт