Проблеми с изхождането

• 7 419
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте! Преди почти 2 месеца ми се появи един проблем. Проблемът се състои в това, че имах проблеми с изхождането по голяма нужда и още го имам. Таа, нямам позиви за дефекация, случваше се по седмица и нещо да не ходя до тоалетна, или ако ходя, да е съвсем малко, а аз си ядох нормално. Изходих се нормално 3, 4 пъти и това беше. Може би това се дължи на факта, че водя леко застоял начин на живот от няколко месеца, не се храня много, много с готвени храни и не водя особено здравословен начин на живот. Пих разхлабително, което жената от аптеката ми препоръча, но тя явно си мислеше, че имам позиви, но просто не мога да отида и е нещо моментно. Пробвах и с плодове, които уж разхлабват и компоти. Коремът ми е подут, вече минаха около 5 дни от последното ми ходене до тоалетна, а когато ям нещо, каквото и да е, ми се гади, даже вчера храната ми се връщаше в гърлото от време на време. Имам пулсиране от време на време в корема,  нямам болки, девствена съм, няма как да е бременност или нещо подобно. Ако някой е имал подобно нещо, моля да ми сподели как е решил проблема. Ще съм благодарна!

Последна редакция: чт, 25 юли 2019, 02:44 от mimi295

# 1
  • Пловдив
То така или иначе няма нищо общо с бременност.Вземи направление от джипката за гастро най добре.Ако ли не пробвай яж повече плодове(Разхлабващи),пий повече течности...

# 2
Добре де, виждате че организмът ви протестира на този начин на живот, но упорито го продължавате. Защо?
Няма оправдание да не ядете около килограм плодове и зеленчуци дневно. Да си засечете поне 1.5 литра вода. Да направите малко гимнастика на пода за чревата. Цялата тази работа отнема 20 мин. дневно. Не ми разправяйте колко сте заета.

Така, сега по същество - трябва да се посети лекар. Тъй като виждам, че се неглижирате си казвам направо. Така би изглеждало едно преплитане на червата, което се изключително сериозно. Млада сте - не е голяма вероятността, но с пиене на пургативи ако е това ще се убиете. Лекар и то още днес!

# 3
Добре де, виждате че организмът ви протестира на този начин на живот, но упорито го продължавате. Защо?
Няма оправдание да не ядете около килограм плодове и зеленчуци дневно. Да си засечете поне 1.5 литра вода. Да направите малко гимнастика на пода за чревата. Цялата тази работа отнема 20 мин. дневно. Не ми разправяйте колко сте заета.

Така, сега по същество - трябва да се посети лекар. Тъй като виждам, че се неглижирате си казвам направо. Така би изглеждало едно преплитане на червата, което се изключително сериозно. Млада сте - не е голяма вероятността, но с пиене на пургативи ако е това ще се убиете. Лекар и то още днес!

Аз пия по около 3 литра вода на ден винаги.  Опитвах и с гимнастика, но нямаше резултат. Ще посетя лекар, дано той ми предпише някаква диета, или нещо подобно. Оценявам съветите Ви. Simple Smile

# 4
Овесени ядки за закуска. Пробиотици. Ако няма време за салати - праскови и кайсии преди храненето. Супи.

Ако изхождането е трудно т.е. имате запек [img=https://revita.bg/wp-content/uploads/2014/08/930.jpg]ето това[/img] е добро

Но трябва да има движение.

# 5
  • София
Приемайте повече мазнини - животински, ядки, семена.

# 6
Овесени ядки за закуска. Пробиотици. Ако няма време за салати - праскови и кайсии преди храненето. Супи.

Ако изхождането е трудно т.е. имате запек [img=https://revita.bg/wp-content/uploads/2014/08/930.jpg]ето това[/img] е добро

Но трябва да има движение.

Често замествам закуската или с нещо сладко, или не закусвам изобщо. От както се помня ям прекалено много шоколад, но съм принудена да променя хранителния си режим вече. Благодаря! Simple Smile

# 7
  • Dope Reach
Яж по две големи салати на ден, продължавай с водата - действа безотказно. Фибри ти трябват. Simple Smile

# 8
Всяка вечер по една две супени лъжици мляно ленено семе. На био щандове те в всички големи магазини има. И да, от начина на живот е, забавен матаболизъм... Организма ви се натравя, кръвта се натравя. Това пет дни е страшно много време. То всичко ври и кипи вътре. Или също чай от Сена. Но това са временни решения. Вероятно ужасно ви мързи. Няма значение това, положете усилия за 10 минути скачане на въже например. Всичко е до желание. Но тука става въпрос за това че се токсикирате и тровите. Метаниовите газове от задържането тровят кръвта и след време ще започнат и по големи проблеми. Ленено семе всяка вечер или псилиум, това е индийски живовлек, и двете са евтини.

# 9
Всяка вечер по една две супени лъжици мляно ленено семе. На био щандове те в всички големи магазини има. И да, от начина на живот е, забавен матаболизъм... Организма ви се натравя, кръвта се натравя. Това пет дни е страшно много време. То всичко ври и кипи вътре. Или също чай от Сена. Но това са временни решения. Вероятно ужасно ви мързи. Няма значение това, положете усилия за 10 минути скачане на въже например. Всичко е до желание. Но тука става въпрос за това че се токсикирате и тровите. Метаниовите газове от задържането тровят кръвта и след време ще започнат и по големи проблеми. Ленено семе всяка вечер или псилиум, това е индийски живовлек, и двете са евтини.
През този период,  особено в началото,  се случваше и по седмица и нещо да не ходя,  та от там дойдоха притесненията.  Днес ходих на лекар.  Препоръча ми да ям повече зеленчуци и супи,  ппредписа ми лекарства и изрично ми забрани да ям шоколадени изделия и тестени храни.  Спомена ми за някаква бактерия,  която може да имам и ме извика след седмица да си направя изследвания,  понеже и това било вероятно.  Поразрових се малко за нея и симптомите ми са сходни с тези,  които са при наличието ѝ. Дано е само забавен  метаболизъм.  ЗабелязвамЗабелязвам,  че съм свалила 2,3 килограма. 1,75 съм и бях около 55,56 кг,  а сега съм 52,53. Дано не е нещо по - сериозно,  ще направя всичко по силите си,  че да променя начина си на хранене и ще започна да се движа повече. Simple Smile

# 10
Хм, това тегло е поднормено. С ядене на сладко и тестени предполагах, че сте пълна.

За коя бактерия спомена лекарят?

# 11
Хм, това тегло е поднормено. С ядене на сладко и тестени предполагах, че сте пълна.

За коя бактерия спомена лекарят?
Като цяло такъв ми е генът. Като цяло почти не ям тестени изделия, като изключим хляб и много рядко мога да си взема някаква закуска. Лекарката ми спомена само, че може да я има, не назова име, но предполагам, че е Helicobacter Pylori.

Общи условия

Активация на акаунт