За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 37 027
  • 754
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Малко странен въпрос, но - кухнята ми е в ремонт и нямам фурна в момента. Искам да направя нещо с едни банани, които ще се развалят скоро, но вариантите ми за сладкиши във фурната отпадат. На някой да му хрумва нещо на котлон, което може да се направи с тях?

Банани в ром с лайм

Бананови мини палачинки за 5 минути

# 571
  • под тепетата
Сладолед с банани

# 572
Крем с банани

https://recepti.gotvach.bg/bananovkrem/%D0%9A%D0%B8%D1%81%D0%B5% … D1%8F%D0%BA%D0%BE

С бисквити или бишкоти,  с някакъв крем с банани и кисело мляко се получава лека вкусна торта, която може да е в чаши, зависи от количеството.

# 573
  • Пловдив
Като правите картофени кюфтета...сместа оставяте ли я да се охлади и престои в хладилник или не? За да не се разпадат при пърженето...

# 574
  • Стара Загора
Като правите картофени кюфтета...сместа оставяте ли я да се охлади и престои в хладилник или не? За да не се разпадат при пърженето...
да задължително

# 575
  • Пловдив
Какво слагате в сместа? Повечко яйца, нали?

# 576
  • Русе
Скрит текст:
Малко странен въпрос, но - кухнята ми е в ремонт и нямам фурна в момента. Искам да направя нещо с едни банани, които ще се развалят скоро, но вариантите ми за сладкиши във фурната отпадат. На някой да му хрумва нещо на котлон, което може да се направи с тях?

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/08/blog-post_7.html

# 577
  • Русе
Скрит текст:

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/03/blog-post_5771.html

# 578
  • София-Младост
Какво слагате в сместа? Повечко яйца, нали?
Напротив, 1 яйце е достатъчно на около кг картофи. Аз ги варя и полусварени ги рендосвам, добавяш яйце, подправки, може сиренце, копър. След това сместа в хладилника, после оформяш, леко от двете страни брашно и пържиш в малко мазнина.

# 579
Привет! Дайте, моля, съвет какви хартиени кошнички за кексчета да си взема. Последно взех някакви от Билла или Джъмбо, не помня вече, но май са си чиста хартия и всичко залепва в тях.
Гледам на снимки 'кошнички', които приличат на квадратни парчета хартия за печене, пъхнати във формата - такива ли са наистина, или има кошнички с такъв вид?
Формата ми е комплект със силиконови кошнички, но избягвам да ги ползвам, защото са само 12, а аз правя поне 2 дузини и много ще се бавя да вадя едните кексчета, да пълня пак, а ако отново залепнат, отиде.

# 580
  • русе
Ще готвя свинско с грах в гювеч,трябва ли да го запържа  месото или слагате  направо всички продукти без обработка?

# 581
  • Пловдив
Запържено е по-вкусно Simple Smile

# 582
  • София
Ще готвя свинско с грах в гювеч,трябва ли да го запържа  месото или слагате  направо всички продукти без обработка?
Предварително трябва да се обработи месото.

# 583
  • Русе
Скрит текст:

Запържи месото около 15-20 мин. докато покафенее леко. Накрая добави нарязания лук и чушки.Объркай всичко за около минута. После всичко прехвърли в гювеча, заедно с граха и подправките. Можеш да нарежеш 1-2 картофа. Сложи капака и изпечи за около 1 час при предварително загрята на 180 градуса фурна. След това пусни 1-2 ситно нарязани домата и допечи още 15 -20 мин.

# 584
Правих бисквитена торта с маскарпоне и снощи съм я завила с алуминиево фолио. Никъде не се е допирало до тортата, но фолиото на места е на дупки и крема от горе е като посипан с нещо. Въпроса ми е да хвърлям цялата торта или да махна един ред бисквити с крема от горе?

Общи условия

Активация на акаунт