Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 20

• 95 987
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
  • там където има винаги вятър
Картофени кюфтета

Крем

AnyHr - така ги правим за яйца по панагюрски  Peace Жълтъка рохкав, но и белтъка е ... - та на тая "манджа" оставам гладна  Crossing Arms

# 616
Лабрекс благодаря ти, иначе доматеното тесто е като доматения хляб който правехме по едно време, с доматен сок вместо част от водата. В руската рецепта бакпулвер ли е туй Разръйхлител?

# 617
  • София
Лабрекс благодаря ти, иначе доматеното тесто е като доматения хляб който правехме по едно време, с доматен сок вместо част от водата. В руската рецепта бакпулвер ли е туй Разръйхлител?
Бакпулвера.

# 618
  • София
https://recepti.gotvach.bg/r-132690-Студената_торта_на_дядо_без_печене_(Torta_coppa_del_nonno_senza_cottura)

# 619
  • Шотландия/Абърдийн
Картофени кюфтета.

# 620
# 621
  • Русе
Много вкусни неща видях, както винаги!
Аз съвсем скромно с една агнешка супа

и бутер банички

# 622
Две агнешки супички видях и как ми се прияде такава супичкааа...  Heart Eyes bouquet chef

Омлет за гладници по никое време.

# 623

Есенно...
Лабрекс, 🍴😘👏

Последна редакция: вт, 24 сеп 2019, 16:39 от denyil

# 624
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
заприлича ми на торта. как се прави?

# 625
заприлича ми на торта. как се прави?

st. Dobri, това е френският омлет "Пуляр", жълтъците се смесват с мъничко прясно мляко и се разбъркват с вилица. Белтъците с малко сол се разбиват на сняг. Загрято тиганче се намазва с краве масло и се изсипват жълтъците, като се разклаща, да отидат по цялото дъно. Като се постегне жълтъкът, се изсипва белтъчния сняг, разпределя се по жълтъка, захлупва се с тиган на слаб огън и се пробва - като пипнеш с пръст отгоре, да не лепи по него, значи е готов. Не съм засичала време. После се срязва на две и се захлупва едната половина върху другата. Това е. На 4 яйца за голям тиган 2 с.л. мляко, на две за малък - една, понякога и айрянче ползвам/като няма друго/ или готварска сметана. Това е, не е лошо на вкус, ама чак уау на мен не ми е. Ма пък е Йефектен! Simple Smile
Нали по руските форуми се разхождам, та ми го напомниха, едно време го правех по-често.

# 626
  • "Винаги прави това, което сърцето ти казва."
Спаначени кюфтенца Heart Eyes

# 627
Всички сте прекрасни момичета,превъзходни кулинарки Hug Хайде на пиленцето от мен за тази вечер Grinning

Готвя всеки божи ден ,но рядко се сещам да снимам,напред назад с две малки деца ужас Grinning
Лека и спокойна нощ от мен момичета !:hugs:

# 628
Бъркани яйца със  зеленчуци и заквасена сметана

Наденички

Солен кекс с тиквички

Печен пипер и круши без захар

Пълнени камби(пиперки) с чесън и моркови

Запеканка с печен пипер

С кайма, с яйце и сирене

# 629
  • София
Понеже вчера ми остана много смес за пълнените чушки(нещо се изсилих), днес купих още чушки и напълних пак за утре, поне ги обичат и хапват.За мен си изпекох, а за вечеря стек сьомга в новата тавичка, която купих, уж за по-малка, а се оказа само с милиметри по-мъничка..🤔

Общи условия

Активация на акаунт