Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 7

• 58 333
  • 757
  •   1
Отговори
# 360
Срещу пигментни петна яжте/пийте пресен магданоз минимум по една връзка на ден.

# 361
Благодаря ви за споделения опит!  Аз и доматен крем съм ползвала на Евтерпа недългосрочно, също Магданоз и Краставица на Биофреш, /бях чела тук в бг.мама за доволни от тази марка/,  но това е евтина козметика, и не съм сигурна доколко ги има в съдържанието тези компоненти.
Да, за лимон съм чела и пробвала, и пак ще продължа, нищо че малко щипи,  както съм чела и пробвала за домашни маски с аспирин и отделно с магданоз.  Може би трябва постоянство, а в това забързано ежедневие готовите продукти спестяват време.  Но марката Ахромин определено ми се вижда слабичка.
Може би според цената - небългарска козметика на доказани марки, дава и по-добър резултат.
Иначе магданоз си го обичам и похапвам, че и чай бях пила, нещо във връзка с регулиране на цикъла бях пробвала.

# 362
  • София-Младост
А тоя чай от бял равнец как се пие? Може ли малко инфо за него. И може ли да ми кажете на английски как е бял равнец 😊? Намерих различни вариации, но не знам коя е точната дума.
Yarrow
https://www.iherb.com/pr/Nature-s-Way-Yarrow-Flowers-325-mg-100- … ian-Capsules/2055
https://shop.zdravnitza.com/bg/drugi/1083-maslo-ot-byal-ravnec-f … a-60-kapsuli.html
https://apteka.puls.bg/bg/drugi-hranitelni-dobavki/byal-ravnetz- … ov-120-tabl-22256

# 363
Момичета, от края на май не съм имала цикъл. На 46 г. съм. Ходих на двама гинеколози. Едната е на мнение ако дойде - дойде, ако не - не. Другата ми препоръча да предизвикам цикъл с прогестерон, да изследвам половите хормони и в зависимост от резултатите да прецени дали да продължа приема му. Според нея само прогестерон не е проблем. Мамологът, който посещавам пък е против хормоналните лечения. Аз нищо не съм предприела. Обмислям го още. Вие как бихте постъпили? Simple Smile

# 364
Ти как се чувстваш? Ако си добре и не ти пречи, ако дойде дойде. Но ако като цяло те дразни (ето аз бях писала по-напред за себе си, чувствам се подута, което ме изнервя адски, макар че външно не ми личи), тогава предприеми нещо. Но ако можеш да толерираш, зарежи го тоя цикъл. Но това са моите лаишки разсъждения, какво аз бих направила. Какво е редно, кой знае.

# 365
Абсолютно подкрепям, ако нямаш оплаквания защо ти е. Ние тука всички пъшкаме щото имаме топли вълни, болки в гърдите, мигрени , кисти по яйчниците с болки и прочие. Ако можеше ей така от раз да спре , всеки щеше да се радва. Аз поне щях.

# 366
Не е лоша идеята за изследване, но после ще трябва някой да разчете правилно какви са резултатите...
Аз бих направила изследвания и след това да преценя какво ще правя. Има го момента с облекчението когато не ти идва, тази година цели 5 поредни месеца бях абсолютно екстра, но не се знае дали ще продължи така и занапред или ще се влоши състоянието. Това е рискът със спирането на цикъла.
При мен се поддържа чрез прогестерон, защото не спира от самосебе си, както е редно, а може да върви с месеци (6 м ми беше без прекъсване и накрая го спряха с лекарства). После пък никакъв го няма... Ни риба, ни рак, а съм на 37 г. в момента, има още много лекарства да изпия, докато стана на приемлива възраст за мено Frowning1

# 367
Бели пий пий - редно е на тази възраст.

# 368
Благодаря ви момичета! По същия начин и при мен - в края на миналата година минах през абразио заради кръвоизлив, в началото на тази година не спираше, докато не започнах прогестерон. Пих го два месеца до май и от тогава нямам цикъл. Иначе си имам симптоми, замаяност, кръвно качвам - аз даже скоро писах за кръвното, косопад, ставите ми се обаждат, сърцебиене от време на време. Но аз съм с Хашимото и ги отдавам повече на щитовидната жлеза. Нямам вълни и подувания за сега. Гинеколожката смята че е добре до към 50 жената да има цикъл, заради кости, стави, зъби, кожа. Направо не знам, в голяма дилема съм, може би да пробвам още веднъж... а знаете ли колко време може да се приема прогестерон? Simple Smile

Беки ти си още много млада, трябва да пиеш, няма как...

