Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 45
  • тук и там
  • Мнения: 4 483
На  третия .Вървя ми още един ден и ми спря(обичайно е минимум 5,максимум ..до две седмици съм докарвала със зацапвания).

# 46
  • Мнения: 27
Здравейте, и аз да се запиша в групичката. Макар и на 36г. (с две деца на 4г. и 8г. ) вече съм от 4 месеца с подобни на вашите оплаквания, които ме побъркват от притеснение. Нощни изпотявания, безсъние, световъртеж, шум в ушите, мигрена, ПМС, топли вълни, тревожност, панически атаки, постоянна умора. Обиколих всякакви доктори, но освен 2 дискови хернии на кръстта, нищо не откриха. Кръвната ми картина е много добре, пуснах даже суе, ехография на органи без особености, скенер на глава без особености. Гинекологът ми ме гледа на ехограф- всичко нормално, но не видя доминиращ фоликул. После ме прати на хормонални изследвания, където излязоха следните резултати.
2ри ден от цикъл:
Естрадиол нисък 23,49 (45,4-854)
Прогестерон 1,37 (0,6-4,7)
Тестостерон, Кортизол, андростендион, SHBG в норма
На 6ти ден от цикъл:
Естрадиолът още по нисък -под 23,49
FSH 5,31 в норма
LH 2,48 (2,4-12,6)
Антимюлеров хормон 1,15 (0,405-6,96)

Стреснах се. Каква може да е причината?!
Пренатоварих се със спорт, дали от там?! Или пък стрес, макар че не ми е бил повече от обикновено, освен че съм по-тревожна от обикновено?!
Иначе цикълът си ми е редовен до сега, на 23 дни като по часовник.
И никога не ми е правил проблеми откакто го имам, а на мен ми дойде рано, на 11г.
Докторът каза, че трябва да действаме, защото съм млада и ми изписа Трисеквенс, надявам се временно, който пия от 3 дни. Не усещам разлика за момента.
По принцип съм весел, жизнен, контактен човек и много се надявам скоро всичко да се нормализира, защото това състояние много ме натоварва емоционално мен и хората около мен.
От известно време поддържам и нетипична за мен температура 36,9-37,0. При вас така ли е?
Да добавя, че преди 2 г. носих спирала Мирена, но я махнах, защото не ми понасяше и кървях. От тогава започнаха паническите атаки и леко неразположение преди цикъл, но до скоро всичко беше ок и под контрол...

Последна редакция: нд, 04 авг 2019, 09:53 от Sofia Arnaudova 628816

# 47
  • Мнения: 10 390
Не ти ли пуснаха някой хормон за щитовидната.
Температурата не мисля, че има отношение към пременопаузата, по скоро при щитовидната, както някои от симптомите ти, които често се припокриват.

# 48
  • Мнения: 27
Да, пуснаха. В норма са.

TSH 0,965 (0,27-4,2)
FT4 19,94 (12-22)
FT3 4,34 (3,1-6,8)
TAT <14,2 (<115)
MAT 9,39 (<34)

# 49
  • Добрич
  • Мнения: 4 192
Sofia, ако физически всичко е в норма, бих потърсила психическа причина. Може нещо, за което не се сещаш да ти влияе на подсъзнателно равнище.

# 50
  • Мнения: 1 888
Аз съм на 40 години, декември, февруари и март цикълът ми беше на 21-23 дни. Досега е бил като часовник на средно 27. Започнах да пия витамини А и Е от втори ден на цикъла до 11-12ти. И веднага се регулира на  26-27. Изследвах всички полови хормони, лекарят каза,  че просто са в норма, а са перфектни. Възможно ли е да е излязъл такъв добър резултат заради витамините според вас? Но всъщност е лъжлив и след спирането им нещата да се върнат по старому. На ехограф лекарят каза, че всичко изглежда много добре. Вие бихте ли мислили като мен за ранна менопауза при това положение? Хормоните и ехографът не сочат за такова нещо. Но хормоните са пускани докато взимах А и Е. Щитовидни не съм изследвала, имам и други основания да смятам, че трябва.
В месеците, в които имах скъсен цикъл, се наложи да изпия сума ти антибиотици, имах и наистина много стрес.

Последна редакция: нд, 04 авг 2019, 12:56 от marigold_

# 51
  • някъде по света
  • Мнения: 3 464
А витамини А и Е от втори ден на цикъла до 11-12ти ли се приемат?

# 52
  • Мнения: 1 888
Аличка, да,  така се взимат

# 53
  • някъде по света
  • Мнения: 3 464
Аличка, да,  така се взимат
Благодаря.
Явно от стрес се е скъсил,наблюдавай си следващите месеци,според всичко
е си влезе в пътя.

# 54
  • Мнения: 464
Здравейте!
На 42г  съм и аномалиите започнаха преди 2г.
Първо ми закъсня с 50дни, след това известно време беше редовен.
Започна едно закъсняване от 15-20дни. Май и Юни редовен, а юли прескочи.
След това си дойде на точната дата.
Имам час при гинеколог.
Вече преди цикъл нямам почти никакви симптоми, като болки в гърдите или ниско в корема.
Само леко главоболие на импулси.
Вторият ден е обилно течение със съсиреци и след това само цапа, но кара така поне още 7дни.
Мента ,Глог и Валериан само пия и за сега ми действа.

# 55
  • Мнения: 27
Здравейте, исках да попитам момичетата, които са или са били на хормонална терапия с Х3Т, кога започва да действа медикаментът? Вземам го от 1 седмица заради много ниски нива на естрадиола, но все още няма ефект. Пак както и преди в 12ти ден след цикъла съм с ужасяваща умора, едвам се надигам от леглото, и нервност. Cry

Последна редакция: ср, 07 авг 2019, 19:37 от Sofia Arnaudova 628816

# 56
  • Мнения: 8 736
Имам запитване към знаещите - ако трябва да изследвам костна плътност коя зона да избера : тазобедрена става, лумбални прешлени или предмишница?

# 57
  • Мнения: 362
Имам запитване към знаещите - ако трябва да изследвам костна плътност коя зона да избера : тазобедрена става, лумбални прешлени или предмишница?

Тазобедрена става.

# 58
  • Мнения: 10 390
Реге, и аз се чудих, в центъра предложиха гръбнака и направихме там. После обаче ендото каза, че трябва и на тазобедрената, за да се види какво е положението и там, за да реши какво да ме прави. Та, не знам, може би тазобедрената.

Последна редакция: пт, 09 авг 2019, 13:22 от Lemy

# 59
  • Мнения: 8 736
Много благодаря за отговорите!

Общи условия

Активация на акаунт