Отговори
# 465
Аз и сега получавам, заради извънредното положение предполагам. А последно съм подала март или април. Въпросът е от април или от юни?

# 466
  • Sliven, Bulgaria
Аз и сега получавам, заради извънредното положение предполагам. А последно съм подала март или април. Въпросът е от април или от юни?

Получавате, защото е удължен срока на заявленията за детските, заради пандемията от Ковид 19. В момента ще Ви трябват доходите от юни 2019 до май 2020 г. включително. Това ако подадете този месец

# 467
  • София-Младост

Получавате, защото е удължен срока на заявленията за детските, заради пандемията от Ковид 19. В момента ще Ви трябват доходите от юни 2019 до май 2020 г. включително. Това ако подадете този месец
Срокът за получаване не е удължен, така че ако питащата е получила през юни детски, то може и да е подала м.май миналата година.

# 468
  • Sliven, Bulgaria

Срокът за получаване не е удължен, така че ако питащата е получила през юни детски, то може и да е подала м.май миналата година.

Удължен е срока на заявленията за детските на всички, които са изтекли през м. февруари, март и април 2020 г. и не са си ги подновили съответно през м. март, април и май 2020 г. Но докога ще го удължават не зная точно. Това е във връзка с извънредната ситуация в България.

Последна редакция: пн, 22 юни 2020, 20:40 от svetlanav

# 469
Срока се удължава служебно до края на извънредното положение.

# 470
  • Варна
Привет! Искам да подам молба за детски надбавки. С бащата нямаме брак, водим се на различни адреси, но имаме обща ипотека за апартамент ( съсобственици сме), обаче само аз и детето се водим на този адрес. Трябва ли да декларирам и неговите доходи, при това положение?

# 471
Здравейте! Имам въпрос.
 Ще подавам молба за детски надбавки. С бащата нямаме брак и се водим на различни адреси (реално живеем заедно)
Аз нямам никакви доходи , а след като с таткото нямаме брак и се водим на различни адреси какво трябва да напиша в полетата за доходи? Следователно , щом аз нямам такива и не съм осигурявана трябва да пиша навсякъде 0?

# 472
Внимавайте какво декларирате. С какво се издържате вие и детето, щом нямате никакви доходи. Ще надвишите ли дохода от 500 лв./човек, ако подадете доходите на бащата?

# 473
Когато сте на различни адреси, попълваш само твоите доходи, не е въпрос за внимаване, аз бях в същата ситуация и бях написала доходите на бащата и просто ми го върнаха и казаха да напиша само моите.

# 474
Когато сте на различни адреси, попълваш само твоите доходи, не е въпрос за внимаване, аз бях в същата ситуация и бях написала доходите на бащата и просто ми го върнаха и казаха да напиша само моите.
Да , но когато аз нямам никакви доходи? Какво следва, излиза , че с детето ми живеем с 0 лева на месец.

# 475
Аз ви казвам, какво са ме инструктирали на място, при мен също беше 0 лв дохода, няма нищо странно.

# 476
  • София
Горе долу колко време след подаване на документи за детски, излиза решението и съответно ако е ДА, то тогава кога започват да се изплащат детските и около кое число на месеца?
Трябва ли да ходя до социалните, за да си взема решението или го пращат по пощата?
Благодаря предварително 💗

# 477
  • София-Младост
снуки, заповед издават, ходиш и си я взимаш, те ще ти кажат кога. Плащането обикновено е от следващия месец около 15-то число.

# 478
  • София
снуки, заповед издават, ходиш и си я взимаш, те ще ти кажат кога. Плащането обикновено е от следващия месец около 15-то число.
Аз защото подадох в началото на юни, нищо не казаха тогава за идване. Та за това се чудех какво да правя, до ходя до там или да чакам.

# 479
Около 15 юли ще има превод, ако всичко е наред. Ако има проблем, би трябвало да те уведомят, за да отстраниш нередностите в 14 дневен срок. Заповедта не си длъжна да я вземеш. Но е добре да я имаш, най-малкото за да не забравиш кога ще трябва да подадеш отново документи следващата година.

Общи условия

Активация на акаунт