Последна редакция: пт, 01 ное 2019, 08:35 от AnMary

# 369
Ani, явно при теб си има проблеми малко или много, което прави наложително приема на прогестерон. А колко време, трябва гинеколожката да каже. Иначе аз лично мажа прогестеронов крем, но нямам проблеми за сега, но като че ли е загубена кауза. От юли се мажа, но ефект не виждам никакъв. Четох книгата на др. Лии за пременопаузата, големи супрлативи, но на нищо абсолютно не ми е повлиял до сега. Даже като го почнах тогава и това усещане за подуване преди цикъл нямах. Само за 3-4 месеца и с това се сдобих, но и крема не помага. Но аз по принцип от друго не се оплаквам като цяло - енергия си имам, спортувам, спя като пън, ставам в 5:30 по часовник, лягам в 23:00, ям като за световно (без захар и бързи въглехидрати де)....Предния месец за пръв път ми закъсня от 30 години, със 7 дена и ме стресира. Но лека полека съм по надолнище вече. Връщане на зад няма. Опитвам се да гледам от към положителната страна на всичко и каквото такова. Здрави да сме само.

beki а теб ти е рано наистина. КОлкото може да откараш с хормони все файда. Айде до 50 не знам, но поне до едно 45.

Леле като се сетя каква патка съм била. Исках да си махам яйчниците аз като родих. Да нямам цикъл и месечни болежки. Докторката ми ме обяви за луда. Сега с намаляването на цикъла, разбрах какво е, а ако ги няма сигурно съвсем ще е зле....особено за млад човек.

# 370
Приемам само прогестерон от малко повече от 3 години, а преди това 7 години ми регулираха цикъла с противозачатъчни. Като гледам така още 10 години ще трябва да пия прогестерон, а от него дебелея или си стоя където съм, въпреки диетата, която спазвам.
За прогестерона АГ ми беше дал схема: 6 м пиеш - 3 м почивка. При мен не сработи. Промени я на 4 прием - 2 почивка, пак не стана. Сега съм 3 прием и 1 почивка. Така става, но почивката е малко и ако забравя случайно да го започна изчезва цикъла. Което значи че не ме лекува, не се натрупва, а действа само когато го внеса.

# 371
Ти пила ли си бял равнец? И за него суперлативи големи. Вчера случайно намерих тема тук за него и я изчетох. Има доста доволни, но всичко е относително кой какво му има, какво му е точно състоянието, причините и т.н.

# 372
За мен не е ок да се пият хормони, които освен че не лекуват те карат да се чувстваш зле. (Визирам качените килограми. Това не е ли достатъчно доказателство, че да се докаже, че не е правилния препарат? Да не би тия + килограма да са по- малкото зло от предизвикването на менструация? Нали и те вредят на здравето?) Според мен трябва друго, радикално лечение. Не знам какво, нямам си и идея, но бих търсила друг метод.

# 373
Билки съм пила и пия и в момента, но не се повлиявам от тях, нито от хомеопатия (капки, таблетки, топчета...). Пия си ги де, поне не ми вредят чайчетата/отварите.
Две години пих противозачатъчни с "грешен" хормон и се получи така, че при доминантен естроген аз пия допълнително естроген. Когато организмът вече не можеше да приема повече го показа с качване на 20 кг за 1 месец. Тогава смених АГ и ми смени хормона - прогестерон за баланс. Чувствам се добре с него, единственото е килограмите - когато го пия не мога да отслабвам, а ако се отпусна и не съм на диета дори качвам. Ако го спра и изчезне цикъла - ок, да речем няма проблем. Обаче ако отново не иска да спре и пак имам обилен цикъл от 6 месеца? Няма гаранция. Затова го пия, пък ще си ходя кръгла и толкова Blush

# 374
Вики, прогестероновия крем къде се нанася и в какво количество? Може да пробвам с него известно време.

Общи условия

Активация на акаунт