Самотен съм... Не знам даже дали е мястото тук на темата...

• 13 378
  • 493
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Отново се сервира клишето за меркантилността на жените. Но мисля, че борбата в мъжкия свят  за стандарт, класи, мацки , завладяване на територии (има амбиции  и за космоса) е инициатор за грешния модел. Историческите анали изобилстват от войни за пари, власт,  и понякога жени. Има и фрапантни случаи на  пародиен егоцентризъм, в който "велики" пълководци са били под чехъл, не на богини и хетери, а на дойка (султан М...) или набор на мама му (Наполеон). Събития, с много жертви, грешки и последици. Съвременните политици не са изключение. Загащва минало, с компири и свинки, оножда БКП булка и сигурен просперитет- напред . Оня от Банкя не е изключение, по неговия модел са повечето олигарси . Можем ли да сравним влиянието на тази пасмина над цял един народ, с амбициозна силиконка, мечтала за Дубай ? Заради налагани стереотипи на типично мъжки комплекси някои жени страдат, други се поддават на жигосаната догма, че трябва да се продадат. Кой ползва компаньонки, хвърля милиони за някакви класи алуминии и вечно мери стандарти, его, размери ?  
Винаги съм мразила етикетите и общите епитети. Някои от съучениците ми повтаряха мантри, че заможни батковци ще се радват на по -красивите момичета. Избягваха ги умишлено, въпреки естественото привличане. Предрасъдъците унищожават още в зародиш дадени отношения. Години мъж ми задаваше въпроса, защо съм с него, при много по качествени кандидати. Не крия, ухажване, глезотии - пробваш и дотам. И аз идеалистката реших да му докажа, че имало и любов, без материални приоритети. Той се амбицира да се бори и доказва - успя.
И една фраза, уби всичко свято в мен и пулса на плода на любовта ни. Ехидна усмивка, след питие и разискване на бизнеса на бивш и познати кандидати  :
"Ако аз бях на твое място, с твоята външност, щях да приема най - добрите оферти и да си живея живота. Но ти си наивна идеалиска"
Заблудена, с душата на дете бях до тази фраза. Не залитнах в др. крайност - да съм куул материалистка. Не съм стока и златната клетка би ме сринала.
Жената има право да избира и да има критерии. Моите бяха и си останаха, освен амбиции и справяне с предизсикателства и превратности да има интелект, съвест , принципи и ценностна система. Качествата инициират възход, дори и след фалит. Кеша като  даденост лесно се губи. Намери ме той . Но може би "пророка",че съм си пропиляла шансовете, ще се окаже прав след години. Някои твърдят, че е задължително да си материалист, егоист и антагонист. Обикновено са комплексирани хора , които винаги са жадни, въпреки, че се давят...

Последна редакция: пт, 02 авг 2019, 03:38 от Viviana91

# 76
Не живея с котка. Все още 😁

Но приказките за повсеместно материалистичните жени, които търсели чичко-паричко, съм ги слушала само от посредствени мъже, които и на 40 продължават да търсят себе си.

Анджък.
Между другото, и в другата тема, която вече забравих коя точно е даже, писах - ползата от мъжете, реалната, извън любов и издържане, е брак и деца. И най-готиният чичко-паричко изпада от състезанието, ако не може да предложи развитие. А беднячетата напоследък се дънят масово. Приоритетите им са да се преструват на паричко, за да хванат кифла-трофей. Това е жалко, защото се отказаха да предлагат отношения с перспектива, което беше огромното им предимство. Иначе се сърдят, че жените били материални. Ама разбира се - щом имам избор и мога да очаквам само секс и просташко поведение, ще предпочета да си загубя времето с някой с повече възможности. Може и някоя книга да е прочел, знае ли човек. Пък бедняка с аЛдито ента ръка да пресмята съдържанието на чуждата паничка и в кои проценти на класите отвъд океана (?) попада.

# 77
Вивиана,

За мен това което си го написала е доказателство на първия ми пост, че всъщност огромното мнозинство от двойките усещат съвместния си живот по-скоро като някаква форма на изпитание, да не кажа чиста форма на страдание.

Иначе хубав и дълъг пост си написала, който е приятен за четене.

# 78
Не живея с котка. Все още 😁

Но приказките за повсеместно материалистичните жени, които търсели чичко-паричко, съм ги слушала само от посредствени мъже, които и на 40 продължават да търсят себе си.

Анджък.
Между другото, и в другата тема, която вече забравих коя точно е даже, писах - ползата от мъжете, реалната, извън любов и издържане, е брак и деца. И най-готиният чичко-паричко изпада от състезанието, ако не може да предложи развитие. А беднячетата напоследък се дънят масово. Приоритетите им са да се преструват на паричко, за да хванат кифла-трофей. Това е жалко, защото се отказаха да предлагат отношения с перспектива, което беше огромното им предимство. Иначе се сърдят, че жените били материални. Ама разбира се - щом имам избор и мога да очаквам само секс и просташко поведение, ще предпочета да си загубя времето с някой с повече възможности. Може и някоя книга да е прочел, знае ли човек. Пък бедняка с аЛдито ента ръка да пресмята съдържанието на чуждата паничка и в кои проценти на класите отвъд океана (?) попада.

