Кандидат, бъдещи и настоящи мами с татко от епруветка - 6

• 25 145
  • 256
  •   1
Отговори
# 240
Hope, добре дошла. Поздравления за решението, което си взела.
Аз вече две години вървя към мечтата си да стана майка, макар и без реален партньор. Не е лесно, но всичко в името на детето си заслужава.
Пожелавам ти късмет и дано имаш успех с инсеминациите.

# 241
Идвам да ви дам кураж. Аз съм на 38 години и вече съм майка на едно малко съкровище с баща донор. Heart 

Сигурна съм, че всички ще успеете да постигнете целта си ! Tada

# 242
Здравейте,
Как си избрахте донор? Само по външните белези на съпруга ли ви?

# 243
Здравейте момичета!
Ние ще правим инсеминация този месец или януари. Избрахме донор по информацията и доплатихме за снимки и за щастие намерихме такъв, който много прилича на мм. Дано от първия път да стане 🙏
Наистина нямаме друг вариант и избор. Минахме през много неща заедно и определено, това е най добрият вариант и за двамата.
Успех и на вас!

# 244
От сърце Ви желая успех!
Аз имам успешна инсеминация (не донорска, от мм, но все пак) от първи път, дано и при Вас стане така бързо!

# 245
Много се радвам, Bobby това е супер новина. Писах ти. Мен много ме отчаяха в петък. Нямало проблем за инсе, но 7% бил шансът с моят АМХ 0.62. А на прегледа установиха 9 фоликула. Аз си настоявам за инсе, при положение, че и за инвитро дават 20%.
Момичета вие какво ще ме посъветвате? Много съм сдухана Sad

# 246
Пожелавам ти успех от инсеминацията!
Но ако цифрата в никът ти е годината на раждане и предвид АМХто бих те посъветвала да не губиш прекалено много време с инсеминации. Те също са скъпи, затова пък с по-малка успеваемост спрямо инвитрото. Не виждам слисъл да се губи време, средства, и най-вече ценни яйцеклетки с инсеминации. Но това си индивидуално решение все пак.

# 247
при толкова много фоликули не е разумно да се губи време с инсеминации. Вади яйцеклетки докато още можеш и АМХ съвсем не се е сринал.

Много се радвам, Bobby това е супер новина. Писах ти. Мен много ме отчаяха в петък. Нямало проблем за инсе, но 7% бил шансът с моят АМХ 0.62. А на прегледа установиха 9 фоликула. Аз си настоявам за инсе, при положение, че и за инвитро дават 20%.
Момичета вие какво ще ме посъветвате? Много съм сдухана Sad

# 248
Те искат разбира се стимулации, нормално, а за инсето каза,че ако много настоявам ще е лека и на хапчета, не като при инвитрото инжекции Sad Оф не знам наистина кое е по добре, но тези стимулации много ме плашат, и то за в бъдеща, какви поразии правят с нашето здраве Sad Ще помисля още малко и януари се подлагам на едно от двете. Да не се губи време, че съм старичка и ще чукна 41 януари Sad

# 249
Аз правих донорско инсе на 31 години и после на 32 години. С инжекции бяха и двете стимулации. Не помня вече броя на фоликулите, но и двете инсеминации бяха успешни. Първата бременност даже беше с близнаци, но приключи в 24-а седмица.

# 250
Адреналинка, сякаш чета себе си Simple Smile
Аз стартирах на 40, с АМХ 2.87, с донор. Лекарят ме посъветва да предвид годините да стартирам с инвитро, но и аз като теб бях наплашена от стимулациите, вярвах на вътрешната си интуиция, че ще забременея от първата инсеминация. Тя беше на прясно навършени 41, неуспешна. Смених клиниката, пътувах по 500км до София. По мое желание поисках стимулация, за да имам по-голям шанс. Втората беше само с летрозол, трета и четвърта с летрозол и мериоферт. Четвъртата се оказа успешна, чхг нарастваше добре, но в 10г.с. пулсът беше спрял. Оказа се синдром на Търнър (хромозомна аномалия, типична за 40+). Тъпо и упорито, след като ме изчистиха и почивка, реших да направя още една безсмислена инсеминация, след което продължих с инвитро. Вече съм на 43, с два неуспешни ивитро опита. Яйцеклетки вадят, но до качеството е отвратително. Последния път имах и цели 4 ембриона, 3 от тях изследвах и само един беше балансиран 3ВВ. Наскоро разбрах, че тази оценка е с почти нулев шанс за имлантация.
Споделям всичко това, за да имаш и друга гледна точка. разбира се решението си е твое и напълно те разбирам колко не ти се иска да се гмуркаш в инвитрото.
След 3 изгубени години, ми се иска някой да ме беше вразумил да започна с инвитро, но уви... дори и да беше не съм сигурна дали щях да го послушам...обичам да си блъскам главата Simple Smile
Та ако сега ме питаш, бих пристъпила директно към инвитро, без значение, че ще е самофинансирано. При инвитрото имаш информация за яйцеклетките, може да изследваш ембриона, което след един аборт и на тая възраст, за мен вече е задължително. Може да се разбере къде е проблема и да се работи по отстраняването му. Стимулациите не са кой знае колко брутални. Аз си правя детоксикации, по-чести прегледи и се надявам да нямам проблеми за в бъдеще.
Каквото и да решиш имаш подкрепата на една жена минала по този път. Стискам палци възможно най-бързо да стигнеш до успех Flowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf Clover
Ако с нещо друго мога да съм ти полезна, пиши ми ЛС, за да не спамим в групата Green Heart

