Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 30
 • Мнения: 1
За Поларис Билдинг / и производни като Поларис Билдинг Инвест ЕООД
Е накратко казано, един от най-лошите строители на които можете да попаднете в БГ. По-лоши от това са само фирмите, които фалират преди завършване на обекта или не стигат никога до акт 16 по една или друга причина. TLDR
Защо го казвам това? Защото все съм чувал и виждал някакво некачествено изпълнение на обекти в София, но никога не съм попадал на обект опропастен изначално от архитекта, който е начертал това което строителя иска. И понеже строителя е алчен бай Ганьо, можем да кажем, че обекта е опропастен изначално от лакомията на Ганьо. А сега ще ви разкажа малко от личния ми опит с този ненаситен другар и какво се случи с обекта на ул. Иван Асен 2, № 36. https://polarisbuilding.com/obekti/v-sofia/kv-yavorov-ul-car-iva … 6/obsht-izgled-4/ Сградата изглежда много впечатляващо от улицата помежду другото.
През 2017 г. имах нещастието да видя този обект на начален стадии и след кратко проучване за „стабилната“ фирма, се включих в закупуването на „зелено“. Обекта се движеше много бавно, но все пак 2020 г. в края на лятото беше готов. От няколкото ми посещения на място, вече бях останал с неприятно впечатление, защото тех. ръководител беше любител на чашката, не се притесняваше да надига по всяко време и пред всички /но иначе откровен човек, за което евала му правя/ и всички работници бяха от роми. Както разбрах по-късно от един съсед - роми от Ихтиман, явно взимат по-малко от софийските такива.
Докато сградата отвън изглежда като по филмите, то изпълнението отвътре на апартаментите е не по-различно от подобните в Люлин, Младост, Дружба и тн. Пода е крив, замазката е правена от ромите на ръка, така де, нормално е да нямат машина както и да я карат от Ихтиман. Стените и те криви, без коригираща замазка няма шанс. В кухнята има една подпорна колона, която е на 3 см от стената, т.е. хем пречи, хем няма как да се ремонтира с този вертикален процеп но цялата височина. Едва ли е било невъзможно да се изнесе цялата колона с 3 см и да се слее със стената, но явно толкова си може архитекта. Банята беше просто ужас, напълно замазани сифони, криви стени, тръбния колектор изпълнен в уголемен размер, съответно пречещ на нормалния монтаж на т. чиния и куп подобни. Техническия пък беше решил, че няма нужда от аспиратор за кухнята и замазал отвора. С две думи няма 1 помещение както хората направено, и това за цени от по 1800 – 2000 евро на кв.
Върха на сладоледа обаче дойде като се оказа, всъщност сме имали Два обекта на този имот, единия се води „жилищно строителство“ – кооперацията, а втория се води „допълващо строителство“ – една тънкостенна барака в двора на имота, наречена „център за психично здраве“. Съответно, бараката притежава половината от общите части и земя, така било по закон според бай Ганьо. Не съм проверявал казуса с адвокат, но много се съмнявам допълнението да има задължително право на половината имот. Така или иначе, Ганьо ни отмъкна половината части съвсем легално. Да, малко е позабравил да упомене в началото какво точно е намислил, че са два имота на един парцел /парцела е 1138 м², далеч не е нещо огромно, все пак е център/ и тн., което в редица държави е подсъдно, но не и в БГ. Тук само ще си загуби човек 10 г. и резултата ще е непредсказуем като рулетка. Това обаче далеч не е всичко, поради факта, че бараката трябва да има парко-място, входа за подземния гараж е разположен не отпред като нормалните кооперации, а в задната част, или можем да кажем в задния двор на кооперацията. След което има 180 градусов охлюв с наклон двайсетина градуса, завършващ с още 90 градусов завой. И така подземния гараж има общо 270 градуса завой с наклон. Изпълнението на входа и въобще пътя до улицата са толкова тесни, че влизането е възможно само за леки коли! Кола комби, влиза на косъм, а ако е нещо по-луксозно, напр. пасат комби, най-вероятно ще се ожули. За SUV /джипове, бусове и подобни, просто няма никакъв шанс да влязат. Това Ганчо разбира се пак е пропуснал да упомене на етап закупуване, точно както и в момента не се споменава нищо подобно на техните сайтове. Недоразумението на Поларис обаче продължава, пътя от охлюва на гаража до улицата е изпълнен от две редички плочки и много трева около тях, т.е. 60 см. някаква настилка и 120 см. Кал, защото тревата беше трева 2-3 дни след пускането на обекта, от тогава си е само кал след няколко влизания на автомобили. А на причината да бъде така проектиран обекта, отговора е, че понеже бараката е „изяла“ вът. двор, а трябва да има зелени площи по закон, то Ганьо е решил да прецака пътя като го остави на трева. Гениално нали? Сега иска от всички собственици да си разделим сметка от 5 хил. лв. по равно, за да направи пътя като хората. Гьонсуратлък до шия. И всичко това заради една барака, на която ще вземе макс. 100к. евро. Еми лично аз бих предпочел да платя повече на квадрат, но всичко да бъде както трябва, а защо не и по-добре от обичайното БГ мърлячество, което виждаме навсякъде.
Заключение: - имаше един лаф, най – вече при подписване на договори с мобилни оператори, „За бога братя, четете ситния текст“ , то при работа с фирма Поларис можем да парафразираме на „За бога братя, четете невидимия текст“, защото нищо от това което ще ви се случи, няма да го има написано във вашите договори. А дори да го има - съдете се с Ганьо ако имате излишно време и пари, нали така?
П.П.
Вече всичко им е разпродадено, освен 1 ап. и мезонета, чиито под и бил толкова крив, че съседа го определи като „развълнувано море“, за 300к. евро – толкова в БГ. Предполагам, мнението ми ще бъде изтрито, Ганьо има завидни контакти по общини и къде ли не. Така, че умната бъдещи новодомци.

