За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 36 897
  • 754
  •   1
Отговори
# 675
  • Мнения: 1 467
lady_gothic, тази салата приготвям преди туршията, с марината може да се импровизира.

СЛАДКО-КИСЕЛО ЗЕЛЕ - САЛАТА

https://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg16959193#msg16959193

# 676
  • Мнения: 296
Благодаря! Ще проверя в Кауфланд, че Била ми е по-далече. Кой сорт бихте ми препоръчали за печене във фурната?

# 677
  • Мнения: 4 859
Благодаря! Ще проверя в Кауфланд, че Била ми е по-далече. Кой сорт бихте ми препоръчали за печене във фурната?

И цигулката(матилда  я водят),и бялата тиква стават за печене,аз предпочитам първата ,но въпрос на вкус.

# 678
  • Mediterraneo
  • Мнения: 42 535
Мога ли да заменя бялата захар с кафява при направата на сладкиш? Трябва ли да променям нещо в количеството? Сладкишът ще е с горски плодове, ако това има отношение.

# 679
  • София
  • Мнения: 3 358
Аз бяла захар не ползвам,количество захар слагам според рецептата.Малко по-бавно се разтваря кафявата захар,но мисля,че това не е проблем.

# 680
  • Мнения: 537
При мен няма проблем, ако ще помогне....или за всеки случай, ето рецептата:

Много ти благодаря, много си любезна, изгледах видеото даже повече от веднъж. Изясни ми се вече за набухвателя. Явно съм го правила с двойна доза набухвател, ама пак го изядохме с апетит при това.

# 681
  • Пловдив
  • Мнения: 2 748
Здравейте,

При направата на крем с прясно мляко, захар и "нишесте", както го наричаме (на Йоткер разните вкусове в пакетче), може ли вместо прахчето, да сложа какао? И какво количество какао за 1 л мляко? Нещо друго слага ли се?

# 682
  • Mediterraneo
  • Мнения: 42 535
Как вместо прахчето? Ще стане мляко с какао и захар, няма да се сгъсти като крем.

# 683
  • София
  • Мнения: 12 681
Здравейте,

При направата на крем с прясно мляко, захар и "нишесте", както го наричаме (на Йоткер разните вкусове в пакетче), може ли вместо прахчето, да сложа какао? И какво количество какао за 1 л мляко? Нещо друго слага ли се?

Позволявам си да ти предложа една по-различна и интересна рецепта за крем. Ако искаш я разгледай:
Сметанов крем за торти.

# 684
  • Пловдив
  • Мнения: 2 748
Благодаря. А какво да сложа , за да се сгъсти? Желатин, яйца?

# 685
  • София
  • Мнения: 12 219
Благодаря. А какво да сложа , за да се сгъсти? Желатин, яйца?
За да се сгъсти, който и да е крем му трябват яйца, брашно /нишесте или двете заедно. Друг вариант е след като е готов по твоята си рецепта, сваляш от котлона и добавяш набъбнал желатин. Оставяш да се стегне, но това вече няма да е пухкав и хубав крем.

# 686
  • Мнения: 22 867
Благодаря. А какво да сложа , за да се сгъсти? Желатин, яйца?

Погледнете първата рецепта дали няма да свърши работа. Когато го правех, накрая слагах и парче краве масло понякога. По втората рецепта също се получава стегнат и вкусен крем, зависи за какво му трябва на човек.

# 687
  • София
  • Мнения: 1 599
Не ми е бърз въпросът, но не знам къде другаде да го задам. Трябва ми трикче за хубав кекс на моята фурна AEG BPS351120M, която имам от май месец и питките ми стават супер, но кексове и мъфини - не. Искам отвътре да са нежни и пръхкави, а те като че ли отгоре се запичат по-бързо, а вътре не се изсушават добре. Ако намаля температурата и пека по-бавно пак са леко тиклави. Пробвала съм различни (проверени) рецепти, на различни нива, температури, само с долен реотан първоначално, вентилатор, със загряване и без и не. Даже записки си водя и термометър за фурна ползвам. Имам чувството, че този вентилатор с кръгов нагревател прецаква нещата, или пък големият 71 л обем и загряването. Без вентилатор (кръгов заден нагревател, казват му турбо) не става, защото долният реотан е доста слаб. Има ли някой, който да е имал подобен проблем и да е намерил решение с промяна на някоя настройка?

# 688
  • Русе
  • Мнения: 6 145
Скрит текст:
Не ми е бърз въпросът, но не знам къде другаде да го задам. Трябва ми трикче за хубав кекс на моята фурна AEG BPS351120M, която имам от май месец и питките ми стават супер, но кексове и мъфини - не. Искам отвътре да са нежни и пръхкави, а те като че ли отгоре се запичат по-бързо, а вътре не се изсушават добре. Ако намаля температурата и пека по-бавно пак са леко тиклави. Пробвала съм различни (проверени) рецепти, на различни нива, температури, само с долен реотан първоначално, вентилатор, със загряване и без и не. Даже записки си водя и термометър за фурна ползвам. Имам чувството, че този вентилатор с кръгов нагревател прецаква нещата, или пък големият 71 л обем и загряването. Без вентилатор (кръгов заден нагревател, казват му турбо) не става, защото долният реотан е доста слаб. Има ли някой, който да е имал подобен проблем и да е намерил решение с промяна на някоя настройка?

Спазвайте точно инструкциите на рецептата и ще се получи. Моята фурна е Siemens HB63AB521
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_6205.html

Последна редакция: пн, 07 окт 2019, 19:01 от i_peych

# 689
  • Мнения: 1 656
Някой има ли изпробвана рецепта за крем карамел с козунак и тиква?

Общи условия

Активация на акаунт