СЕДМИ КЛАС. Смелите - на трето, другите са на морето

• 49 230
  • 743
  •   1
Отговори
# 255
За ТУЕС беше ясно. Предвидих го много преди класирането, Бейби може да потвърди. Въпросът е, че тия, които заеха местата са с бал над нашия, защото ние не сме мръднали. И кои са местата за четвъртооо. Приемам залози.

# 256
За ТУЕС беше ясно. Предвидих го много преди класирането, Бейби може да потвърди. Въпросът е, че тия, които заеха местата са с бал над нашия, защото ние не сме мръднали. И кои са местата за четвъртооо. Приемам залози.
Потвърждавам че скулптурата има данни за ясновидка. Това не е по преценка, проценти, сметки и статистики. Имам предвид инфо снесено от неведоми пътища.
Лошото при такива инфота е ,че не идват по поръчка, така че не я заррупвайте с прогнози за 4то)

# 257
  • София
Ами, предполагам надолу по стълбицата на класацията...
Сега са рискували тези, на които малко не им е  достигнало до желаното място, както и тези, които са крайно недоволни.
Тези, на които малко не им е достигало, сега им стигна, както на annio и Cool baby.
Те освобождават места в 125то и в Джон Атанасов. Вероятно и в ЕГ ще е такова разместването. Примерно  от 35то някой се е класирал за НЕГ, от 22ро в Испанската, от 35то във ФЕГ.
Най-вероятно в тези училища ще има места. Разбира се, съвсем не е изключено в СМГ, НЕГ, НПМГ или ТУЕС да има някое еденично място, но ще е изключение.
Това са примерите от форума, а както се вижда и тази годината, и миналата също, форумът се оказа представителна извадка за София.

# 258
  • София
Ако са във високите балове приетите, може да се дължи на коренна смяна  на желанията. Приет на първо в испанската, но му хрумва, че иска немски. Тогава за 4-то ще се освободят места пак на върха.

# 259
Ние не посмяхме да се пробваме за трето... Синът ми беше изключително ентусиазиран да се пробва, особено след като разбра за свободните места в желаното от него училище. Записахме го в училището, поставено на второ място в желанията му. За трето класиране и там имаше 1 свободно място и според него то трябваше да му бъде гарантирано предвид високия му бал. Така че нямаше какво да губи и решихме да действаме. В последния момент, обаче май емоциите и напрежението си казаха думата... плака, мина през цялота палитра от емоции от едната до другата крайност, поплаках си и аз. Говорихме много и в крайна сметка реши, че ще приеме новото училище като ново предизвикателство и възможност да се развива. Очаква да продължи да затвърждава наученото, да учи нови неща, да има нови приятелства и така... Сега научих, че бала в старото му училище е паднал с 3.5 точки, следователно последното прието дете е с по-нисък бал от този на сина ми. Сега пък аз съм в емоционален колапс и се обвинявам, че не бях достатъчно настоятелна... но към момента той май е ок с факта, че ще учи на ново място... Стана дълго, но предвид цялата ситуация може би ще ме разберете. Имах нужда да споделя без да натоварвам емоционално най-вече детето ☺. Успех на всички, които продължават и са достатъчно смели да следват докрай целите си. Лека вечер 😊

# 260
  • СОФИЯ
Здравейте, чета ви от повече от месец. Не се включвам в темата защото дъщеря ми ще бъде седми клас следващата учебна година. Научих от вас много, надявам се да съм поне малко подготвена за НВО следващата година. Участвах във всички класирания, следих резултати, статистики, балове, ядосвах се много на грешните справки от РИО - София, стисках палци на всички - така от страни и сега се радвам от сърце за вашите дечица, които успяха на трето класиране. Мило ми е като ви гледам и съм обнадеждена, че има и майки които непрестанно мислят за децата си. Удивена съм как през цялото време подкрепяхте и успокоявахте децата си, въпреки че всяка от вас беше подложена на голяма напрежение. Страхотни сте!
Преди дни четох за един нобелов лауреат по икономика Джоузеф Стиглиц, когато го попитали "Кой според вас е най-добрият обществен строй, щом всички досега са се проваляли?", той отговорил "Образованието".
Надявам се догодина да има такава група и за набор 2006, защото ми се струва че така заедно по-лесно преминахте през този стрес, пожелавам си го. Надявам се също и Дидева да участва с полезните си съвети и догодина. Продължавам да ви следя от спортна злоба.
Вие успяхте. Поздравления и лека учебна година.
Успех и на вас догодина.

