Кандидат, бъдещи и настоящи мами с татко от епруветка - 6

• 23 788
  • 241
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте! И аз да се включа в темата. На 37 години съм. Винаги съм мечтала за дете. Но за съжаление не срещнах подходящият човек, с когото да създам семейство. Един ден реших, просто от любопитство, да си направя тест за яйчников резерв. Да видя на къде вървят нещата. Е, не бяха розови. Година-две преди това вече бях започнала да си мисля за татко от епруветка. И като изслезнаха въпросните изследвания, твърдо се реших на тази стъпка. На 03.06.се подложих на инсеминация с донорски материал. И сега съм в очакване. В понеделник е деня за тест. Но в предвид липсата на каквито и да е симптоми за бременност, предполагам, че тази първа инсеминация ще е неуспешна. Добрата новина е, че поне съм гинекологично здрава и шанс има. Извинете за дългия пост!:blush:

Докато не видиш отрицателния тест, винаги има шанс да е станало. Аз също нямах никакви симптоми, пък тестовете бяха положителни.

Стискам палци.

# 211
Благодаря, Nedinka! Вчера почувствах неразположения като виене на свят, гадене, отпадналост. Дори си мерих температурата. Беше 37.1. Но днес нищо. Ако трябва да бъда честна, тази сутрин си направих тест Престо с първа урина. По-отрицателен не можеше да бъде. Но кой знае...

# 212
  • Варна
Уринарните тестове преди 12-14 ден в повечето случаи са неточни. Изчакайте си кръвния тест. И след 48 часа пак повторете, за да се види дали и с колко се покачва ЧХГ. Късмет!
А на момичетата без партньор, моят съвет е да не чакат "принца",а да действат ако наистина искат дете. С надежда да се появи бъдещият татко, времето минава и пропускаме шансове да сме родители. Ако живота ти предоставя лимони, направи си лимонада.

# 213
Mama 06, благодаря за подкрепата! Чувала съм, че като цяло успешните инсеминации от първи път са рядкост. Като не стане сега, ще опитам и втори път и трети, докато чудото не стане.

# 214
  • Варна
Ако видиш, че с инсеминации не става, премини на следващ "лейвъл"- инвитро. Шанса е малък, не се знае дали някой сперматозоид изобщо ще достигне  до яйцеклетката, за да я оплоди.

# 215
Аз искам да успокоя дамата, в мисълта й, че уж е умна, а е стигнала до тук.
Много мои приятелки родиха в късна възраст, някои така и не успяха, 1-2 осиновиха, за да са майки. Всичките изключително образовани и с добри към отлични кариери. Аз самата родих на 40 с редица затруднения. И пак добре, че се сетих, че може да стане късно, защото то на практика вече беше за моя организъм. Просто това е тенденция. Отдава се човек на кариера и му се отплесват приоритетите.
Не се смущавайте, че сте в тази ситуация. Работете си целенасочено, ритмично и без отлагане по вашия си план за дете.
Ей сега навърши пълнолетие чудесно дете на приятелка с донорска сперма от датската банка. Тя беше избрала по описанието донор, който не прилича на нея - много висок, много светъл. Детето е високо и светло, обаче е копие на майка си във всичко, просто е удоволствие да ги гледаш заедно. 

Стискам ви палци.

Благодаря ви много за подкрепата. Аз също имам приятелки на моято възраст, които са сами, с образование и успешна кариера, явно има такава тенденция. Но е много жалко и тъжно, самообвинявам се много, връщам се назад в миналото и съжалявам за грешките и пропуснатите възможности. Тъжно ми е и за родителите ми, които толкова искат внуче, всички техни приятели имат и много се радват, а аз не можах да им донеса тази радост. Те ме подкрепят в решението за донор, но казват че ще ми е много трудно, ще помогнат колкото могат, но са възрастни. Брат ми също е сам и на 46 г., и за него се притесняват.
Само трябва да намеря точната клиника и доктор, защото явно в Плевен няма да стане след като не предлагат датската банка, а за българската самите те не ми препоръчват.
Радвам се, че при вас се е получило и имате детенце, желая ви много щастие!

