Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 7

• 58 331
  • 757
  •   1
Отговори
# 375
  • тук и там
Прогестероновия крем не  върши работа при мен(някакъв растителен прогестерон май беше). Миналата година се мазах,две-три опаковки бях взела .(от I Herb). Дозата беше-по една помпа от крема по спомен, на самият крем би трябвало да е указано. Нанася се на вътрешната страна на китката, вътрешна част на бедрата и т.н  -общо взето на местата където кожата е най-тънка. Прогестерона на таблетки,синтетичният върши работа-но си има и странични ефекти.Аз много се подувах от него,задържах вода и последнията месец дозата ми дойде повечко.Ще видя този месец как е.Миналият месец нямах зацапване извън цикъл,(за това го пиех аз).Ако и този месец нямам-ще мога да кажа вече със сигурност че си е свършил работата.Дано!

Последна редакция: пт, 01 ное 2019, 10:24 от Kaisia

# 376
Ani_73, Kaisia ти е отговорила подробно. По същи начин го ползвам, както го е описала тя. Самата опаковка е с нещо като дозатор и не може да сложиш повече. Но при проблеми, не виждам как ще помогне тоя крем. И аз не усещам никакъв ефект от него. В зависимост от сериозността на проблема ще си трябва хормон. И аз от iHerb поръчвам, но на мен ми е под ръка. Мисля че не си струва тоя крем цялото това главоболие по поръчки и доставки...Но всеки е свободен да пробва. В БГ съм чувала някакъв Муун Райз се ползва.

Аз реших да се пробвам с белия равнец. Поръчах оня ден пак от iHerb, че не знам извън БГ от къде може да се вземе това нещо. МНого рецепти, много предложения. За сега по два пъти на ден ще пия да видя да няма някой не желан страничен ефект. Най ме е страх да не ми пада кръвното, че съм все още с ниско. Чувствам се  някак си отпихнала. Направо ми залепна корема за гърба. Ще видим дали е от чая или инцидентно.

# 377
Благодаря ви момичета за отговорите! Аз съм виждала в аптеката, продават го в тубичка без дозатор, та затова се чудех какво количество се нанася. Иначе, да, ще трябва синтетичен прогестерон за предизвикване на цикъл.  Даже сигурно е възможно и със синтетичния да не се получи, знам ли Simple Smile

# 378
Благодаря ви момичета за отговорите! Аз съм виждала в аптеката, продават го в тубичка без дозатор, та затова се чудех какво количество се нанася. Иначе, да, ще трябва синтетичен прогестерон за предизвикване на цикъл.  Даже сигурно е възможно и със синтетичния да не се получи, знам ли Simple Smile

С това трябва да се внимава си мисля аз.

# 379
Освен бял равнец, може да се пие турта и отварата от стар жълт лук (писах я назад в темата). Всеки се повлиява различно, но не пречи да се пробва.
До сега не е имало случаи след прогестерон (примолут нор приемам) да не ми дойде. Винаги на трети ден след спиране на препарата.

# 380
  • тук и там
Аз съм от случаите,дето след прием н примолут нор-да не ми дойде(аз пък бях със редовен цикъл преди това).
Но моят цикъл не е бил обилен никога,имах зацапване обаче-и за това ми изписаха примолута.Само че със него -първият месец,цикълът ми беше три дни - като само един ден със нормално течение,вторият месец-два дни(пак само един ден със нормално течение),а на третия-не ми дойде  въобще . В този смисъл-може би зависи от състоянието и за какъв проблем се изписва точно.Лекарите го изписват и за предизвикване и за спиране ,сигурно зависи и от дозата...

# 381
Вчера бях на профилактичен и докторката ми даде Фемибаланс. Някой ако е пил такова, да каже мнение. Иначе при мен последната година цикълът веднъж прескочи, 2-3 пъти закъсня и веднъж дойде доста по-рано. Та явно са тръгнали нещата към приключване. Но нямам вълни или някакви други неприятни симптоми, та се чудя има ли смисъл да взимам нещо сега или да изчакам, докато стане нужда. Иначе си купих вечерна иглика и от време на време се сещам да си взема хапче.

# 382
Оля Ник
Моята гинеколожката твръди че всички целят  горе долу едно и също и понеже не са лекарствени средства а някакви добавки може да се повлияеш а може и да не. Приемаш минимум три месеца за да усетиш имаш ли подобрение. Ако не - сменяш с другото. Тя ми беше направила списък от 5-6 подобни предлагани на пазара.

# 383
  • Miami
А тези вълни кога започват? Когато си в предменопауза или когато си в менопауза? Майка ми влезе в менопауза на 42 и сега 20 години по-късно все още има много вълни. Аз за сега имам редовен цикъл (на 41 съм), малко е скъсен и не толкова продължителен както на младини(от 6 дни стана на 4, като само втория и третия са по-обилни) и имам леко зацапване 2-3-4 дни преди да ми дойде. Друг дискомфорт за сега нямам. Пия доста добавки с надеждата да отложа процеса, но да видим ще излъжа ли майката-природа LaughingStuck Out Tongue Closed Eyes

# 384
Аз мисля, че като спре цикъла започват тия вълни. Тогава настъпва и видимото остаряване ( в лице, тяло). Иначе докато сме с цикъл, макар и не редовен, горе долу ще биваме 😊

# 385
здравейте, имате ли идея от какво може да е. От точно 12 м. нямам цикъл на 51г. съм и вчера вечерта се появи зацапване. През нощта нямах, сега пак само е върху тоалетна хартия.
Ще отида на лекар другата седмица, но до тогава ще се побъркам.

# 386
  • Добрич
Преди доста години пих бял равнец (10-15 дни)  за проблеми с цикъла и помня, че всеки ден ме боля главата. После четох, че влияел на мигрената.

# 387
Моника отговорихме и в другата тема.
Отидете на лекар, не се самолекувайте.

Преди доста години пих бял равнец (10-15 дни)  за проблеми с цикъла и помня, че всеки ден ме боля главата. После четох, че влияел на мигрената.

Провокира мигрена ли Вела?

# 388
  • Добрич
Моника отговорихме и в другата тема.
Отидете на лекар, не се самолекувайте.

Провокира мигрена ли Вела?

При мен тогава, да. Всеки ден. Повече  не съм повторила. Затова споделих,  виждам, че се пие, да имате едно наум. Колежка ми го препоръча. Тя пиеше всяка пролет по 15 дни и беше много доволна.
Даже не помня вече в коя книга четох, че влияе на мигрената.

# 389
Здравейте. Много полезна информация има при Вас и чета редовно. Пия Витекс от три месеца. Помага ми за мигренозните пристъпи около цикъл и за скъсения такъв - идва ми на 19 дни от година. С Витекс този месец 26 дни и по-леко изкарах ПМС. На 46 съм. Нормално ли е да пия Витекс /500 мг. два пъти дневно е приема/ без да правя прекъсване щом се чувствам по-добре?

Общи условия

Активация на акаунт