Да преправим старите мебели с любов - тема 35

• 70 425
  • 745
  •   1
Отговори
# 375
Има едно нещо, което прилича на стъкло, но е като силикон.абе, прозрачен балатум за маси. Дебело е към половин сантиметър. Слагаш го и забравяш. Може и с картинки да е, може и без

Има ли си име това нещо, как да го потърся. Точно такова нещо ми трябва за една дворна маса.

# 376
# 377
Намерих - силиконов протектор за маса в Багира.

https://www.bagira.bg/21794/%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%BE … 1%D0%B0-08-%D0%BC

# 378
  • София
В Бриколаж има.Питай при мушами и пердета Simple Smile

# 379
В домашни потреби ги гледах. Точно тези са. Не са лоши, нали?

# 380
Винил също се среща като име. Той е най-плътен - рекламират го като ветроустойчив параван за веранди Simple Smile Е, баш такова имам на масата и е мега удобно! Отдолу имам красива покривка, която само пера от време на време, а отгоре само забърсвам и е чисто.

# 381
В домашни потреби ги гледах. Точно тези са. Не са лоши, нали?

Супере са, дори не знаех до сега, че имало такива удобства.

# 382
  • София

Имам няколко етажерки от ПДЧ.Искам да ги боядисам бели с най-малко занимавка.Дали ще стане с коментираната по-напред тебеширена боя? Приемам всякакви съвети

# 383
Благодаря за предложенията за фолио и винил, но не са това, което търся.

Масата ми харесва във вида в който е сега, добавям снимка, за да стане може би по-ясно
Скрит текст:
Проблемът е, че самият лак се е поолющил с времето, например тук:
Скрит текст:
Искам да разбера има ли начин да се направи временно решение, както би бил примерно слой лак отгоре, който просто да я пази от по-нататъшно влошаване, а след 2-3 години да я изшлайфаме и да я минем с нов лак. Не разбирам от материята, нямам опит с лакиране на мебели и т.н., затова питам Simple Smile Не държа да е с перфектен вид, в момента всъщност си ми харесва, дефектите се виждат отблизо само и не ми пречат, просто искам да я запазя от по-нататъшно влияние - слагаме чаши без подложки, и т.н. Ако това е невъзможно, по-скоро ще потърся начин да я изшлайфаме и да я лакираме сега...

# 384
Масата е прекрасна и аз бих я направила още сега. После я минете с вакса или я омаслете, така няма да се лющи с времето. Освен това ще може да се коригират само определени участъци, без да се налага да се "ремонтира" цялата.  Не я правете половинчато сега, отделете и малко време и ще стане прекрасна!

# 385
С кит за дърво няма ли да стане да се запълнят неравностите и после лак отгоре?

# 386
  • Велико Търново
Бях гледала някакви трикчета за излющени дървени повърхности с восък и после шкурка.. какво беше, обаче точно не помня. Можете да потърсите в пиктерест, мисля че там бях видяла нещо подобно за решение.

# 387
  • София-в сърцата на моите деца

Масата ми харесва във вида в който е сега, добавям снимка, за да стане може би по-ясно
, просто искам да я запазя от по-нататъшно влияние - слагаме чаши без подложки, и т.н. Ако това е невъзможно, по-скоро ще потърся начин да я изшлайфаме и да я лакираме сега...

По-скоро леко я шкурнете да падне олющеното и после отгоре с масло ОСМО.

# 388
  • София
Никой ли няма съвет за моите етажерки...?Cry

# 389
Никой ли няма съвет за моите етажерки...?Cry

Вероятно защото етажерките Ви не са уникални по някакъв показател. Многократно е обсъждано. Показвани са примери на вече направени промени...

Общи условия

Активация на акаунт