СЕДМИ КЛАС. Смелите - на трето, другите са на морето

• 49 208
  • 743
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна
Честито на всички,които постигнаха целта си и влязоха в мечтаното училище и паралелка.Във Варна на трето класиране баловете бяха по-високи и от първо класиране.Аз се успокоих и се примирих с моето,защото с по-висок бал са заели двете места,които горе-долу представляваха интерес за нас,но приятелско детенце отново не е доволно от мястото си,а тук няма голям избор за децата с нисък бал.

# 271
Ние не посмяхме да се пробваме за трето... Синът ми беше изключително ентусиазиран да се пробва, особено след като разбра за свободните места в желаното от него училище. Записахме го в училището, поставено на второ място в желанията му. За трето класиране и там имаше 1 свободно място и според него то трябваше да му бъде гарантирано предвид високия му бал. Така че нямаше какво да губи и решихме да действаме. В последния момент, обаче май емоциите и напрежението си казаха думата... плака, мина през цялота палитра от емоции от едната до другата крайност, поплаках си и аз. Говорихме много и в крайна сметка реши, че ще приеме новото училище като ново предизвикателство и възможност да се развива. Очаква да продължи да затвърждава наученото, да учи нови неща, да има нови приятелства и така... Сега научих, че бала в старото му училище е паднал с 3.5 точки, следователно последното прието дете е с по-нисък бал от този на сина ми. Сега пък аз съм в емоционален колапс и се обвинявам, че не бях достатъчно настоятелна... но към момента той май е ок с факта, че ще учи на ново място... Стана дълго, но предвид цялата ситуация може би ще ме разберете. Имах нужда да споделя без да натоварвам емоционално най-вече детето ☺. Успех на всички, които продължават и са достатъчно смели да следват докрай целите си. Лека вечер 😊
Според мен в тази лудост НВО след седми клас, а в живота като цяло, има една много подла, хлъзгава и направо опасна ситуация. Започва с :"Ами, ако..."
Ако човек бързо се пребори с нея ще си облекчи живота неимоверно. 😃
Какво би станало, ако беше там, ако бях постъпил така или онака, дали не трябваше да... Никога няма да разберем. Когато печелиш, не знаеш какво губиш и когато губиш - не знаеш какво печелиш. Полагаме усилия, съобразяваме обстоятелства, взимаме нашите решения и единственото, което можем да направим е да ги следваме и живеем с последиците от тях. А те са точно тези, които заслужаваме, предвидени са за нас заедно с емоциите, уроците и преживяванията. Малките често са по-умни от нас, по-адаптивни, ненатоварени със застрашителните сенки на неслучилите се алтернативи...и се справят чудесно.
Не съжалявайте за нищо. Успокойте се, направила сте най-доброто - обичате го и го подкрепяте, всичко ще бъде наред. 😊

# 272
Elea Lea, стискам палци за бързо подобрение на баба ти!!! Sparkling Heart

Слънчевата, дай от 73-то някой да е скочил в НЕГ, от 35-то ще е направо лъвски скок. Все ми се струва, че високи балове са се разигравали, но ще видим статистиката какво ще каже (, а и така по-ме устройва, че не играхме на 3-то).

Cool Baby, поляхте ли подобаващо победата Grin
Ани, не разбрах.колко изкара твоя син. Мисля, че вървеше малко по-нагоре от моя. Не стигна ли за 73то?

# 273

martikom, сина на моя приятелка е в подобна ситуация. Не рискуваха на трето. После се оказа, че е можел да влезе в желаната паралелка. Сега е записан в съвсем друго училище и ще учи различни неща...

Elea Lea, бързо оздравяване на баба ти!

Skulpture, продължаваме с вас на четвърто класиране. Смели сте, дано късмета да е с вас Hug

Cool Baby, празнувахте ли снощи, доволен ли е младежа  Wink Вашата история развълнува най- много темата. Единственото място...честито отново!

# 274
Сега научих, че бала в старото му училище е паднал с 3.5 точки,
martikom , как разбрахте за бала, това за извън Сф.ли става въпрос, тъй като за София все още чакаме статистиката?

