Самотен съм... Не знам даже дали е мястото тук на темата...

• 13 210
  • 493
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Ми кажи им, не чакай друг да ти върши работата Laughing

# 361
Бръмчалките ги знаят кои са тези с 5 бона нето на месец.
Аз лично имам само двама познати, които ги правят. Единият е адвокат от  кантора в топ 10, другият има верига автосервизи. Дори нашето COO не ги докарва толкова със сигурност.

# 362
Гал, тук нещата са по- различни. МФЗ е около 5к
Скрит текст:
Минимална форумна заплата
Знам си аз, че съм бедна и без спестявания 😁

# 363
  • Sofia
Бръмчалките ги знаят кои са тези с 5 бона нето на месец.

"Бръмчалки" и "заплата 5 бона на месец" в едно изречение? WTF?!
bratan, ти не беше ли писал, че си в IT-сферата? Сериозно ли познаваш само двама ду̀ши, изкарващи 5000? Не знам, много ми е странно това.
Аз, без да съм социална личност и без да претендирам, че познатите ми са някакви еднорози, познавам поне 100+ човека, правещи горе-долу такива суми месечно. А отделно, предполагам поне за още толкова, че имат сходни доходи, съдейки по това, как живеят. Но само предполагам, не мога да знам със сигурност.
Не всички са на заплата, обаче. Някои са със собствени бизнеси, а трети работят в "семейната фирма"...

# 364
  • София
Ами, зависи от дефиницията.
Ако тя е на 700лв или е "домакиня", си е бръмчалка на ниска летва. Ако гони 3-4, не е бръмчалка. Малко грубо казано, ама понеже говорим в цифри. Ако изкарваш толкова, че без тоя до теб ще живееш като скот, значи "бръмчиш" (пак без оглед на пола).

# 365
  • Paris, France
И милиардер да е Пеевски, не мога да си измъчвам сетивата. Или трябва да съм перманентно друсана или ще обмисля вариант за бърза отрова и сценарий  за веселата вдовица. Мисля, че всеки компромис си има граници.

С него такъв сценарий не може да има. Не е чак толкоз тъп, че да се ожени официално, но и да е адвокатите му ще се погрижат за него. Жените, с които ходи могат елегантно да си тръгнат, запазвайки подаръците. Той има дете, но не е бил женен никога.

# 366
Без значение как ме наричаш и без значение колко човека ще "харесат" поста ти, фактите в моя НЕ СЕ ПРОМЕНЯТ и иронията е, че всичко това е документирано. JoyJoyJoy

Все пак този сайт предлага възможността на потребителите да погледнат всичките публикации на даден потребител. Как да не е документирано?

# 367
  • Sofia
Ами, зависи от дефиницията.
Ако тя е на 700лв или е "домакиня", си е бръмчалка на ниска летва. Ако гони 3-4, не е бръмчалка. Малко грубо казано, ама понеже говорим в цифри. Ако изкарваш толкова, че без тоя до теб ще живееш като скот, значи "бръмчиш" (пак без оглед на пола).

За мен разлика между 700 и 5000 няма. Има разлика между 5000 и няколко милиона. Защото и със 700, и с 5000 единствено ще можеш да се издържаш. Разликата е, че тоя с 5000 ще си позволява малко повече "луксове" (кавичките са умишлени).
Иначе, за мен лично няма никакъв проблем мъжът да подсигурява финансовия гръб, докато жената се грижи за децата и го играе слабата страна. Милиони семейства в Щатите функционират на този принцип – и в тях ли жените се водят "бръмчалки", ми е интересно? Нищо че са по 100+ кила и от сутрин до вечер дондуркат челядта?

# 368
  • София
Не, ако са по 100+ кила са търтеи. : ))

С 5к ще си живееш нормално. За мен това е критерият- дали човек може да живее сам и да св оправя. Учена съм, че трябва да мога да живея и без да чакам на някого. Пък с някого- бонус, но не и да не мога да си купя ядене и лекарства, и да си платя разходите, без да имам някого. За мен това е паразит в буквалния смисъл. Не може да живее без друг.

# 369
Не броя забогателите по нелегален начин, защото няма смисъл, сива икономика. Иначе познавам ескорти и дилъри 😀 Те си изкарват и по много повече.
И 50,000 човека в България да изкарват между 5 и 20 бона нето на месец, което да приемем за доход на средната класа, това е под 1% от населението. Къде я виждате тази средна класа 😀

# 370
  • Sofia
Защо да са търтеи, бръмчалки, паразити или каквото и да е друго? Ако имам 3-4 деца (обърнете внимание на бройката), категорично не бих работила поне до пълнолетието на най-малкото дете. Това ми се струва най-нормалното и разумно нещо, ако насреща си имам отговорен и амбициозен мъж.
Catcher, ти оспорваш модел, който е функционирал в продължение на векове и който продължава да е актуален и в съвремието. Wink Няма как жена, отглеждаща деца, да е конкурентна на мъжете. Тя си има съвсем различни приоритети и ритъм на живот. А и читавите господа не го очакват, повярвай ми. Напротив, в повечето случаи, странят от жени, които ги превъзхождат кариерно и финансово.

Той има дете, но не е бил женен никога.
Две деца има вече Пеевски.

# 371
Не всички са на заплата, обаче. Някои са със собствени бизнеси, а трети работят в "семейната фирма"...
Е то тука е разковничето.
Има средна класа и средна класа. 5 бона за България са към висока средна класа.
и със 700, и с 5000 единствено ще можеш да се издържаш. Разликата е, че тоя с 5000 ще си позволява малко повече "луксове" (кавичките са умишлени).
А, точно. И част от луксовете са си имиджова глезотия, а не някакви действителни необходимости - пр.апартамент в конкретен квартал/комплекс, конкретни марки кола, дрехи, обувки, конкретно училище за детето, конкретни места за почивка, конкретна бройка почивки в годината, конкретна кухня и прочее - като цяло неща, които са немного скъпи, но са актуалното уау.
Звуча ли вече като Сирената?

# 372
  • София
Не говоря за семейства с деца. Говорим за двама души, от които единият не може да се издържа сам. Поне аз.

И недейте така пренебрежително да говорите за 5 бона, ако самите вие не изкарвате поне няколко пъти по толкова.

П.П. А това кой от кого страни... На тоя свят не са само другите хора. Важно е и какво иска конкретният човек. Аз лично искам и най- напред мога да се развивам. По- глупавичките могат и друго да правят, не ми пречи, но не се и водя от околните.

# 373
  • Sofia
И това ли се оказа най-големият проблем сега? Че през трите-четирите години, преди да си народят деца, жената ще изкарва 5 пъти по-малко, примерно?
Не знам, хора, благодаря се на Бога, че все още не познавам мъже, за които заплатата на любимата да е фактор за успешна връзка. Crazy Какво ли трябва да си мислят всички онези милионери, оженили се за обикновени момичета? Thinking Включително и кралски особи.

# 374
Че кой говори пренебрежително, броим просто.
Правих си нови очила - стъклото е 70 лв. Имаше стъкла за 150, имаше по 400 лв. Ами, и да взимах 5к , пак нямаше да поръчам стъкло за 400. Не е харч, който мога да си позволя.
По същия начин с храната - 5к дават възможност за по-често хранене навън, но не и в ресторанти с качествена храна. Или по-често купуване на продукти от чуждестранни кухни - но тип лидълски пакетирани.
5к са много за онзи, който ги няма. Когато ги проима, пак няма да му стигат, защото човек е ненаситен - ще се прицели още по-нависоко.

Общи условия

Активация на акаунт