# 216
  • София
Брат Ви е млад. За жалост физическата и психологическата младост на жените не съвпадат с фертилността ни. Действайте смело! Подсигурете си помощ за първите 3 години (професионална ако можете, най-добре), хващайте валите и брат ви да помагат и да изгражтад връзка с детето и ще сте супер!

# 217
Здравейте момичета!
Записвам се и тук, на 37 съм и необвързана. Забременях в Надежда с донор от датската Cryos International (със собствени Я). Започнах на около 34-35 год. с опитите. След 1 неуспешно Инсе минах на инвитро. 2 неуспешни ЗЕТ а третия успешен за сега. Нямам опит с други клиники. Самофинансирах всичките си опити. Бях отписала и този опит и имах намерение вече да кандидатствам по фонда за финансиране но за щастие не се наложи.
Вярвайте силно и не губете време.
Успех на всички Flowers Four Leaf Clover !!!

# 218
Добро утро, момичета! Да споделя. Първа инсеминация - неуспешна. Днес ще пиша на доктора да видим как ще продължим.

# 219
Здравейте, като частно лице мога ли да поискам справка за определени донори от Криос, за да видя дали имат деца в България?

# 220
Здравейте, като частно лице мога ли да поискам справка за определени донори от Криос, за да видя дали имат деца в България?

Това не е възможно.
Всеки донор има квота за всяка страна.
Това може да са 5 деца, може и да са 20, няма как да знаем.
Когато си избереш донор виждаш дали квотата в България (или страната, в която ще правиш инвитро) е достигната.
Тази проверка се извършва от дирекция медицински надзор, агенция по трансплантациите (ако помня цялото наименование) и те ти дават официален отговор, чрез клиниката през която си направила запитване. Отговор след около 2 седмици. Съветвам да си изберете 5-6 донора и едновременно да пуснете проверка за тях за да не се бавите.
В сайта на банката също има поле в профила на донора, където пише:
а) квотата е достигната;
б) квотата не е достигната.

Като цяло всякаква допълнително информация е забранена, тъй като засяга анонимноста на вече родени деца и техните майки.

Последна редакция: пн, 17 юни 2024, 16:49 от Maya888

# 221
  • София
Хоп и аз тук, сред вас. Досега имам една неуспешна бременност и две зачеването, но нещата не се развиха. Ползвала съм само български донори

# 222
Здравейте, предстои ни инсеминация в Щерев с донорски материал от Криос. Регистрирах се в сайта им и видях, че срещу 149 долара можеш да видиш снимки на някои от донорите като възрастни, НО ако това е съобразено със законодателството на държавата, в която ще се прави процедурата. Някой от вас дали е пробвал и съответно ако платим тази сума, имаме ли шанс да видим човека не само като дете?

# 223
Криос имат чат, там може да се пита. Като имате анонимен профил, може да си избирате която страна искате, така или иначе донора се поръчва в крайна сметка от ембриолога в клиниката, а не от Вас лично. Мен също ме интересуват тези снимки.

Здравейте, предстои ни инсеминация в Щерев с донорски материал от Криос. Регистрирах се в сайта им и видях, че срещу 149 долара можеш да видиш снимки на някои от донорите като възрастни, НО ако това е съобразено със законодателството на държавата, в която ще се прави процедурата. Някой от вас дали е пробвал и съответно ако платим тази сума, имаме ли шанс да видим човека не само като дете?

# 224
Аз съм питала в три клиники. Ако искаш донор от Криос по твой избор, трябва да си го поръчаш сам и да му платиш доставката.
Ембриолога проверява колко живородени деца има в България. Една ембриоложка ми каза, че ако има 7 деца е препоръчително да не се поръчва от него.

Криос имат чат, там може да се пита. Като имате анонимен профил, може да си избирате която страна искате, така или иначе донора се поръчва в крайна сметка от ембриолога в клиниката, а не от Вас лично. Мен също ме интересуват тези снимки.

Общи условия

Активация на акаунт