# 251
а и ти си била с високо АМХ..... какво остава за нас с изчерпаните резерви.... Изобщо много жени не осъзнават сериозността на ситуацията, че дори и с няколко стимулирани опита шансовете са срещу нас.

П.П. Между другото 3ВВ е средно качество, има си много добри шансове за имплантация щом е генетично здрав....И от по-лоши ембриони се раждат деца.

Адреналинка, сякаш чета себе си Simple Smile
Аз стартирах на 40, с АМХ 2.87, с донор. Лекарят ме посъветва да предвид годините да стартирам с инвитро, но и аз като теб бях наплашена от стимулациите, вярвах на вътрешната си интуиция, че ще забременея от първата инсеминация. Тя беше на прясно навършени 41, неуспешна. Смених клиниката, пътувах по 500км до София. По мое желание поисках стимулация, за да имам по-голям шанс. Втората беше само с летрозол, трета и четвърта с летрозол и мериоферт. Четвъртата се оказа успешна, чхг нарастваше добре, но в 10г.с. пулсът беше спрял. Оказа се синдром на Търнър (хромозомна аномалия, типична за 40+). Тъпо и упорито, след като ме изчистиха и почивка, реших да направя още една безсмислена инсеминация, след което продължих с инвитро. Вече съм на 43, с два неуспешни ивитро опита. Яйцеклетки вадят, но до качеството е отвратително. Последния път имах и цели 4 ембриона, 3 от тях изследвах и само един беше балансиран 3ВВ. Наскоро разбрах, че тази оценка е с почти нулев шанс за имлантация.
Споделям всичко това, за да имаш и друга гледна точка. разбира се решението си е твое и напълно те разбирам колко не ти се иска да се гмуркаш в инвитрото.
След 3 изгубени години, ми се иска някой да ме беше вразумил да започна с инвитро, но уви... дори и да беше не съм сигурна дали щях да го послушам...обичам да си блъскам главата Simple Smile
Та ако сега ме питаш, бих пристъпила директно към инвитро, без значение, че ще е самофинансирано. При инвитрото имаш информация за яйцеклетките, може да изследваш ембриона, което след един аборт и на тая възраст, за мен вече е задължително. Може да се разбере къде е проблема и да се работи по отстраняването му. Стимулациите не са кой знае колко брутални. Аз си правя детоксикации, по-чести прегледи и се надявам да нямам проблеми за в бъдеще.
Каквото и да решиш имаш подкрепата на една жена минала по този път. Стискам палци възможно най-бързо да стигнеш до успех Flowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf Clover
Ако с нещо друго мога да съм ти полезна, пиши ми ЛС, за да не спамим в групата Green Heart

Последна редакция: ср, 10 дек 2025, 16:47 от Karamba_85

# 252
Момичета много ми помагате и в крайна сметка за момента мисля да направя едно инсе със стимулация на таблетки и ако не дай си Боже е неуспешно, преминавам към инвитро. Но до януари може да си сменя мнението и директно да действаме с инвитро. Отново ви благодаря от сърце,бъдете здрави и благословени 🙏

# 253
Здравейте момичета,
Записвам се в темата, тъй като и аз правя опити да стана мама с донорски материал ( имам един неуспешен ЗЕТ и два замразени ембриона). За сега вадя яйцеклетки само на ЕТ тъй като съм на 40 и с НЯР. Взимате ли някакви добавки? На мен ми се налага да почивам следващите 5 месеца и ми се иска с нещо да подпомогна качеството на яйцеклетките.

# 254
Оптиова са много популярни, но скъпи. Купи си книгата Всичко започва с яйцето, много е добра. Защо почиваш толкова дълго?

Здравейте момичета,
Записвам се в темата, тъй като и аз правя опити да стана мама с донорски материал ( имам един неуспешен ЗЕТ и два замразени ембриона). За сега вадя яйцеклетки само на ЕТ тъй като съм на 40 и с НЯР. Взимате ли някакви добавки? На мен ми се налага да почивам следващите 5 месеца и ми се иска с нещо да подпомогна качеството на яйцеклетките.

Общи условия

Активация на акаунт