Да преправим старите мебели с любов - тема 35

• 69 636
  • 745
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Не знаех че има изискване в темата коментираните обекти на промяна да с уникални....Все пак става дума за корекции направени собственоръчно,и без да има ефект "уау".А щом питам , вероятно не съм открила отговори за моя казус сред многото коментари...

# 391
Назад някой беше показвал етажерки от пдч боядисани с тебеширена боя в тъмносиньо и бяло... В тази или предишната тема. Потърси, но аз друга препоръка за боядисване на пдч освен с тебеширена боя не съм срещнала в темата.

# 392
Не знаех че има изискване в темата коментираните обекти на промяна да с уникални....Все пак става дума за корекции направени собственоръчно,и без да има ефект "уау".А щом питам , вероятно не съм открила отговори за моя казус сред многото коментари...

sssani, няма такова изискване, но понеже доста се пита и писа в темата за тая боя, това има предвид Tanya111. Понеже нямам време да отварям всяка тема, слагам линк към темите, когато имаш време прегледай.

В долния линк малко повече има писано, прочети и него, може да ти помогне. Това, което запомних за тебеширената боя е, че няма нужда от грунд, направо се маже. stanoevus всъщност писа за боята, даде и рецепта на домашно направена, но някъде пишеше, че предпочитал готовата /дано не бъркам/. Успех в преправянето и да се похвалиш, като стане готово.

https://www.bg-mamma.com/?topic=932674.570

# 393
  • София
Благодаря:hibiscus: Четох  че се коментира различните видове ПДЧ и повърхността им.Затова и прикачих снимка на моето.Имам колебание дали ще хване боята върху гладката повърхност...Какво валяче ползвате? За финал всякакъв лак на водна остава нали става?

# 394
Точно това имах предвид. Когато аз се изправих пред подобен въпрос за моите мебели вкъщи просто се върнах назад, прочетох, опитах и това е.

Вярно е, че форумите са си говорилня и защо пък да пречим на повтарянето на едно и също нещо, но все пак е хубаво да направим поне малко усилие и да видим какво са объждали преди нас и конкретния ни проблем. Е, ако уважаваме останалите не само на думи, разбира се.

# 395
  • В градината...
До преди година някъде никой не коментираше боядисване с тебеширена боя. Чак сега стана така модерна. В тази тема масово ПДЧ се боядисваше с акрилна боя.

# 396
Имам две библиотечки, на които им предстои боядисване. Смятам да взема назаем пистолет. Предвид факта, че съм тотален аматьор, моля за съвет - колко вероятно е да оплескам всичко наоколо с боя - как да предпазя стените? Много боя ли хвърчи? Или по-добре да изчакам до пролетта, да хвана двама мъжове и да ги замъкнем на село, където ще си пръскам на воля?

# 397
Благодаря:hibiscus: Четох  че се коментира различните видове ПДЧ и повърхността им.Затова и прикачих снимка на моето.Имам колебание дали ще хване боята върху гладката повърхност...Какво валяче ползвате? За финал всякакъв лак на водна остава нали става?

Sssani, моят много скромен опит с много лъскави ПДЧ-та (стари СКШ кухненски шкафове) е следният:
На мен много ми хареса как станаха супер матови с домашно изработената тебеширена боя. След това намазах един (другите 3 още чакат) с гланцова на Сократес, но не ми харесва резултатът. Не е толкова гланцова, колкото на мен би ми се искало.
Боядисах и едни стари врати (онези "картонените" апартаментни) с гланцова боя (не с прозрачен безцветен лак) пак на Сократес, отново не ми е достатъчно гланцова.
Момичета са споделяли, че са боядисвали с емайл лак за супер гланц, може би с такъв би станало много лъскаво, ако това ти е идеята. Можеш да намажеш с Боро контакт, за всеки случай, преди да боядисваш с някаква друга боя.

Ева, аз не бих рискувала с пистолет (спрей) в апартамент, тези миниатюрни капчици ще си летят на воля.

# 398
  • густо майна Филибето
ПДЧ, леко зашкурено, като се боядиса с акрилна боя, не е много устойчиво на интервенции. Но пък с алкидна няма никакъв проблем. Боядисвали сме с алкидна за детска стая, много издържливо покритие се получи. В кухнята боядисвах рафтове с акрилна, но от суркането на чинии се пообели.

# 399
Момичета, чета че си говорите за кухни и се сетих за моята приятелка. Преди време тя се чудеше дали може да боядиса стари кухненски шкафове, от ония белите, които преди години се използваха, май бяха от гетинакс. Този материал дали подлежи на боядисване? Тя все още не е започнала ремонта и май не смее да ги боядисва, а казва, че са й много удобни.

# 400
  • София-в сърцата на моите деца
Момичета, чета че си говорите за кухни и се сетих за моята приятелка. Преди време тя се чудеше дали може да боядиса стари кухненски шкафове, от ония белите, които преди години се използваха, май бяха от гетинакс. Този материал дали подлежи на боядисване? Тя все още не е започнала ремонта и май не смее да ги боядисва, а казва, че са й много удобни.
Аз направо си поръчах нови вратички!

# 401
Онези старите белите кухненски шкафове са си обикновено ПДЧ. Кухненският плот е много вероятно да е гетинакс, един такъв синкаво-зеленикав. Този плот е по-устойчив на горещо от сегашните термоплотове, поне от по-евтините такива.
Жената може направо да си смени само вратичките на шкафовете, но ако мъжът й не е сръчен и няма необходимите инструменти, трябва да се търси дърводелец да ги "надупчи" за пантите.

# 402
Смяната на вратички ми се струва по-добра идея, но не зная какво мисли приятелката ми за това. Дали наистина са ПДЧ шкафовете? И аз сега се замислям, но пък реално не разбирам много от видовете плоскости. Ако са ПДЧ коя боя би била по-добър вариант - тебеширената или боя на водна основа? Все пак са доста лъскави, а нито една от двете ни досега не е правила пребоядисване на мебели. Затова реших да попитам от нейно име.

# 403
Здравейте, може ли съвет как(с какво) да почистя стар стол от плат, който е силно замърсен? Няма как да го измия с течаща вода понеже краката на стола са дървени и ще се унищожи. Благодаря Simple Smile

# 404
Здравейте, аможе ли съвет как(с какво) да почистя стар стол от плат, който е силно замърсен? Няма как да го измия с течаща вода понеже краката на стола са дървени и ще се унищожи. Благодаря Simple Smile
С препарат за килими и дамаски и с четка. Ако има петна в разтвора може да добавиш вениш. Попиваш с чисти кърпи.

Общи условия

Активация на акаунт