# 275
Спунк, благодаря за темичката и че сме включени в разпределението Hug мисля, че е време да ида да се разпиша и в темата за Испанската, виждам, че сме няколко души, много гот Simple Smile

Cool Baby, следях вълненията от миналата тема още, мноого се радвам на успеха и щастието, което ви донесе третото класиране Simple Smile

и на всички със сбъднати мечти след третото, гуш много Simple SmileSimple Smile

не успявам да видя никъде публикувани ли са вече минималните балове за третото? ние приключихме още на второ, но пусто ме гризе любопитство дали сме имали шанс за трето.. най-малкото ще приложа опита след три годинки пак с другия ми син Laughing

# 276
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Вероятно за 4-то класиране картинката ще е подобна на миналогодишната. Имаше много свободни места, включително единични такива във НПМГ, ФЕГ, двете АЕГ, 73-то. Възможно е да се обявят свободни места и по-късно. Например миналата година нямаше свободни места в Испанската за 4-то класиране, но по-късно /някъде към края на август/ на сайта на училището обявиха едно свободно място за момиче и направиха ново класиране за него. Паралелките се попълват до септември.
Да момичето, което влезна в испанската е приятелка на дъщеря ми - такова викане и радост и скачане - беше неописуема ситуация, а аз някак си така и не разбрах, защо е тази радост Thinking Мисля, че след като преминахме през НВО и кандидатстване/класиране, надежди и .... разбрах за какво става дума.

# 277
ninanb, а къде освободи място детето, питам от любопитство Simple Smile

# 278
Струва ми се, че когато си грабнеш заветното местенце на трето класиране е по-голяма радостта отколкото, когато те класират още на първото  Heart Eyes защото е чакано и изстрадано, а както каза Cool baby "си си научил и уроците"

Честита радост на всички!

# 279
  • София
Сега научих, че бала в старото му училище е паднал с 3.5 точки,
martikom , как разбрахте за бала, това за извън Сф.ли става въпрос, тъй като за София все още чакаме статистиката?
Това излезе като новина тази сутрин:
https://www.dnes.bg/obrazovanie/2019/07/30/izvyn-tretoto-klasira … o-15-klasa.417946

# 280
  • Sofia

По дяволите, знаех си!!!

Косите на Вероника, с 429.5 е и бях сигурна, че ще му стигнае за трето в 73-то, а те с баща му не се съгласиха да опитаме Rage ще се гръмна от яд... Дано има свободно място на 4-то, чакам го този 1-ви август с такова нетърпение Persevere

Последна редакция: вт, 30 юли 2019, 10:02 от aniK

# 281
Не знам дали има смисъл. 35то е мн. добре. Ако си е ученолюбив, а той е, ще научи езика. Синът ми не искаше френските паралелки там заради това, че се води трета немска и заради руския, а аз бях 'За'.
Айде да дават и следващите 5, че там ми е важното. С колко е паднал в 73-то?

# 282
Пак имаме средно аритметично на две училища. Joy
На второ място остава 91-а Немска езикова гимназия "Владислав Граматик" с минимален бал от 453, 500 точки.

# 283

По дяволите, знаех си!!!

Косите на Вероника, с 429.5 е и бях сигурна, че ще му стигнае за трето в 73-то, а те с баща му не се съгласиха да опитаме Rage ще се гръмна от яд... Дано има свободно място на 4-то, чакам го този 1-ви август с такова нетърпение Persevere

За яд си е, Ани , но не се ядосвай, за минали неща е безмислено да се хабим, не можеш да промениш ситуацията. Изчакай четвърто класиране и ако няма свободно място приеми, че така е е трябвало да стане. Габи е направил избора да не участва на трето, соъбразила си се и така, порастват децата и все по-често ще се съобразяваме с изборите им/макар и понякога грешни/, така се расте. Децата не искат да вървят по нашите извървяни пътища, не искат да спестят време и опит. Обикновено си тръгват сами по пътя, дори и да бъркат, което също не е лошо, важното е да си вземат поука Heartbeat

# 284
  • София
Много се радвам за всички щастливи деца и майки. Наистина изстраданото щастие е в пъти по-сладко.

AniK не искам да наливам масло в огъня, но се учудвам, че не опитахте. Имаше свободни места и в 73то, и в НЕГ, а ако не станеше, можеше пак да се приземи на свободните места в 35то. Стискам палци за 4то, а пък ако не стане, то явно така е било писано. Може точно в 35то да срещне примерно любовта на живота си или нещо друго съдбовно да се случи точно там. Hug

Eiger, благородно завидях. Sunglasses

Elea lea, стискам палци скоро любимата ти баба  отново да си е вкъщи и всичко да е наред.

На всички разочаровани - горе главата! Най-доброто тепърва предстои! Heart

Общи условия

Активация на акаунт