# 261
  • София
Вероятно за 4-то класиране картинката ще е подобна на миналогодишната. Имаше много свободни места, включително единични такива във НПМГ, ФЕГ, двете АЕГ, 73-то. Възможно е да се обявят свободни места и по-късно. Например миналата година нямаше свободни места в Испанската за 4-то класиране, но по-късно /някъде към края на август/ на сайта на училището обявиха едно свободно място за момиче и направиха ново класиране за него. Паралелките се попълват до септември.

# 262
  • София
Изпуснах ви, но успях да прочета за щастливи развръзки на трето класиране. Честито на успелите!
Аз, спазвайки новото заглавие на темата ...  не бях от смелите, но за сметка на това избягах насред Индийския океан на море, където и нет за четене на БГ мама нямаше...

# 263
  • София
Някой знае ли дали за записване в 1 АЕГ се изисква нещо друго освен оригиналната диплома, че не намерих инфо в сайта им.

# 264
  • В средата на времето
https://www.fels-sofia.org/bg/новини-168/новини-3/важно-съобщени … ници-в-8-клас-240

Не знам защо линка не сработва. На сайта на училщето, в секция новини има имформация за необходимите документи за записване в Първа АЕГ.

Последна редакция: вт, 30 юли 2019, 06:19 от Izida

# 265
  • Sofia
Elea Lea, стискам палци за бързо подобрение на баба ти!!! Sparkling Heart

Слънчевата, дай от 73-то някой да е скочил в НЕГ, от 35-то ще е направо лъвски скок. Все ми се струва, че високи балове са се разигравали, но ще видим статистиката какво ще каже (, а и така по-ме устройва, че не играхме на 3-то).

Cool Baby, поляхте ли подобаващо победата Grin

# 266
Поздравления и от мен за смелите! Продължавам да ви следя от морето!
Sisimisi70, и сега имаме хубава Шестокласна тема, в която пишат също толкова отдадени родители. Събираме сили за седми клас. Дидева вече ни държи под око. Заповядай при нас, ако не си ни открила досега!

# 267
  • София
Някой знае ли дали за записване в 1 АЕГ се изисква нещо друго освен оригиналната диплома, че не намерих инфо в сайта им.

Освен това ми поискаха да погледнат оригинала на служебната бележка от която е виден входящия номер на детето. При близнаци искат копие от акта за раждане и оригиналите. Копията на актовете ги взимат, а оригиналите само ги поглеждат за сверяване на ЕГН и ги връщат. Успех!

# 268
Язък за нафтата. Други разочаровани има ли?                                                          
  Ние бяхме класирани на 1во и 2ро класирани в 32 ро СУИЧЕ с АЕ и НЕ.,но нашата цел беше ТУЕС или Джон Атанасов. Баловете бяха обявени грешни в късния следобед и от там се заблудих и записах сина си .На другия ден след като го бях записала в 32ро сутринта -видях баловете,че са променени. Веднага се върнах в училището и го отписах. Така че това място остава свободно за четвърто класиране. Права ли съм ?

Да разбирам ли, че джакпотът тази година се разигра във високия диапазон балове? Щом при нас нищо не мръдна? Очаквам залози, какво ще се освободи за четвърто.

Елеа, дано се оправи баба ти. Болниците са ни отвратителни. Лекарите също. Да не изпадам в крайности, но наборката я развозвам от 15 май по болници и "специалисти", и съм в потрес от системата.

Последна редакция: вт, 30 юли 2019, 07:58 от виви1

# 269
  • София
Честито на приетите на 3-то класиране в желаните училища. Много се радвам за Cool, annio, Ninche i всички останали. Направо като екшън филм ми се стори това трето класиране, браво на смелите родители и дечица.
Слънчевата, много хубаво послание - ако ви нямаше вас, по-опитните и знаещите, нещата щяха да се случват много трудно и ние родителите на седмокласните мами щяхме да се притесняваме, с изкл. на тези, които сядат и прочитат всичките нормативни документи. Аз нямах това време тази година (смяна на работа) и наистина благодарение на информацията тук във форума се чувствах по-уверена и спокойна. Благодаря, че ви има! И да, предай нататък!   
Elea, бързо оздравяване на баба ти!

Общи условия

Активация на акаунт