# 31
# 32
 • София
 • Мнения: 169
Вкарвам в най-черният списък евър Владо Печурков. Подвизава се като електротехник, но освен само да приказва и да омайва друго не може. Отне му 6 /шест/ дни за вкопаване на 4 контакта в бетонна стена и изкопаването на още толкова конзоли до тях, за да станат двойни. Поиска по 120 лв на ден!!!

# 33
 • София-в сърцата на моите деца
 • Мнения: 1 678
Вкарвам в Черния списък и фирма Енерджи Хаус-99 на Борислав Илиев. Разказвам накратко. Ние сме Етажна собственост. Аз съм домоуправител. На 25.08.2018г. сключихме Договор за ремонт на покрива -покриване два пласта течна гума, смяна воронки, оправяне ламарина около комините и т.н. В един ден дойдоха двама мургави събратя, с въпросния Илиев/ изрично го бях питала ,че не искаме да работим с мургави събрата/и той каза,че не работи с тях, но .....Оплескаха каквото оплескаха по покрива, имахме и спор,че не са сложили втория слой гума и не са поправили около комините ламарината , но те твърдяха,че всичко е ОК. Платихме 5300лв/наша грешка ,че трябваше да платим след първия дъжд/ и нали разбирате, че след първия проливен дъжд,     
 всичко протече надолу като от ведро. Намокриха се апартаментите до 4ет. Имахме гаранция по договор,  дадена повече от 5 години. И от тогава почнах да звъня след всеки дъжд. Не е да не е идвал Илиев.Но,  качваше се на покрива Борислав..разхождаше се лепваше някакво парче балатум и на следващия дъжд всичко рукваше. От тогава до зимата не е спирало да тече.Мухлясахме! Помолих го , ако не може да се справи да викне хора ,които могат или да ни върне парите! Каза,че нищо не  можело да се направи повече, щото покрива бил компрометиран. Сякаш три години не ни течеше повече вътре, отколкото навън. Казах,че ще намеря други хора ,които да оправят теча , а той да им плати ремонта, като не може да си го оправи. Намерих хора, оправиха течовете , дадоха ми фактура и оттогава този човек ,Борислав Илиев, не си  вдига тел., не отговаря и т.н.Да не говорим,че преди Нова Година  от мухъла и теча в кухнята ми  се откачиха два големи кухненски шкафа и се стовариха на земята. Слава Богу не бях там , но можеше и някой да бъде и да пострада!Та така! Информирам ви само да ви кажа,да не разчитате на този човек. Следващите момчета бяха читави и казаха,че такава мърлявщина не са виждали на покрива-юфка от течната гума/един пласт?/ Та , ако някой ви го препоръча Борислав Илиев имайте едно на ум. Нито ремонт видяхме , нито коректност и умения!

