Кандидат, бъдещи и настоящи мами с татко от епруветка - 6

• 23 795
  • 241
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте момичета,
нова съм в тази тема и искам да споделя моята ситуация. На 43 г. съм, сама, в момента съм в лутане по репродуктивни клиники с намерението да направя инвитро със собствени яйцеклетки - АМХ 0.31 и донорски сперматозоид. Много трудно решение, първо че не се знае дали изобщо яйцеклетките са ми качествени и какъв ще е донорът, а и дали ще се справя сама. Никога не съм си представяла, че ще се стигне до тук, но нямам никакво време за губене. В Плевен, който ми е най-близо предлагат възможност за сперматозоиди от Ово банк - испанска банка, напълно анонимно е, но се избира само по външни белези, не се дава информация за образование, интереси, професия. Мисля, че в датската банка го има, а също може да е неанонимно. Ходих и в Надежда, но там направо ме пращат за цялостна донорска програма. Има ли някой, който може да сподели мнения за Плевен или да ми даде някакъв съвет?

# 196
Здравей Aneliahris,
за инвитро в Плевен не съм чувала нищо. Търсила ли си в Гугъл или тук във форума информация за инвитро в Плевен и за доктора?
За испанската банка не съм чувала. Ти разгледа ли донорите?
За подпомагане качеството на яйцеклетките можеш да прочетеш книгата " Всичко започва с яйцето"

Здравейте момичета,
нова съм в тази тема и искам да споделя моята ситуация. На 43 г. съм, сама, в момента съм в лутане по репродуктивни клиники с намерението да направя инвитро със собствени яйцеклетки - АМХ 0.31 и донорски сперматозоид. Много трудно решение, първо че не се знае дали изобщо яйцеклетките са ми качествени и какъв ще е донорът, а и дали ще се справя сама. Никога не съм си представяла, че ще се стигне до тук, но нямам никакво време за губене. В Плевен, който ми е най-близо предлагат възможност за сперматозоиди от Ово банк - испанска банка, напълно анонимно е, но се избира само по външни белези, не се дава информация за образование, интереси, професия. Мисля, че в датската банка го има, а също може да е неанонимно. Ходих и в Надежда, но там направо ме пращат за цялостна донорска програма. Има ли някой, който може да сподели мнения за Плевен или да ми даде някакъв съвет?

# 197
Alise,  в момента чета книгата много е интересна. Няма много информация да Инвитро в Плевен, за докторката има 2-3 мнения, само положителни. Но като цяло всички ходят в София. А за испанската банка няма как да ги разгледам, няма каталог, има само въпросник, в който пишеш изисквания за ръст, тегло, цвят на очи и коса и кръвна група. Струва ми се като стрелба в тъмното.

# 198
Вярно е, макар че Тутракан и Пловдив също са с добра репутация.
В Криос е същото, там някои донори си слагат детска снимка, но като цяло избираш основни неща.
Можеш да ги питаш дали са съгласни ти да си поръчаш донора от Криос. За инвитро ти трябва такъв с МОТ 5, което е подвижността. Важното е да си спокойна, винаги можеш да отидеш в още една клиника в София на консултация. Стискам ти палци!
Alise,  в момента чета книгата много е интересна. Няма много информация да Инвитро в Плевен, за докторката има 2-3 мнения, само положителни. Но като цяло всички ходят в София. А за испанската банка няма как да ги разгледам, няма каталог, има само въпросник, в който пишеш изисквания за ръст, тегло, цвят на очи и коса и кръвна група. Струва ми се като стрелба в тъмното.

# 199
моя приятелка е била първо в Плевен и в същата ситуация. Изключително недоволна е и още не може да си прости, че си е изгубила ценното време там. На 43 и с този АМХ шанса наистина е много малък, трябва да действате веднага и при много добър лекар. Най-добрият лекар в БГ е Станулов в момента, аз на абсолютно никой друг в БГ не бих се доверила, камо ли на идиотите в Надежда откъдето избягах с 200. Сперматозоиди само от Криос, има си достатъчно информация и дори снимка като възрастен ако искаш. Колкото повече информация е дадена, толкова е по-скъп донора и човек може да си избере. Може дори с  МОТ2 за икси.

Здравейте момичета,

# 200
Най- важното за един мъж е да е здрав и умен. Това е определящо според мен и се наследява. Снимки и тем подобни са абсолютно ненужни. Изберете си външни белези по вашата външност- детенцето да си прилича на вас. И имате шанс. Поне ще избегнете мъжкия фактор. Ако не става- можете с донорски яйцекл. Кураж и успех!

# 201
Най- важното за един мъж е да е здрав и умен. Това е определящо според мен и се наследява. Снимки и тем подобни са абсолютно ненужни. Изберете си външни белези по вашата външност- детенцето да си прилича на вас. И имате шанс. Поне ще избегнете мъжкия фактор. Ако не става- можете с донорски яйцекл. Кураж и успех!

