Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 30
  • София
  • Мнения: 3 888
Винпоцетин или Кавинтон (то е едно и също) съм пила и пия чат-пат за оросяване на мозъка при миниеров синдром. На майка ми го дават като профилактика срещу инсулт. Изненадахте ме с това влияние върху кръвотеченията.

# 31
  • Мнения: 4 502
Дали е едно и също? Едното е лекарство, другото добавка. Иначе и майка ми пие Кавинтон понеже искара инсулт преди година.

# 32
  • София
  • Мнения: 11 991
И на мен са изписвали кавинтон за мениеров синдром, но не съм наблюдавала разлика в кървенето.

# 33
  • Мнения: 204
]
https://herbamedicabg.com/masloto-ot-vecherna-iglika-e-ot-polza-za

А когато няма цикъл...нали няма значение в кой ден ще се пускат хормони...евентуално?
Аз нямам цикъл от 19 април. Ендокриноложкатапри която ходя ми пусна хормони, но се оказа че така за нищо не служат. Сега имам записан чак при гинеколог, който каза че трябва да ми се изпише прогестерон, който да предизвика цикъл и от там по схема да се изследват хормоните. Така че ще ги изследвам наново.
И аз незнам вече къде е истината.

# 34
  • Мнения: 1 671
Пейдж, при мен схемата винаги е била липса-прогестерон-изследване и все си мислех, че такава е практиката. Имала съм различни АГ и ендо през годините - всички все така процедираха.

# 35
  • Добрич
  • Мнения: 4 192
Гинкото въобще не го спирам, защото без него много си личи....
Заедно с гинкото пих и винпоцетин. Като ми намаля кръвотечението потърсих информация в нета:

Цитат
В гинекологията:

За намаляване на съдово вегетативните симптоми при климактеричен синдром.


Около 3 цикъла го пих, после след като спрях за почивка забравих. И този месец пак много съсиреци...

Само, че в България изглежда е синтетичен, а в iHerb е добавка с натурален произход.
Цитат
Винпоцетин — вещество, получаемое из винкамина — алкалоида, естественным образом содержащегося в семенах воаканги.

Последна редакция: ср, 31 юли 2019, 16:00 от Вела

# 36
  • Пловдив
  • Мнения: 3 669
Да се запиша и аз в новата тема.
Последната менструация ми дойде на 13 -я ден след поредната. Напълно неочаквано. Всичко нормално, като продължителност и кръвотечение. Бях на море, не знам дали пък не е от смяна на климата. Чудя се дали да ходя на лекар. В началото на годината имах липса на менструация за три месеца, после без лекарства дойде и си идваше редовно на 23-24 дни. Почти на 44г съм.

# 37
  • Мнения: 2 439
Преди  три години и при мен се получи така, след като отидох на морето. Тогава обаче цикълът ми беше редовен.

# 38
  • Мнения: 204
Момичета, аз да ви кажа, отново причината за моето три месечно отсъствие на цикъл е задържани фуликули. От днес започнах оргаментрил и чакам. Есента пак бях с няколко месечно отсъствие, задържани фуликули, оргаментрил - цикъл. Ето сега се повтаря същият сценарий. Все така ли ще е?

# 39
  • Мнения: 1 671
Общо взето намираш своето лечение и циклично го повтаряш, докато не настъпи менопауза.

# 40
  • Мнения: 19 355
Честата употреба на такива препарати не са ли отразява зле на организма?

# 41
  • тук и там
  • Мнения: 4 482
На мен цикълът ми беше само 4 дни този месец.Добре че отидох да пусна хормони на 3-я ден,защото както се гласях да ходя на петия ден,той щеше да е свършил.Сега не знам до колко са коректни тези изследвания,ама нищо.Много се надявам от тук нататък да е така. Иначе откарвах по 12-14 дни.Пих примолут нор  преди цикъла,по две таблетки  за 8 дни.Беше ми изписан за 10,но започна на датата когато трябваше да ми дойде да имам зацапване и го спрях .Този месец пак ще пия-изписаха ми го за 3 месеца.

# 42
  • Мнения: 4 502
Отностно коректността на изследванията ти, аз повече се замислям върху това че си вземала примолут нор  и това определено е повлияло на резултатите (не толкова че цикъла е бил кратък). Нали примолут нор  е прогестеронов препарат. Аз от тук каквото съм чела от форума май за обективни резултати от изследвания трябвало да минат 3 цикъла без препарати. Но аз не съм компетентна и да не те заблудя. Щом си се оправила и състоянието ти те задоволява, значи всичко е наред.

# 43
  • тук и там
  • Мнения: 4 482
Ами лекарката каза че нямало знаяение,защото не изследвам прогестерон и не влиял върху  хормоните които аз изследвах.Не знам дали съм решила проблема си,но е факт че този месец имах цикъл 4 дни. Номера е обаче - това да продължи и след лечението със промолут нор.Иначе-ако всичко е наред,само докато приемам хормонален препарат, и  после пак започнат тези зацапвания-значи пак трябва да тръгвам по доктори.

# 44
  • София
  • Мнения: 3 195
Ходих днес ,излязоха ми и резултатите.Това са.

Хормони                                                    Референтна ст-ст
FSH                           5.3       U/l            3,5 - 12,5   
Естрадиол           17.92  pg/ml            12,5 - 166   

TSH                     2.58   ulU/ml            0,27 - 4,20   
 fT4                   12.54  ng/l                         9,30 - 17     
fT3                    2.8   ng/l                          2 - 4,4   

Някой ако може да коментира,ще съм благодарна.На мен нищо не ми говорят-освен че са във норма.

На кой ден от цикъла е изследван естрогенът, вижда ми се нисък?


За тези щитовидни хормони моят доктор би казал, че са добре, ако тат и мат са ти в норма също:)

Общи условия

Активация на акаунт