# 34
 • Мнения: 1
Здравейте,
аз съм нова, но искам да добавя един много некачествен строител към списъка. Става въпрос за Недко Маринов и неговата фирма Строймар във Варна. Той има няколко блока и всичките са с много съмнително качество. Някак успява да добута до акт 16, но вътре са течове, стърчащи кабели, криви стени, най-ниско качество материали.. не спазва никакви срокове и всичките му сгради взимат акт 16 със закъснение, а след това за отстраняване на дефекти трябва да го гоните с адвокат, за да реагира. Изключително некоректен

# 35
 • Мнения: 9
Внимавайте драги читатели! Пазете се от услугите на домашен майстор https://www.facebook.com/domashenremont1/ . И по точно бригадните общо ремонтни услуги на лицето Васил Стефанов https://www.facebook.com/dqvolavasko подвизаващ се и като Васил Михайлов. Не професионално и некачествено изпълнение на предварително договорени и заплатени работни дейности. Говори се само за пари а резултата калпаво изпълнение на два та ми обекта , съмнителен контингент работници извънредно некомпетентни. При мен резултатът беше олицетворение на това как НЕ трябва да се правят нещата и не спазване на срокове по договори.

# 36
 • Мнения: 5
Искам да ви предупредя за Асен Мирославов Димитров - един изпечен мошенник с чисто и автентично цигански манталитет. Наех го да изгради подпорна стена с колони за оградни пана, и да налепи камък около къщата ми. Ще ви обещае всичко, ще подпише договор, ще си даде личната карта да я снимате, ще се нагърби с много задачи, ще ви покаже желание и ищак за работа (но само в началото), и когато клиента го надуши, че е некадърник и му каже да си оправя проблемите за своя сметка, изведнъж "вдига" кръвно, започва да го "боли" глава, става му лощо, и "отива в болница" за да не се върне никога повече поне да се опита да си довърши започнатото. Това е един чист лъжец и измамник, който ако ви каже добър ден трябва да се огледате дали слънцето е изгряло. Обяснява ви как ще изпълни дадено нещо, а после ако не му седиш на главата започва и го прави както си реши, като например пита те колко да е фугата на камъка, 2 или 3см, а после без значение колко си казал си ги реди както му скимне. Някъде камъка го мие, някъде не. А като му направиш забележка се прави, че уж започва да го поправя, но го прави или по-лошо или го оставя същото. Само "споделя" как бил изгубил дете, как сте "мъжкар в червата", как го били излъгали с предишен проект, носи ви сирене, домати и ракия (OMG), за всичко се кълне във внучето си и в Господа (а не бил циганин Simple Smile ), но най-много се оплаква как материалите били поскъпнали много и постоянно иска пари! Предоверих му се и малко по малко му дадох почти цялата сума за която се бяхме разбрали. Накрая ме остави сам да си извозвам боклуците (220лв, от които ми изпрати само 180лв), не ми докара още 10 кубика хумус, не доизкопа по двора за да го заравни, не ми облече стълбите и две от страните на верандата с камък, и не си поправи окалпазено нареденият камък и кривата подпорна стена. От 9те колони на оградата три се клатеха, като една от тях падна с минимални усилия. В началото се излъгах и го препоръчах на съсед, когото и него го е излъгал, некадърно му е направил дренаж, вместо фракция засипвал с земя, не сложил филц, искал пари отгоре. Добре, че съседа е разумен човек, та не си развалихме отношенията. Мога още много впечатления да напиша, но ще спра до тук.

В заключение, Асен Мирославов Димитров и бригадата му (Здравко, Григор, Цветелин, Съби, Данчо) са едни изпечени мошенници и безхаберници, от които трябва да се бяга надалеч. Ако бяха попаднали на подходящият човек тези хора щяха да почувстват с цялата мощ физическата болка от това да излъжеш и да измамиш човек, но аз не съм такъв човек. Радвам се, че съм здрав и мога да напиша горното за да предпазя други хора да не бъдат излъгани от тези измамници.

Телефоните му са:
0899 31 35 09
0877 19 52 17

Представя фалшива лична карта с адрес в Панчарево. В схемата са и синовете му Анани и Тихомир. За мен не знам колко съм " мъжкар в червата", но тези са цигани в мозъка на костите си!

# 37
 • Мнения: 2
За София,  като абсолютно некадърен майстор, който при никакви обстоятелства не трябва да влиза в дома ви, бих посочил Здравчо Николов ( Zdravcho Nikolov ) . телефона му е 0893 65 32 13 .  Помак е като произход , със силен акцент говори, не може да се скрие . Иначе е родом от Мадан, живее в Овча купел. Абсолютно неграмотен майстор, направи един куп глупости,  след него няколко майстори идваха да поправят ВиК и цялостно. Одира кожата с цени, а качество 0.
Сменя само ВиК тръби които са му лесни, оставя ръждивите .стари тръби които са вкопани, прави куфари, слага плочки отгоре, после се чудех откъде идва ръждива вода при чисто  нова баня !!!!!    Не искам да се сещам колко пари потроших за този некадърник , мислех да се саморазправям с него, но в повече филми не исках да влизам.
Арогантен и нагъл ,само ще си скъсате нервите с него и после ще се чудете кой ще му поправя глупостите, но вече парите ви ще са отишли.  Чуете ли това име  ЗДРАВЧО НИКОЛОВ / ЗДРАВКО , не си помисляйте за него да се хващате.