Благодаря Kaia. Съгласна съм, че снимките на са толкова важни, но те не дават информация нито за професия, образование, нищо. Няма как да знам дали е умен. То и това не е гаранция, но все пак. Аз уж съм умна и с две висши образования стигнах до тук, не мога да си го простя. Толкова години да се посветя на работата. Много трудно решение ми предстои.

# 202
https://www.cryosinternational.com/da-dk/dk-donor/bliv-saeddonor … tm_medium=organic

В Сайта може да видиш и професията.

Благодаря Kaia. Съгласна съм, че снимките на са толкова важни, но те не дават информация нито за професия, образование, нищо. Няма как да знам дали е умен. То и това не е гаранция, но все пак. Аз уж съм умна и с две висши образования стигнах до тук, не мога да си го простя. Толкова години да се посветя на работата. Много трудно решение ми предстои.

# 203
не само професията,

професията на цялото му семейство до баба и дядо, има обширно интервю и тест за емоционална интелигентност, не знам какво повече може да се иска. И как така няма да е важно как изглежда, нали детето ще прилича и на него, то не само умът се наследява....да се твърди че външността не е важна за мен е безумие.

https://www.cryosinternational.com/da-dk/dk-donor/bliv-saeddonor … tm_medium=organic

В Сайта може да видиш и професията.

# 204
Аз си избрах донор без снимка, само с минимално описание. Гледала съм снимки и детски, и на зрели мъже. Човек се заблуждава, че детето му ще изглежда като този на снимката, а не е така. Децата приличат само на себе си, те са уникална комбинация от гени наследени от родителите си.
Така казано това дете може да изглежда в лице на своя родител, но може да прилича повече на баба си, леля си и т.н.

Малко офтопик, но точно хората с висше образование и добра работа, отлагат във времето създаването на семейство. Погледнете например какво става в Япония.

# 205
Аз се чудя защо някой интелигентен, високообразован, с добра професия, предполагаща израстване и привлекателна заплата, би станал донор. Не знам какво пише в спецификациите, но понеже коментирате, се замислих по темата.

Аз съм писала вече как е избиран моят донор. Банката е на репродуктивната клиника, която пък е към една от двете университетски болници, донорите са студенти.

Синът ми на почти 12 години прилича изцяло на мен физически, но не и по характер. Доказано интелигентен над средното, но хич не обича да се занимава с нещата, които не го интересуват. Но пък има самочувствие и е решил, че ще ходи в Кеймбридж да учи.

# 206
Някои от донорите споделят. Единият, беше писал, че е решил да стане донор след като е видял колко трудно е било за някой от роднините му да има деца.
Другият за когото се сещам, пишеше, че вече има две деца и иска ако може да помогне на някого.
Повечето хора, които го правят , го правят от тези подбуди.
Аз се чудя защо някой интелигентен, високообразован, с добра професия, предполагаща израстване и привлекателна заплата, би станал донор. Не знам какво пише в спецификациите, но понеже коментирате, се замислих по темата.

Аз съм писала вече как е избиран моят донор. Банката е на репродуктивната клиника, която пък е към една от двете университетски болници, донорите са студенти.

Синът ми на почти 12 години прилича изцяло на мен физически, но не и по характер. Доказано интелигентен над средното, но хич не обича да се занимава с нещата, които не го интересуват. Но пък има самочувствие и е решил, че ще ходи в Кеймбридж да учи.

# 207
Аз все си мисля, че е за пари.

# 208
  • София
Аз искам да успокоя дамата, в мисълта й, че уж е умна, а е стигнала до тук.
Много мои приятелки родиха в късна възраст, някои така и не успяха, 1-2 осиновиха, за да са майки. Всичките изключително образовани и с добри към отлични кариери. Аз самата родих на 40 с редица затруднения. И пак добре, че се сетих, че може да стане късно, защото то на практика вече беше за моя организъм. Просто това е тенденция. Отдава се човек на кариера и му се отплесват приоритетите.
Не се смущавайте, че сте в тази ситуация. Работете си целенасочено, ритмично и без отлагане по вашия си план за дете.
Ей сега навърши пълнолетие чудесно дете на приятелка с донорска сперма от датската банка. Тя беше избрала по описанието донор, който не прилича на нея - много висок, много светъл. Детето е високо и светло, обаче е копие на майка си във всичко, просто е удоволствие да ги гледаш заедно. 

Стискам ви палци.

# 209
Здравейте! И аз да се включа в темата. На 37 години съм. Винаги съм мечтала за дете. Но за съжаление не срещнах подходящият човек, с когото да създам семейство. Един ден реших, просто от любопитство, да си направя тест за яйчников резерв. Да видя на къде вървят нещата. Е, не бяха розови. Година-две преди това вече бях започнала да си мисля за татко от епруветка. И като изслезнаха въпросните изследвания, твърдо се реших на тази стъпка. На 03.06.се подложих на инсеминация с донорски материал. И сега съм в очакване. В понеделник е деня за тест. Но в предвид липсата на каквито и да е симптоми за бременност, предполагам, че тази първа инсеминация ще е неуспешна. Добрата новина е, че поне съм гинекологично здрава и шанс има. Извинете за дългия пост!:blush:

Общи условия

Активация на акаунт