Пак съм съгласна, ама това отново ще се прочете между редовете грешно. Иначе съм свидетел на този феномен, който описваш. Наблюдава се най-вече при набор 88-98 като гледам. Особено тия 92-94 са нещо страшно. Ама нямам кой знае какви наблюдения над предните и следващите набори, така че може и други да има. Но, да, получаваш само секс, просташко поведение, но и лошо отношение към себе си, изразено в избиване на комплекси. И всичко това, щото не са се родили тези джентълмени на постлано и нямат акъл как сами да си постелят. Знаят само съмнителната далаверка, ама са толкова зле, че обикновено повече губят, отколкото печелят. И после пак - правим се на голямото добро утро, хващаме някоя кифла, компелкси, секс, просташко поведение и лошо отношение до откат.

# 79
  • Варна
Tropssy , не виждам връзка с твоя пост. Животът ми не е бил скучен, но аз обичам да си играя с огъня. В моя случай, мъжа наруши принципите си и пое по вълните на масовката. Не е нужно жена да е бита, да са и изневерили или съществена драма да доведе до финал.
Ти определено вече си разведен, има много жени като Gal. Sunglasses

# 80
Пак съм съгласна, ама това отново ще се прочете между редовете грешно. Иначе съм свидетел на този феномен, който описваш. Наблюдава се най-вече при набор 88-98 като гледам. Особено тия 92-94 са нещо страшно. Ама нямам кой знае какви наблюдения над предните и следващите набори, така че може и други да има. Но, да, получаваш само секс, просташко поведение, но и лошо отношение към себе си, изразено в избиване на комплекси. И всичко това, щото не са се родили тези джентълмени на постлано и нямат акъл как сами да си постелят. Знаят само съмнителната далаверка, ама са толкова зле, че обикновено повече губят, отколкото печелят. И после пак - правим се на голямото добро утро, хващаме някоя кифла, компелкси, секс, просташко поведение и лошо отношение до откат.

Имаше един цитат по въпроса за отношенията: "Ако искаш жена, като жените, първо ти трябва да си мъж, като мъжете.". Много точно казано, но... На какво се наглеждаме? Едни претендират за достойна жена, а този, който изисква такава жена - какъв е и какво дава? Нищо, но си мислят, че дават с това пренебрежително отношение, с което не осъзнават, че постъпват трагично и какво става? Така става - присмял се хърбел на щърбел, себе си не могат да погледнат как постъпват с някои хора, тръгнали да претендират. Трагедия...

# 81
 Аз казвам само, че ако срещна независима жена съм готов на всичко за нея. Иначе в момента съм щастливо женен.

Какво значи вълните на масовката?
Аз по конюнктурен човек от жените не съм виждал. Виж мъжете не винаги са такива.

Tropssy , не виждам връзка с твоя пост. Животът ми не е бил скучен, но аз обичам да си играя с огъня. В моя случай, мъжа наруши принципите си и пое по вълните на масовката. Не е нужно жена да е бита, да са и изневерили или съществена драма да доведе до финал.
Ти определено вече си разведен, има много жени като Gal. Sunglasses

# 82
Жените били конюнктурни, но щастливо женен мъж пуска шегички, че зарязва съпругата веднагически, само да се появи независима жена. О, логиката 🙄

# 83
  • На върха на вълната
Независимата жена е за предпочитане винаги и ще дойде момент, когато женскят пол ще бъде считан за по-силен. С тези претенции от страна на мъжете и вечното недоволство у тях. Явно им се иска жена, която да си води сама един бизнес, да си изкарва доходите за глезотийки и нужди, та да са спокойни, че няма кой да им пипне заплатата. Никога не съм търсила парите и имотите у един мъж, успявам единствено заради себе си, а не за угодията на някого!

# 84
Хубаво е да си независима жена, но е нож с две остриета. Все попадам на такива, дето чакат аз да съм мъжа във връзката. Явно давам грешни сигнали. 😂

# 85
  • На върха на вълната
Е няма как жената да бъде мъжа във връзката.. Grinning С финансите, добре, и аз съм съгласна да се справя сама, обаче няма как да очаквате жените да тичат след вас, те да дават всичко от себе си за връзката и т.н. И такива ги има, но е унижително. Бъдете мъже, здраво стъпили на земята, стига с това оплакване, че не откривате правилната!

# 86
Хубаво е да си независима жена, но е нож с две остриета. Все попадам на такива, дето чакат аз да съм мъжа във връзката. Явно давам грешни сигнали. 😂

Режеш ги безжалостно - толкова е просто и приятно. Laughing

# 87
Тендецията е този тип мъже, който така ненавиждате, да нараства, така че скоро не знам кой ще гони българската принцеса и да й предлага света. Айде, аз съм елементарен, повечето анорексични дългокраки кифли с kittenish shorts могат да ми завъртят главата, ама вече си има много  интелигентни и пресметливи мъже, които не се вързват на изтъркани трикове.

# 88
Зависи кой какво търси и дали предлага това, което искат тези, от които се интересува.

# 89
Жените били конюнктурни, но щастливо женен мъж пуска шегички, че зарязва съпругата веднагически, само да се появи независима жена. О, логиката 🙄

Ай ако има как мечтите ще забраните, ей! Само и само на вашата да стане.

Общи условия

Активация на акаунт