За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 36 931
  • 754
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Имам 300 _400 мл сладкарска сметана и течен шоколад и мисля утре да взема Филаделфия или маскарпоне за торта, но се чудя с какво да е..... Бишкоти или готови блатове.... Дайте предложения!

Шоколадов чийзкейк с корнфлейкс - ти прецени!

# 631
  • София
Аз мисля да смеся Филаделфия та със сметаната и речния шоколад и евентуално ако мога ще взема и лешников тахан

# 632
Може направо бисквитена торта да направиш.

# 633
  • София
Моля за съвет как да приготвя домашна патица. Няма много мазнина по нея, с вътрешности е. Искам и се да я опеча с картофи, но не намирам подходяща рецепта.

# 634
  • Русе
Скрит текст:
Моля за съвет как да приготвя домашна патица. Няма много мазнина по нея, с вътрешности е. Искам и се да я опеча с картофи, но не намирам подходяща рецепта.

https://ipeychev9.blogspot.com/2015/04/blog-post_3.html

# 635
  • София
Течна сладкарска сметана, Филаделфия и течен шоколад ииии бисквитки Закуска 😋 предполагам че ще стане!

# 636
Извинявам се за дебилния въпрос, избрах си една семпла рецепта за кекс
https://www.youtube.com/watch?v=6F8UhVZ90qw
но няма списък със съставките. Та в тази рецепта за набухвател слагат непълна лъжичка сода и чаша фанта. Не споменават бакпулвер. При това положение трябва ли да сложа и бакпулвер в брашното? Аз сложих де, реших, че авторът е забравил. Нелошо се получи вече два пъти. Но искам да знам, какво е правилото?

# 637
Течна сладкарска сметана, Филаделфия и течен шоколад ииии бисквитки Закуска 😋 предполагам че ще стане!

Бисквитите е добре да ги напоиш все пак с нещо - прясно мляко например.
Аз правя тази торта и става страхотна
Но можеш да я модифицираш като пропуснеш бейлиса и да направиш само бял крем, например.

# 638
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Тигър Лили, ако има кисело мляко или киселина, то содата става на бакпулвер. Газираното също действа като набухвател.
Та, според мен доп. бакпулвер не е нужен

# 639
  • София
Само се чудя Филаделфия или Маскарпоне?

# 640
Тигър Лили, ако има кисело мляко или киселина, то содата става на бакпулвер. Газираното също действа като набухвател.
Та, според мен доп. бакпулвер не е нужен

Много благодаря; и аз подозирах нещо такова, ама хич не бях силна по химия.

# 641
Само се чудя Филаделфия или Маскарпоне?

Ами би трябвало и с двете да стане, но бих избрала маскарпонето, за да е по-гъст крема.

# 642
  • София

Мнение?

# 643
  • Sofia
За колко време се пече пиле Дюк ?
Сложих го в 11ч,пече се вече 1,5ч,още ми се струва сурово и несготвено...яд ме е че не го сложих в плик

# 644

Не съм ползвала такова точно, ама ако наистина е Original Italian както пише, значи трябва да е хубаво Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт