Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 20

• 96 009
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
От мен доматен галет.

Лабрекс, прекрасен е този галет, може ли рецептата Simple Smile

# 601
mama Tin, за пръв път го правя точно този, стана ми интересно доматеното тесто. Ето рецептата, от руски сайт е. Ако трябва да помагам с превода, след час някъде, няма да има проблем. Иначе по "моята" си рецепта всякакви ги забърквам.

# 602
Кекс с швепс

Детето бае за баклава от... нова година, то дойде следващата. Relaxed

И мусака, и мляко с ориз направих, но останаха без снимка.
Morella,
Скрит текст:
2 яйца,
2 ч.ч. прясно мляко,
2 ч.ч. брашно,
10 гр. бакпулвер,
щипка сол,
настъргани - моцарела, кашкавал и краве сирене.
Объркваш и пържиш в намазнен (1 с.л. олио) тиган. Аз приготвям по три едновременно. 

# 603
  • Бургас / UK
Дара,баклавата е  Crazy
Може ли рецептата  Simple Smile Благодаря  bouquet

# 604
  • София
Телешко варено

# 605
  • там където има винаги вятър
Пица - от тавата, по края "калцоне"  Wink

Последните лъжици супа  Rolling Eyes

Яйце + салата прясно зеле и домати

# 606
Аз искам да ви питам, как ви се получават такива рохги и хубавички пържените яйца, като от някоя реклама извадени, аз все не мога така да ги направя, а на голяма майсторка се правя в гурметата... ConfusedFrowning1

# 607
Дара,баклавата е  Crazy
Може ли рецептата  Simple Smile Благодаря  bouquet

Скрит текст:
Един пакет кори за баклава (400 гр.), 1 пакет чаени бисквити или Роден край (около 180 гр.), 1 1/2 ч.ч. захар, 1 1/2 ч.ч. смлени орехи, 1/2 пакетче канела.
Бисквитите се смилат и се смесват със захарта, орехите и канелата. Слага се една кора, маже се с олио/масло, друга кора и така пет броя. Ръси се половината плънка. Пак пет кори с мазнина между тях и останалата плънка. Завършва се с другите пет кори. Реже се на квадрати или друга форма, залива с 250-300 мл. лимонада/цитронада или газирана вода, и се пече на 200 гр. до зачервяване. Оставя се да изстине напълно. Приготвя се сироп от 2 1/2 ч.ч. захар и 1 л. вода, да поври 5 минути. Залива се изстиналата баклава с горещия сироп. Може да се сложи кора или сок от лимон в сока, но аз нямах.

П.П. И на мен много ми харесват на снимка рохките яйца, но ние ги предпочитаме по-препържени и жълтъкът да е твърд.

# 608
Rooney Moon, аз като ги чукна в тигана, започвам да ги поливам с мазнината /с лъжица/. Така хем по-малко ми пръскат, хем се изпържват по-равномерно. Като спре да се тресе белтъка, който е непосредствено около жълтъка, ги махам. Понякога поливам докато се забулят, аз лично така ги предпочитам.

# 609
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Аз искам да ви питам, как ви се получават такива рохги и хубавички пържените яйца, като от някоя реклама извадени, аз все не мога така да ги направя, а на голяма майсторка се правя в гурметата... ConfusedFrowning1

Simple Smile аз обичам препържени, а моите предпочитат да си топкат. опитвах различни начини и най-добре ми се получава под капак: в тефлонения тиган за да не залепват, загрявам съвсем малко мазнина, чуквам яйцата и слагам капака на тенджерата отгоре. поглеждам отвреме на време и когато се "забулят" отгоре ги вадя.
отскоро имаме тенджера със същия диаметър и стъклен капак. още по-лесно стана. Simple Smile

# 610
  • София
Лабрекс, ще хвърлиш ли  око в темата за бързи въпроси.Да не се повтарям в тази.

# 611
  • София
В незалепващ тиган с мъничко мазнина и като ги сложиш, намаляваш веднага огъня. Наистина под капак стават най-добре, но тогава побелява и жълтъка.

Понеже стана дума за яйца,та ми се доядоха.

Последна редакция: вт, 24 сеп 2019, 13:55 от Тайна

# 612
  • там където има винаги вятър
Rooney Moon, аз като ги чукна в тигана, започвам да ги поливам с мазнината /с лъжица/. Така хем по-малко ми пръскат, хем се изпържват по-равномерно. Като спре да се тресе белтъка, който е непосредствено около жълтъка, ги махам. Понякога поливам докато се забулят, аз лично така ги предпочитам.

newsm10
Обичам рохки - пържени и варени. До преди да се омъжа ядях само жълтъка  Peace
Скрит текст:
Първата седмица прибирам се от работа на обяд и ММ решил да направи бъркани яйца. Да, ама у нас такова нещо не е правено  Rolling Eyes Нямам спомени преди тооолкова години как съм реагирала  Joy Сега вече на бъркани и твърдо сварени ям белтъка...но може и без него  Wink

# 613
  • В царството на игрите:)
Скрит текст:
А вкъщи понеже много обичаме яйца и нямам време да се занимавам да пържа, ги  чуквам директно в тава в/у хартия и с малко олио ги изпичам. Стават супер и продукцията е на едро Simple Smile

# 614
  • София
Яйцата на очи най ги харесвам във вода (поширани)- като кипне водата ги чупя едно по едно и щом се забулят ги вадя, поливам с препържено с червен пипер масло.

От снощи- сьомга на фурна

с гарнитурки от градината

Общи условия

Активация на акаунт