За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 37 044
  • 754
  •   1
Отговори
# 540
  • Dope Reach
Аз го правя на нишки, запържвам две големи глави лук, кисели краставички, може и пиперче (печено или не), слагам месото и ги пръжвам всичко. Вкусно става. Simple Smile

# 541
  • София-Младост
Накъсай, добави му малко барбекю сос, или кетчуп, прибави кисели краставички, кашкавал на слайс, м/у две питки и ето ти хамбургер. Можеш да запечеш питките с кашкавала.
Допълнително резенчета чушка, домат, краставица...картофки, ако ти се занимава да печеш/пържиш.

# 542
Или направи сос със гъби и залей месото.

# 543
Ако обичате сосове, можеш да го рециклираш и с гъбен сос.

# 544
  • под тепетата
Със стар фасул или спанак, лук, домати, картоф че.

# 545
Чудесни идеи, още довечера ще се възползвам. Благодаря Simple Smile

# 546
Можеш да приготвиш КАРТОФЕНО-ГЪБЕНА ЗАПЕКАНКА

https://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg13040591#msg13040591

Или Картофени гнезда, плънката вече ти е готова

https://www.youtube.com/watch?v=V2B4z6MzKaM

# 547
Някой знае ли И може ли да ми кажете какво има в европейската салата на Billa освен царевица и майонеза? Имам поръчка да я направя за довечера е няма кога да я излизам да купя от нея да я пробвам

# 548
Не съм купувала, но съм правила със следните продукти - краставица (прясна), морков, царевица, разбърках с майонеза, сложих и копър.

# 549
Здравейте,

Търся си рецепта за хрупкава туршийка, без варене! Попаднах на рецепта на др Йоткер, слага се фикс за туршия, някой от Вас дали го е използвал?

# 550
  • софия
Здравейте,

Търся си рецепта за хрупкава туршийка, без варене! Попаднах на рецепта на др Йоткер, слага се фикс за туршия, някой от Вас дали го е използвал?
от 2-3 години правя такава туршия - много е вкусна и хрупкава, лесна и трайна.  от 1 пак. стават 4-5 буркана с винтови капачки,  така че може първо да се пробва.

# 551
  • София
Здравейте,

Точно я направихме:

# 552
Страхотно, значи довечера ще се опитам да я направя.
1500г зеле, 2бр моркови, 1бр лук, 5бр камби, 1пак Пикант фикс, 300мл оцет,150гр захар и 1,75л вода, заливам с маринатата да покрия зеленчуците. Затварям бурканите, а трябва ли да ги обръщам или направо да ги прибере на тъмно?

# 553
  • София
Страхотно, значи довечера ще се опитам да я направя.
1500г зеле, 2бр моркови, 1бр лук, 5бр камби, 1пак Пикант фикс, 300мл оцет,150гр захар и 1,75л вода, заливам с маринатата да покрия зеленчуците. Затварям бурканите, а трябва ли да ги обръщам или направо да ги прибере на тъмно?

Обръщаш с капачките надолу само докато изстинат бурканите и след това прибираш на хладно и тъмно.

# 554
  • Пловдив
Vanja77,може ли да напишете Вашата рецепта(виждам,че има повече зеленчуци-червен кромид,зелени домати)?И да попитам за начина на приготовление-върху нарязаните зеленчуци изливате горещата марината (до сега не съм правила туршия,затова питам)?Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт