За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 37 037
  • 754
  •   1
Отговори
# 555
Имам и още един въпрос, след колко време ще е готова за консумация?

# 556
  • софия
Страхотно, значи довечера ще се опитам да я направя.
1500г зеле, 2бр моркови, 1бр лук, 5бр камби, 1пак Пикант фикс, 300мл оцет,150гр захар и 1,75л вода, заливам с маринатата да покрия зеленчуците. Затварям бурканите, а трябва ли да ги обръщам или направо да ги прибере на тъмно?
особено вкусен е карфиолът в тази туршия - в случай, че си пропуснала

# 557
  • София
Vanja77,може ли да напишете Вашата рецепта(виждам,че има повече зеленчуци-червен кромид,зелени домати)?И да попитам за начина на приготовление-върху нарязаните зеленчуци изливате горещата марината (до сега не съм правила туршия,затова питам)?Благодаря предварително!

1 кг моркови
1 кг чушки
1 кг карфиол
1 кг зелени доматчета
1 глава целина с листата
1 връзка магданоз
2 глави червен лук
2 пакетчета Пикант фикс сладко-кисела на Dr. Oetker
600 мл оцет
300 г захар
3,5 л вода

Зеленчуците се измиват, почистват и нарязват по желание. Подреждат се в чисти буркани като се слага на пластове зеленчуци и зелени листа. В същото време на котлона се слага да заври водата с оцета, захарта и съдържанието на 2-те пакетчета фикс. Бърка се и след 5 мин. се сваля от огъня. Готовата марината се налива по бурканите до горе. Ако е необходимо се слага още от зеленчуците и се затваря възможно най-бързо с капачки, след което бурканите се обръщат докато изстинат.

Имам и още един въпрос, след колко време ще е готова за консумация?

Мисля, че 1 седмица е добре да се изчака преди да се нападне.

# 558
Благодаря Ваня77!

# 559
  • Пловдив
Vanja77,благодаря Ви!

# 560
  • под тепетата
Вчера, виждайки  вкусната снимка на ir74 с неустоимия спетзофай на labrex, побързах да го сготвя. Мнооого вкусно и бързо ястие. Обаче, пазарувайки се зачудих - прясна или варено-пушена трябва да е наденицата? Поради липса на време взех македонска. Много вкусна стана гозбата, но ме чопли дали не сбърках. Labrex, кажи моля те каква трябва да е?

# 561
Вчера, виждайки  вкусната снимка на ir74 с неустоимия спетзофай на labrex, побързах да го сготвя. Мнооого вкусно и бързо ястие. Обаче, пазарувайки се зачудих - прясна или варено-пушена трябва да е наденицата? Поради липса на време взех македонска. Много вкусна стана гозбата, но ме чопли дали не сбърках. Labrex, кажи моля те каква трябва да е?

bilqna_69, с всякаква става, която ви е вкусна и я харесвате, с нея правиш. И с кренвирши "аз ям" става, ако използваш такива. Simple Smile ММ я харесва с ловджийски наденички, някакви дебърцини ми носи по едно време, даже на снимката съм почти сигурна, че е с тях. Аз си мисля, че вкусотията и ароматът идват повече от зеленчуците, месното е ей така, да не е постно яденето. Е, не съвсем, де, и то си дава вкус! Peace
Авторката на рецептата е рускиня, живееща в Гърция. Това са нейните продукти, написала е деревенские колбаски /селски наденички/, ето ги на снимките:
Скрит текст:

Но, както писах, с каквото да я направиш, все е вкусотийка. Heart Eyes Simple Smile

# 562
  • под тепетата
Благодаря за бързия отговор,labrex! Определено на това количество наденица следващия път ще увелича зеленчуците. Аз между другото сложих и патладжан, че ми се намират едни домашни дребосъци.

# 563
  • Русе
Скрит текст:

Правя рецептата с различни колбаси. Всякак е вкусна.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/06/blog-post_2.html

# 564
Шоколадов ганаш може ли да се съхранява по-дълго и колко? Замразяване?  newsm78

# 565
Аз това ястие го правя понякога, много е вкусно. Мислех си, че аз съм го измислила.

# 566
  • под тепетата
Благодаря,i_peych!И аз ще експериментирам за в бъдеще. Поради липса на риган го заместих с мащерка .

# 567
  • София
Можеш да го оставиш в хладилник за дълго време, нищо му няма, но не го замразявай.  Преди да го ползваш, след време, 2-3 седмици примерно,, трябва да го поставиш на водна баня да се разтопи отново , охлаждаш до стайна температура и  заливаш , каквото ще си заливаш.

# 568
Можеш да го оставиш в хладилник за дълго време, нищо му няма, но не го замразявай.  Преди да го ползваш, след време, 2-3 седмици примерно,, трябва да го поставиш на водна баня да се разтопи отново , охлаждаш до стайна температура и  заливаш , каквото ще си заливаш.
Марчева, благодаря много!  bouquet

# 569
  • Sofia
Малко странен въпрос, но - кухнята ми е в ремонт и нямам фурна в момента. Искам да направя нещо с едни банани, които ще се развалят скоро, но вариантите ми за сладкиши във фурната отпадат. На някой да му хрумва нещо на котлон, което може да се направи с тях?

Общи условия

Активация на акаунт