Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? ТЕМА 16

• 38 000
  • 768
  •   1
Отговори
# 525
Аз дремя, дремя па ми се случва нещо с наематели. И ето  от последната ситуация.Настаних си квартирантката в жилището с уговорка, че ще живее сама. Ала от разговор със съседката разбирам, че кротко, кротко бавно и полека се преместили единия и син, а после и другия с приятелка. Да вметна, че не живея в същия град .Естествено, че я попитах как така и защо се получава този  вариант с дядовата ръкавичка, а отговора и беше, че това ще е за кратко??!  Жената си е свястна в общи линии, но вече задължително в договор мисля да прибавя някаква клауза, за да се избягват такива ситуации.

# 526
Рано или късно ще изтече сегашният ви договор, за следващата година пускаш нов с допълнителните клаузи.

# 527
А какъв е проблема с нанасянето на децата и? Ако не вдигат шум да пречи на съседите, поддържат имота и си плащат всичко на време не бих поставяла въпроса колко души са. Искам само  да сканира и изпрати копие от личните карти да зная кой живее в моя имот.

# 528
Аз дремя, дремя па ми се случва нещо с наематели. И ето  от последната ситуация.Настаних си квартирантката в жилището с уговорка, че ще живее сама. Ала от разговор със съседката разбирам, че кротко, кротко бавно и полека се преместили единия и син, а после и другия с приятелка. Да вметна, че не живея в същия град .Естествено, че я попитах как така и защо се получава този  вариант с дядовата ръкавичка, а отговора и беше, че това ще е за кратко??!  Жената си е свястна в общи линии, но вече задължително в договор мисля да прибавя някаква клауза, за да се избягват такива ситуации.
Да започна с това, че не съм давала под наем, но ми предстои и затова следя темата с интерес. Не ми е много ясно защо е проблем, ако живеят трима, а не един. Нали си плащат ток, вода, парно и т.н.?

# 529
За мен проблем би била некоректността. Винаги на първа среща давам ясно да се разбере колко държа на нея.

# 530
  • София
И при мен май бройката живеещи се мени.  Момчето живееше с приятелката си,  но от известно време нея не я виждам,  кой ги знае,  какво има да разпитвам.  Аз ходя всеки месец за наема и влизам.  Бащата на момчето идва от провинцията,  бил болен ходи по прегледи,  ами аз против нямам.  Понякога Има едно дете там,  негов племенник,  грижи се за детето понякога,  или така ми е казал. Ами и тук е Ок.  Като са от провинцията все има идващи и преспиващи за по няколко дни,  остава да слухтя.  В договора пише,  че само за постоянно живеещи трябва да знам и да им знам данните по ЛК.  Обаче при нас има портиерка, през деня и през нощта,  тя събира такса на човек.  Ако някой се завърти веднага ще ме информират,  че искат пари за още хора,  та знам всичко аз.

# 531
Играла съм го и аз този филм с по-нисък наем за уж свестни наематели. Предпочитам пазарен наем, пък каквото сабя покаже Simple Smile
И аз така мисля. Това е вариант само за стари наематели, проверени и доказани с времето, за нови не е вариант - колкото и нисък наем да предложиш, винаги може да попаднеш на некоректни.

# 532
Инцидентните гости са без значение и не бих се занимавала с тях. Но едно е в жилището да живее сам човек, друго е четирима. От амортизационна гледна точка, ако щете.

# 533
И аз не бих била съгласна да живеят постоянно повече хора, отколкото сме се разбрали. Евентуално ако е сам човек, може да се остави вратичка, че може да си намери половинка в някой момент, това е човешко. Но в случая имаме една наемателка, пък после пълнолетни деца, че и техните половинки, това малко ми идва в повече. То зависи и колко е голямо жилището, разбира се, ако е тристаен по старите мерки, може да е съберат  всички и да е ок, но това би трябвало да е съобразено и уговорено с наемодателя. Ако, обаче, е двустаен или по-малък, не виждам къде ще се събират всички изброени от криакла. За инцидентните гости съм ок, ако наистина са инцидентни, а не се опитват да мамят. Имахме преди време наемател, беше си взел възрастната майка за зимата от провинцията, без да ни каже, но понеже като цяло беше свестен, а и все пак възрастна жена, се съгласихме. Но го предупредихме да ни казва все пак, когато има такива намерения.

Последна редакция: пт, 13 дек 2019, 10:13 от Анонимен

# 534
Играла съм го и аз този филм с по-нисък наем за уж свестни наематели. Предпочитам пазарен наем, пък каквото сабя покаже Simple Smile
И аз така мисля. Това е вариант само за стари наематели, проверени и доказани с времето, за нови не е вариант - колкото и нисък наем да предложиш, винаги може да попаднеш на некоректни.
Според мен наемът, който съм определила е пазарен, просто има търсене в квартала заради многото фирми около летището.

# 535
Скрит текст:
Според мен наемът, който съм определила е пазарен, просто има търсене в квартала заради многото фирми около летището.
Много търсене има във всички квартали на София, телефоните просто загряват при нова обява,  въпросът е колко от това търсене е наистина платежоспособно Wink Въпрос за 1 милион при отсяването на кандидат-наемателите Simple Smile

# 536
  • В планината / На морето

За Дружба ли става въпрос ? И мен непрекъснато ми звънят , въпреки че отдавна е дадено жилището и вчера брокера каза ,че голямо търсене имало за квартала. Предложих му един на приятел , в Зона Б5-3, каза че е далече.

# 537
В двустаен спокойно могат да живеят 4 души. Ако на огледа дойде сам човек отбивате ли от наема? А ако сте го дали без отстъпка какво значение има дали там живее един човек или четирима.

# 538

За Дружба ли става въпрос ? И мен непрекъснато ми звънят , въпреки че отдавна е дадено жилището и вчера брокера каза ,че голямо търсене имало за квартала. Предложих му един на приятел , в Зона Б5-3, каза че е далече.
Да, за Дружба.

# 539
Някой по-горе беше писал, че няма значение колко хора живеят  в жилище дадано под наем  впоследствие. Ами ако на Вас ви е безразлично приберете си не 1 , а 21 човека. И защо ли трябва уведомление? Защото живота е пъстър и непредвидим. И  уведомлението е необходимо, даже
 от елементарно уважение към човека,  който живее в дома Ви. А има и ситуации във всякакъв аспект.Та ей заради това.

Последна редакция: пт, 13 дек 2019, 14:33 от kriakla

Общи условия

Активация на акаунт