# 38
 • Мнения: 2
Здравейте,бих искала да попитам някой чувал ли е нещо за фирма Констракшън В.Харесали сме мястото на блок ,който е в процес на започване на строеж и апартамент.Но се колебаем тъй като е на зелено и дали ще изкарат блока!

# 39
 • София
 • Мнения: 169
В най-черният ми списък влиза и Васил Зарков Жабето от "Бригада Нов Дом". Научил се е до омайва красиво, но ще ви загуби времето и ще ви мотае докато не ви скъса нервите окончателно и се откажете сами от него. Взема скъпо защото се има за голямата ТВ звезда, плаща му се всичко авансово и накрая си оставя ръцете. Даже не дойде да довърши ремонта до край!!!!
Постоянно наема хора /повечето със съмнителни майсторски умения, както и от криминалния контингент/ и ги праща да се учат на място в обекта.

# 40
 • Мнения: 2
Некоректен строител!!!. Фирма за ремонт на покриви " Ремонти Борисови Строй" ЕООД. Искам да предупредя хората които обмислят ремонт на покрив за един много некоректен строител фирма " Ремонти Борисови Строй" ЕООД, с управител Стефан Бориславов Борисов.
И така да разкажа на кратко за горчивия си опит с тази некоректна фирма. Решихме да правим ремонт на нашия стар покрив и понеже всички майстори които ни препоръчаха бяха заети, решихме да опитаме късмета си и избор на фирма изпълнител от интернет. И така обадихме се на посочения в сайта телефон, и си говорихме среща. На срещата дойде един господин видимо от ромски произход, който започна да ни обеждава колко добре работят и колко компетентна е неговата фирма. И така той ни даде оферта за ремонта и ние се съгласихме, стиснахме си ръцете и подписахме договор и дадохме капаро. И от този ден нататък, започнаха нашите мъки. Започването се отложи около 10дни, въпреки хубавото време, и факта ще в договора беше записано че ще започне до 2 дни. На десетия ден дойдоха въпросните " Майстори", също от ромски произход, които не носеха със себе си никакви инстроменти, като чели не мислеха да се задържат дълго и да могат най вероятно бързо да се изнесат. Дадох им лопати, кофи, дори строителна количка. Още на другия ден, след като демонтираха покривната конструкция, ми се обади лицето с което бяхме подписали договора, като започна да ме убеждава че цените на материала са се увеличили двойно и за да продължи иска да му дадем още 2000лв. След като чух това направих проверка в борса за дървен материал, дали има увеличение на цените през изминалата седмица. Оттам ме увериха че такова фрапиращо увеличение няма и че цените за си същите спрямо изминалата седмица. Казах му че съм проверил и че мога да му дам не повече от 500лв за това. Дадох му парите, с което се разбрахме да закупи и донесе материалите. Както се досещате материали така и не видях. Работата продължи още ден като получих ново обаждане от Стефан Борисов, като този път цената се беше се покачила на 3000лв, под претекста че този път покрива ставал по голям, аз му заявих че искам да го направи същия какъвто си беше, а не по голям. След направени измервания в негово присъствие се оказа че отново ме лъже. Започна да измисля различни причини поради които трябвало да му дам още пари. Аз му заявих че докато не донесе материали, няма да му дам нито лев. Последваха заплахи. На другият ден никой не дойде да работи. Обадих му се и го попитах защо никой не работи, цената се беше вдигнала на 3500лв и ако не ги намерим нямало да продължи да работи. Веднага си направих сметка че ако му дам тези пари ще работи още ден и ще поиска още и ще направи пак така, а и в договора си бе записано, как и кога трябва да извърша плащането. Работата на въпросните "Майстори" до момента бих описал с думите " абсолютни некадърници" , криви стени, вложени некачествени материали, двора тъне в абсолютна мизерия, счупени стъкла и още много други, няма да ни стигне мястото за да опиша ужаса, трябва да се види, просто не мога да го опиша. Надявам се моят горчив опит да бъде полезен за онези хора които обмислят избор на фирма за ремонт. Съветвам много добре да проверяват преди да се доверяват на когото и да е, за да не са главни участници в споделената от мен история.

