За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 37 087
  • 754
  •   1
Отговори
# 495
Тези камби се запичат , може пълнени ,може  без пълнеж,  парченца се слагат целина, зрънце чер пипер, чоена лъжичка олио, супена оцет, с пръсти малко сол, половин лъжичка чаена захар, може и цяла ако обичате по-сладко, Пълнеж настъргани моркови съм правила, то какво друго, запичам на средна температура , да поомекнат  и да се притиснат  повече в буркана, аспирин  за по -сигурно слагам отгоре  в буркана, той  така си остава цял, или се разтваря, обръщам докато са топли за капачката  и готово. Може без аспирин, но аз съм си пъзла и  се застраховам. Понеже  се изпарява все пак , накрая като заредя тавата   си добавям  оцет и олио  по малко  отгоре на всичките,  по скоро това пада на тавата, да не е суха.Две-три супени лъжице оцет и две олио примерно.Солта си е до вкус, при нас не обичат солено, аз обичам обаче.Това си спомням , че скоро не съм правила.Печеш да омекнат, но  и да са хрупкави ,да се събират повече , но и не да станат  напълно опечени.Дано ти се получи, дано има  и други рецепти да сравниш.

# 496
И с какво се пълнят печените камби, със сол, захар, олио и оцет ли?

# 497
И с какво се пълнят печените камби, със сол, захар, олио и оцет ли?
Написах над твоя пост е, с настъргани моркови , и пак сол, захар ,жцет олио.Може и без морковите.

# 498
Как си правите патешка мас? От патешките фенери ще стане ли? Преди имаше по-голямо разнообразие на патешки продукти.
Аз патешка мас си правя от магре - мазнината която се отделя при запичането му е доста и трябва да се махне, та си я отделям и после прецеждам и използвам най-вече за картофи соте.

# 499
Точно днес правих такива камби(само че в моя случай имах чушки), моята рецепта: редя в тава камби (чушки нарязани на лодки), във всяка слагам морков, чесън, копър и магданоз нарязани на ситно, и по 1/2 ч.л. сол и 1/2ч.л. захар, 1ч.л.оцет и 1ч.л.олио. Пека на фурна докато поомекнат, но не прекалено да не станат кашави и пълня бурканите докато са топли, затварям и обръщам с капачката надолу. (едната рецепта е с аспирин, но аз не слагах). П. П. Тази година сложих една идея по малко сол и захар, не ги опитах и не знам какво се получи Simple Smile

Последна редакция: сб, 21 сеп 2019, 23:35 от -Karina-

# 500
  • Русе
Скрит текст:
Някой може ли да ми даде рецепта за печени камби пълнени за туршия, в която се слагат в камбичкага сол захар олио оцет . В какво количество у какво друго се добавя.

Един малко по различен начин за пълнени камби.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/09/blog-post_6.html

# 501
Като Карина ги правехме у дома, разликата е че слагахме моркова нарязан, подправките - малка скилидка чесън, целина... магданоз не помня слагахме ли. Отгоре на всяка кампа слагахме и зърно бяло грозде.
П.п мисля, че и черен пипер слагахме, но в тавата ли беше, после най-отдолу в бурканчето ли....не помня

# 502
Имам кофичка 1 кг. сладкарска сметана ( от Лидъл). С какво да я комбинирам за направата на торта с бишкоти?
Редактирам се: сладкарска Извара

# 503
  • София
Имам кофичка 1 кг. сладкарска сметана ( от Лидъл). С какво да я комбинирам за направата на торта с бишкоти?
Редактирам се: сладкарска Извара

Бишкотен сладкиш с извара и течен шоколад

# 504
Здравейте, взех банан за готвене. В нета виждам рецепти само за сладки изделия с банани.Има ли солени ястия с тези банани?

# 505
В китайски ресторант съм яла паниран банан. Все се каня да си направя и все отлагам.

# 506
  • на Земята
Пудинг ванилия на д- р Йоткер и нишесте ванилия едно и също ли е? Трябва ми за тортен крем и взех пудинга.Ще се получи ли или да си взема обикновено нишесте?
Благодаря!

# 507
Едно и също е, все е нишесте.

# 508
Пудинг ванилия на д- р Йоткер и нишесте ванилия едно и също ли е? Трябва ми за тортен крем и взех пудинга.Ще се получи ли или да си взема обикновено нишесте?
Благодаря!
  Действайте смело.

# 509
Здравейте. Имам обезкостен суров джолан. Бихте ли ми дали идеи какда го сготвя, че се изчерпах вече Cry

Общи условия

Активация на акаунт