Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
  • София-Младост
  • Мнения: 17 089
Благодаря за темата! Simple Smile Аз в последно време съм редовна, ще видим до кога. Пия си игликата и така..

Игликата за какво точно се пие?
https://herbamedicabg.com/masloto-ot-vecherna-iglika-e-ot-polza-za

А когато няма цикъл...нали няма значение в кой ден ще се пускат хормони...евентуално?

# 16
  • тук и там
  • Мнения: 4 482
Ходих днес ,излязоха ми и резултатите.Това са.

Хормони                                                    Референтна ст-ст
FSH                           5.3       U/l            3,5 - 12,5   
Естрадиол           17.92  pg/ml            12,5 - 166   

TSH                     2.58   ulU/ml            0,27 - 4,20   
 fT4                   12.54  ng/l                         9,30 - 17     
fT3                    2.8   ng/l                          2 - 4,4   

Някой ако може да коментира,ще съм благодарна.На мен нищо не ми говорят-освен че са във норма.

# 17
  • Мнения: 4 810
Имаш хипофункция на ЩЖ (FT4 леко, FT3 си е ниско, а TSH е над 2), лека, но я има... Естрадиола е нисък, но лекар трябва да коментира в контекста на другите. FSH изглежда много добре за възрастта ни, но не се ли изследваше заедно с LH Thinking
Питай и в https://www.bg-mamma.com/?topic=1119307 , но все пак с пояснение за възрастта, че повечето там питат с с цел забременяване...

# 18
  • Русе
  • Мнения: 5 276
Пенева, щом резултатите са в границите защо смяташ, че има хипофункция? Хич не ги разбирам и затова питам

# 19
  • Мнения: 4 810
Щитовидните хормони (FT3 и FT4 се произвеждат/конвертират в ЩЖ)  е добре да са със стойности над средата до около 2/3 от нормата... TSH над 2 показва, че хипофизата "подбутва" жлезата да произвежда малко по-усилено, че да навакса с производството...
Референтните стойности са ужасно широки, нямам обяснение защо още ги държат такива... В повечето случаи ЛЛ казват "В норма си си, не ти трябва направление!", ендокринолозите гледат стойностите къде са спрямо границите, не просто да са там...

# 20
  • Русе
  • Мнения: 5 276
Благодаря

# 21
  • София
  • Мнения: 21 925
аз съм с подобни хормони на ЩЖ, винаги са били подобни стойности, не се променят с възрастта.
според лекарите при които съм ходила са си съвсем в норми.

фсх и естрадиол също са добре, дори са идеални. малко е нисък естрадиола, ама то зависи на кой ден от цикъла е все пак, а и за него е по-важно как расте с дните напред, просто резерва с яйцеклетки си е по-малък вече.

# 22
  • тук и там
  • Мнения: 4 482
Аз съм със половин жлеза-отстранена заради възел.Казаха ми че обикновено,другата половина успява да наваксва в такива случаи и без прием на синтетични хормони,и аз съответно не приемам хормони(не са ми изписали).

# 23
  • Мнения: 4 502
За тироидните не мога да кажа.
FSH наистина ти е много добре. Моя например е 17,3.
Но без LH не знам как се интерпретира и дали значи, че нямаш проблеми идея си нямам.

Абе общо взето нищо не ти казах и аз, но най-добре да попиташ в темата за хормоните.

# 24
  • тук и там
  • Мнения: 4 482
Ами и аз не знам защо не ми е пуснала LH и пролактин.Ще отида и при нея да си каже мнението.

# 25
  • Мнения: 4 502
Виж тоя линк дава обеснения някакви за хормоните. Предполагам и ти си имаш твои лични четива, но ако ти се чете чети, ако не на друг може да му е интересно.

https://modernfertility.com/blog/menopause/

# 26
  • Добрич
  • Мнения: 4 192
Благодаря за новата тема!

И за да не е само запис, този месец отново имах доста съсиреци и на третия ден се сетих,  че не съм си вземала добавката, дето ми намаляваше от нея.  Гинкото го пия редовно, обаче не се сетих... За следващия цикъл ще внимавам.

# 27
  • Мнения: 19 355
А коя е добавката?

# 28
  • Добрич
  • Мнения: 4 192
Ако въпросът е към мен, Винпоцетин. Започнах го заради мигрената и още от първия месец прием кръвотечението ми беше намаляло, протече само с някой друг съсирек с приемливи размери. Потърсих информация в нета и разбрах, че влияе на кръвотечението. У нас го предлагат с рецепта и май е синтетичен, а аз го поръчвам от iHerb с растителен произход. В момента точно този, който имам не е в наличност.

Понеже не ми е предписан от лекар, реших да направя пауза между два м.ц. и после забравих да подновя приема.

# 29
  • Мнения: 4 502
Гледам, че и това за акъл го дават Simple Smile Освен да сменя като ми свърши гинкото с него. Аз ги въртя най-различни, но от нищо не поумнях. Все по-прогресиращо изглупявам. Пет минтуи назад не помня нищо. Не помня колата си къде паркирам, т.к. всеки ден на различно място. После аларма пускам да се обади от някъде. АБе ужас.

Общи условия

Активация на акаунт