# 41
 • Мнения: 724
Щом имате договор може да го подведете под отговорност, макар че не знам дали си заслужава да давате и за това пари. Ние не можахме да осъдим строителна фирма, за това че ни заряза сградата на акт 14, какво остава за някакви цигани. Успех все пак, дано да намерите решение.

# 42
 • София-в сърцата на моите деца
 • Мнения: 1 678
И ние не можахме да се справим с един строител за покрива ни! Съдебната система е ужасна! Само бой!

# 43
 • Мнения: 26
Доставка и монтаж на гаражни врати ог АВИС БИЛД ЕООД с ЕИК 200004408 https://www.avisbild.com/
Избрахме ги заради добрите отзиви, но се оказа, че ни изпратиха служители на Ник Доорс, които им били подизпълнител. Служителите не успели правилно да измерят размера и ни монтираха по-тесни врати и в последствие имаме дупка между стената и релсата.
Отказаха да коригират грешката и се държаха изключително арогантнл и нагло.
Пазете се от тях!

# 44
 • Бургас
 • Мнения: 1
Искам да докладвам за некоректен строител . Фирмата се нарича Металекс и е със седалище във Варна с управител Александър Евтимов. Купих апартамент и паркомясто, като настоявах паркомястото да е широко, понеже жена ми има малко магазинче , което снабдява сама и съответно и трябва и има голяма кола. Сградата се представя за луксозна , но изпълнението освен в общите части е под всякъква критика. При покупката на мястото на строежа имаше обрасъл хълм, всичко беше продадено уж на 70%, като впоследствие се оказа че се продават първо по-лошите апартаменти, а се крият по добрите. След като капарирах апартамента и паркомястото се оказа , че се "отказали" клиенти от удобни южни апартаменти. Поисках от строителя да заменя неудобния и с лошо разположение (само с един асансъор) апартамент с "освободения" изцяло южен апартамент и с два асансъора "свободен". Цената ми бе вдигната с 10000 евро, а освободения от мен апартамент бе продаден с 8000 евро надценка. От тази врътка , която вероятно не е направена само с мен Евтимов се облагодетелства с 18000 евро. Да беше само това бих преглътнал, но строежа закъсня с повече от година и досега не е предадсен, въпреки че вече има акт 16. Неустойките по договор са 0.1% за ден просрочие и досега се е натрупала неустойка за повече от 10000 евро и то по фалшивия договор с който се укрива ДДС, по реалния, който, за щастие запазих е тройна. Заради нуждата от голяма кола избрах най-широкото свободно паркомясто. Потреса след като беше разрешен достъпа до обекта беше огромен. От паркомястото беше отрязано 30%, беше вдигната стена, която допълнително го затваря, а за капак на стената бяха поставени голямо противопожарно табло и три големи пожарогасителя. От паркомясто за голяма кола беше оставено паркомясто за Смарт при платена цена авансово 12000 евро. На въпросите ми към Евтимов ми бе отговорено, че Община Варна била одобрила проекта. Пратиха ми се някакви снимки на които датата на одобрение е след като съм капарирал паркомястото и съм сключил договор за него. Съседните четири паркоместа бяха отделени в частен гараж, като освен това бяха и заградени общи части и беше поставена голяма гаражна врата. На протестите ми , че това е не само некоректно и незаконно , но и говори за корупционни практики и зависимости между Евтимов и община Варна не ми бе отговорено. Противопожарни средства не могат да се поставят в купено частно паркомясто без знанието и разрешението на купувача, а освен това тези средства трябва да са в общите части. Друго сериозно нарушение е , че в цената на апартаментите общите части са включени и платени, а впоследствие се правят промени без разрешение на собствениците, като, де факто" се краде от общите части и се правят частни гаражи. Сега се налага да водя дълги дела. Хубавото е, че пазя всички дадени ми скици, чертежи , фалшиви и оригинални договори, имам и запис на разговора ни, въпреки че в съда това не се признава за доказателство. Съветвам всеки, който се е насочил към строителната фирма на Евтимов да се подсигури с всякакви документи и да се застрахова наемайки скъп адвокат , който да провери и "бетонира" всички договори, да не се дават никакви пълномощни и да се изготвят и подписват документи и анекси само в присъствието на адвоката. Но като цяло не съветвам никого да си купува апартамент от Евтимов и фирмата му Металекс. За мен фирмата му е некоректна и нанася щети на коректните купувачи. Също се носят и упорити слухове , че е зависим от групировка и "силни" хора, затова и си прави каквото му скимне. Пазете се от него и изберете коректен строител, за щастие има и такива.

Последна редакция: ср, 10 ное 2021, 22:50 от Светлин

Общи условия

Активация на акаунт