Отговори
# 600
Здравейте,на 9.10. подадох документи за детски.През ноември ли да ги очаквам?
Да.

# 601
Здравейте. Получавам детски надбавки за 3 годишната ми дъщеря. Миналата година подададохме ноември месец, значи тази година отново през този месец трябва да идем до Общината нали?
Мин година отиде мм и не помня да сме взимали бележка от педиатър за ваксината. Явно аз не си спомням, защото сега го виждам да го искат, трябва да ида за такава бележка нали?

# 602
  • Пловдив
Да, изискват служебна бележкя от педиатъра.

# 603
Здравейте! Предстои ми подаване на документи за детски помощи този месец, тъй като съм самотна майка и живея при родителите си, като и двамата работят, а през последната една година съм била безработна, въпросът ми е чии доходи се гледат да са под 410 лв. За 12 месеца - само моите, които са 0лв. Реално или и тези на родителите ми?

# 604
Само твоите.

# 605
Благодаря! Значи би трябвало да се класирам. А знаете ли дали има друг вид помощи, които са за самотни родители? Simple Smile

# 606
Момичета, кога превеждат тази помощ за първокласник? Подадох документи за нея на 13 октомври, оказа се, че трябва да има пратя и копие от прекратяване на предния ми трудов договор, пратих на имейл и от тогава ни звук, ни стон.

# 607
  • София-Младост
Помощта се изплаща на два пъти, като 50% от нейния размер се изплаща след влизане в сила на заповедта за отпускането ѝ, а остатъкът се изплаща в началото на втория учебен срок, ако детето продължава да посещава училище.

Вероятно този месец, задено с детските.

# 608
Ахаа. Мерси, Ала-Бала. Не знам защо бях решила, че изплащат първата половина веднага.

# 609
Веднага- не, до 1-2 седмици.

# 610
Здравейте! Идкам да попитам първата година майчинство ми изтича на 22 февруари 2020. Кога трябва да подам документи за втора година и натрупаният платен отпуск кога се ползва чак след втората година ли, отпускът който е натрупан за първата и втората година заедно?

# 611
Има ли преведени детски?

# 612
Здравейте! Идкам да попитам първата година майчинство ми изтича на 22 февруари 2020. Кога трябва да подам документи за втора година и натрупаният платен отпуск кога се ползва чак след втората година ли, отпускът който е натрупан за първата и втората година заедно?

Документи се подават през работодателя, ако говорите за майчинството. А за платения отпуск, който Ви се полага за тази и за следващата година, може да го ползвате спокойно след като се върнете на работа, или, ако се върнете на работа, преди детето да навърши две години и сте го пуснали на ясла, нямате право на това майчинство. Тогава, докато тече адаптацията, спокойно може да бъдете в платен отпуск.

# 613
Бащата на детето ми, с когото сме разведени, почина. Трябва ли да подавам нова декларация, тъй като настъпва промяна, вече по друг параграф ли минава, изобщо, моля за информация по този казус.

Последна редакция: вт, 17 ное 2020, 07:35 от Sea breeze

# 614
Трябва да подадеш ново заявление-декларация само ако в момента получаваш 80% от детските, за да ти ги отпуснат в пълен размер. Иначе, вместо удостоверение за брутен доход, подаваш копие от смъртния акт.

Общи условия

Активация на акаунт