Отговори
# 450
  • София
Здравейте! Със сигурност трябва да е коментирано, но аз не намерих, та въпросът ми е: в средата на втората година от майчинството съм и ще подавам док.за детски, но какви доходи да изчислявам от втората година - по 380лв ли?
Благодаря ви предварително 💗

# 451
  • София
Здравейте! Със сигурност трябва да е коментирано, но аз не намерих, та въпросът ми е: в средата на втората година от майчинството съм и ще подавам док.за детски, но какви доходи да изчислявам от втората година - по 380лв ли?
Благодаря ви предварително 💗
Да, 380 лв.

# 452
  • София
Благодаря много! 🤗

# 453
Здравейте момичета, налага се спешно да спра получаването на детски надбавки, каква е процедурата и пише ли се причината поради коята искам да бъдат прекратени?

# 454
Би ли споделила, каква е причината. Даже да са се увеличили драстично доходите ти, това не е от значение, защото детски се получават на базата на предходните 12 месеца. Ако смяташ, че неправомерно са ти отпуснати и ги уведомиш, ще те накарат да върнеш полученото до момента (+лихвата). Ако декларираш промяна на обстоятелствата, пак трябва да им посочиш причина.

# 455
Здравейте, вече може ли да се ходи на място в социалното да се подадат документите?Декларацията там ли ще ми я дадат? Доскоро беше само с емайл.

# 456
С маска на лицето и няма проблем да отидете на място.

# 457
  • Pazardjik
Да , може да се ходи . Миналата седмица ги подадох . По - добре си вземи от там , защото може да ти продадат стара декларация , както се случи при мен и пак я писах на място .

# 458
Първото дете родено 04.18 г второто 12.19 г. Подадох документи на 02.05.20 г.
По мои изчисления трябва да получа 90 лв за двете, но ми преведоха 72 лв през май. Средно се пада около 380 лв на човек за месец. Дали ще го преизчислят?
Ако в така какво става с тия месеци които съм получила 72 лв от декември до май?

# 459
Май си получила за април. Детските вървят с един месец назад. През юни ще получиш плащане, на базата на новата заповед.

# 460
Благодаря за отговора Hug

# 461
Здравейте! Ако детето ми е родено края на март от кой месец следва да са ми бележките за доход? От март 2019? И до кога е удължен срокът за подаване?

# 462
  • София-Младост
Здравейте! Ако детето ми е родено края на март от кой месец следва да са ми бележките за доход? От март 2019? И до кога е удължен срокът за подаване?
Зависи предишния път кога сте подали.

# 463
Март...Може би. Явно ще трябва да питам на място. И телефон за Стара Загора не откривам. Ако някой го знае...

# 464
  • София-Младост
При родено края на март, категорично сте подали най-рано април. Така че, годината е минала и ако не сте подали отново тази година април, губите 2 месеца. Сега ако подавате през юни, удостоверение за доходи от 06.2019-05.2020 вкл.

Общи условия

Активация на акаунт